Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Patru aplicații high tech care îi vor ajuta pe angajați să primească un job mai bun

Softurile inteligente transformă toate industriile, inclusiv pe cea a recrutării. Companiile caută noi instrumete de găsire a candidaților potriviți, iar aceștia rămân uneori în urma trendului. Iată patru site-uri care vor fi din ce în ce mai importante pentru cei care își caută un job mai bine plătit.

1. Crystalknows

Înainte să vă angajați, verificați personalitatea viitorului angajator. S-ar putea să nu fiți compatibili. Crystalknows este o platformă dedicată tipurilor de personalitate care se bazează pe strângerea datelor din mediul online. Puteți descoperi puncte comune, hobby-uri sau persoane cu care s-ar putea să aveți un conflict la noul loc de muncă. Metoda de evaluare din spatele softului îți poate spune cum se va comporta o persoană într-un anumit tip de situație, cum îi poți câștiga încrederea, cum trebuie să te porți în prezența ei. Testul de personalitate poate fi adăugat profilului Linkedin. Directorul de HR va fi o carte deschisă pentru candidați. Dacă acceptă provocarea!

2. Real Eyes

Dacă veți lua parte la un interviu video, este bine să vă uitați mai întâi la ce poate face site-ul RealEyes IT. Site-ul analizează expresiile feței atunci când suntem întrebați anumite lucruri. Antrenați-vă astfel pentru viitorul interviu ca să nu păreți surprinși când sunteți întrebați… care este culoarea favorită sau salariul dorit.


(Foto Guliver/Getty Images)

3. Aplicația care îți spune când un robot te va concedia

Înainte să te gândești la următorul job, nu uita că mașinile fac tot mai mult din munca angajaților. Atât de mult, încât mulți angajați rămân șomeri! Un calculator îți numără deja șansele de fi concediat de softurile inteligente. Dar asta nu ar trebui să ne îngrijoreze deloc. Zeci de mii de alte joburi apar anual. Trebuie doar să le alegi pe cele unde roboții nu au ajuns. Încă!

4. Affectiva

Affectiva este o modalitate nouă, inventivă și originală de a construi o bază de date, o inteligență artificială emotivă. Aproape 4 milioane de oameni din peste 75 de țări cuprinși într-o singură bază de date imensă. Conținutul digital, tehnologia, recrutarea, toate pot fi îmbunatățite de emoțiile umane. În viitorul apropiat, când vei studia cerinețele noului tău job, un soft similar te va „spiona” ca să verifice dacă ce vezi este pe placul tău. Asigură-te că știi ce presupune limbajul non verbal ca să nu sari în sus de bucurie când vezi prima propunere de salariu. S-ar putea să nu mai urmeze a doua.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
sound-bars icon