Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Patru aplicații high tech care îi vor ajuta pe angajați să primească un job mai bun

Softurile inteligente transformă toate industriile, inclusiv pe cea a recrutării. Companiile caută noi instrumete de găsire a candidaților potriviți, iar aceștia rămân uneori în urma trendului. Iată patru site-uri care vor fi din ce în ce mai importante pentru cei care își caută un job mai bine plătit.

1. Crystalknows

Înainte să vă angajați, verificați personalitatea viitorului angajator. S-ar putea să nu fiți compatibili. Crystalknows este o platformă dedicată tipurilor de personalitate care se bazează pe strângerea datelor din mediul online. Puteți descoperi puncte comune, hobby-uri sau persoane cu care s-ar putea să aveți un conflict la noul loc de muncă. Metoda de evaluare din spatele softului îți poate spune cum se va comporta o persoană într-un anumit tip de situație, cum îi poți câștiga încrederea, cum trebuie să te porți în prezența ei. Testul de personalitate poate fi adăugat profilului Linkedin. Directorul de HR va fi o carte deschisă pentru candidați. Dacă acceptă provocarea!

2. Real Eyes

Dacă veți lua parte la un interviu video, este bine să vă uitați mai întâi la ce poate face site-ul RealEyes IT. Site-ul analizează expresiile feței atunci când suntem întrebați anumite lucruri. Antrenați-vă astfel pentru viitorul interviu ca să nu păreți surprinși când sunteți întrebați… care este culoarea favorită sau salariul dorit.


(Foto Guliver/Getty Images)

3. Aplicația care îți spune când un robot te va concedia

Înainte să te gândești la următorul job, nu uita că mașinile fac tot mai mult din munca angajaților. Atât de mult, încât mulți angajați rămân șomeri! Un calculator îți numără deja șansele de fi concediat de softurile inteligente. Dar asta nu ar trebui să ne îngrijoreze deloc. Zeci de mii de alte joburi apar anual. Trebuie doar să le alegi pe cele unde roboții nu au ajuns. Încă!

4. Affectiva

Affectiva este o modalitate nouă, inventivă și originală de a construi o bază de date, o inteligență artificială emotivă. Aproape 4 milioane de oameni din peste 75 de țări cuprinși într-o singură bază de date imensă. Conținutul digital, tehnologia, recrutarea, toate pot fi îmbunatățite de emoțiile umane. În viitorul apropiat, când vei studia cerinețele noului tău job, un soft similar te va „spiona” ca să verifice dacă ce vezi este pe placul tău. Asigură-te că știi ce presupune limbajul non verbal ca să nu sari în sus de bucurie când vezi prima propunere de salariu. S-ar putea să nu mai urmeze a doua.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon