Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Patru aplicații high tech care îi vor ajuta pe angajați să primească un job mai bun

Softurile inteligente transformă toate industriile, inclusiv pe cea a recrutării. Companiile caută noi instrumete de găsire a candidaților potriviți, iar aceștia rămân uneori în urma trendului. Iată patru site-uri care vor fi din ce în ce mai importante pentru cei care își caută un job mai bine plătit.

1. Crystalknows

Înainte să vă angajați, verificați personalitatea viitorului angajator. S-ar putea să nu fiți compatibili. Crystalknows este o platformă dedicată tipurilor de personalitate care se bazează pe strângerea datelor din mediul online. Puteți descoperi puncte comune, hobby-uri sau persoane cu care s-ar putea să aveți un conflict la noul loc de muncă. Metoda de evaluare din spatele softului îți poate spune cum se va comporta o persoană într-un anumit tip de situație, cum îi poți câștiga încrederea, cum trebuie să te porți în prezența ei. Testul de personalitate poate fi adăugat profilului Linkedin. Directorul de HR va fi o carte deschisă pentru candidați. Dacă acceptă provocarea!

2. Real Eyes

Dacă veți lua parte la un interviu video, este bine să vă uitați mai întâi la ce poate face site-ul RealEyes IT. Site-ul analizează expresiile feței atunci când suntem întrebați anumite lucruri. Antrenați-vă astfel pentru viitorul interviu ca să nu păreți surprinși când sunteți întrebați… care este culoarea favorită sau salariul dorit.


(Foto Guliver/Getty Images)

3. Aplicația care îți spune când un robot te va concedia

Înainte să te gândești la următorul job, nu uita că mașinile fac tot mai mult din munca angajaților. Atât de mult, încât mulți angajați rămân șomeri! Un calculator îți numără deja șansele de fi concediat de softurile inteligente. Dar asta nu ar trebui să ne îngrijoreze deloc. Zeci de mii de alte joburi apar anual. Trebuie doar să le alegi pe cele unde roboții nu au ajuns. Încă!

4. Affectiva

Affectiva este o modalitate nouă, inventivă și originală de a construi o bază de date, o inteligență artificială emotivă. Aproape 4 milioane de oameni din peste 75 de țări cuprinși într-o singură bază de date imensă. Conținutul digital, tehnologia, recrutarea, toate pot fi îmbunatățite de emoțiile umane. În viitorul apropiat, când vei studia cerinețele noului tău job, un soft similar te va „spiona” ca să verifice dacă ce vezi este pe placul tău. Asigură-te că știi ce presupune limbajul non verbal ca să nu sari în sus de bucurie când vezi prima propunere de salariu. S-ar putea să nu mai urmeze a doua.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon