Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Piața, ca o insultă: „Ne-am luat opoziția înapoi”

Protest Piața Victoriei (Foto: Dan Mihai Bălănescu)

Protest duminică Piața Victoriei (Foto: Dan Mihai Bălănescu)

Multă lume deranjată în țara asta! Am văzut inși care fac icter din pricina celor care protestează în Piața Victoriei. Insolența acestora de a se pune în răspărul puterii este scandaloasă. Golani, huligani, drogați, staliniști, binomiști, tefeliști... lexicul este prea sărac pentru a cuprinde tot dezgustul pe care lumea bună de la reverul puterii îl resimte față de cei câțiva oameni din Piață.

Chiar dacă protestatarii de duminică seara au fost mai mulți decât se anticipa (știți explicațiile, concediile, oboseala după o încordare de o jumătate de an etc.), ei sunt, totuși, o minoritate în această țară. Să nu ne iluzionăm. Politicienii hoți nu pot să apară dintr-un popor de oameni cinstiți. Majoritatea PSD-ALDE are legitimitate populară, a fost votată, prin urmare presupunem că o bună parte din populația României aprobă comportamentul acestor politicieni.

Prin urmare, puterea PSD-ALDE este „puternică” și în Parlament (unde poate trece orice lege vrea, unde poate să-și dărâme chiar propriul Guvern dacă are chef), și la televizor (atâta iubire mediatică pentru Guvern câtă avem în aceste zile îl face și pe Adrian Năstase invidios), și în păturile populare (care ies disciplinat la vot). Oamenii din Piață îi deranjează însă teribil și pe politicienii de la putere, și pe votanții lor. Intrați de curiozitate pe grupurile de discuții ale amicilor dlui Dragnea, respirați câteva minute aerul din bula cealaltă, veți fi surprinși să constatați că trăiți în cea mai bună dintre guvernările posibile, dar că dușmanul - un fantomatic Sistem - își detașază oamenii în Piață ca să saboteze „realizărili”. Bandiții din munți acționează acum la vedere, în plină stradă, ei trebuie anihilați, pentru că regimul nu poate să aducă prosperitatea generală dacă nu va avea liniște.

Dincolo de aversiunea pe care românii o trăiesc față de cei cu care nu sunt de acord, dincolo de aerul totalitar pe care încă îl respirăm și care care anulează pluralitatea de opinii, dincolo de tentația de a dobândi „liniștea” socială prin băgarea pumnului în gura celuilalt, este ceva ce strategii Partidului găsesc îngrijorător în Piața Victoriei: alternativa politică. Veți auzi, de aceea, din ce în ce mai des rostit la televizor locul comun că politica nu se face în stradă, ci în Parlament. Este un cod roșu de comunicare în jurul căruia se strâng toți avocații puterii, de fiecare dată când protestul atinge cota de avarie.

De prea multe ori, în Parlament nu se face politică, se fac averi; de prea multe ori, în Parlament nu se fac legi, se fac legi cu dedicație; de prea multe ori, în Parlament nu se apără drepturile cetățenilor, se apără drepturile cetățenilor care au dosare penale. Parlamentarismul, care este esența unei democrații, este atacat în acest moment de o castă conducătoare, care folosește principiile democratice ca alibi pentru a scăpa de Justiție. Reacția Pieței nu este față de baza democrației, ci față de vârful ei. Este o reacție sănătoasă a unei părți de societate față de o dictatură parlamentară în facere.

De multe ori, în Piață nu se face un simplu protest, ci platforme program: de la Proclamația de la Timișoara, la „revoluția luminii” din zilele noastre. Azi, opoziția străzii este singura opoziție care îi deranjează pe cei de la putere. Singura care îi îngrijorează. Singura pe care nu o pot controla. Singura cu care nu pot negocia lucrativ pentru toată lumea.

Prin urmare, fiecare om din Piață este pentru ei o insultă. Dacă puterea se ia exclusiv prin vot, opoziția se ia atunci când îți arde buza. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Mita e-n stare să pătrunză orișiunde în țara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administrației vând sângele și averea unei generații… Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcțiuni înalte, în loc de a-și petrece viața la pușcărie… Funcțiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricați, loviți de sentințe judecătorești. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheșeftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.
    Elemente economice nesănătoase, jucători la bursa și întreprinzători șarlatani, se urcă, cu repejune, în clasele superioare ale societății omenești… Justiția, subordonată politicii, a devenit o ficțiune. Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunță. Acest om este menținut în funcție, dirijază însuși cercetările făcute contra sa; partidul ține morțiș a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute nației în ajunul alegerilor și trec, totuși, drept reprezentanți ai voinței legale și sincere a țării… Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia și Camorra, care miroase de departe a pușcărie."

    Dacă veți citi cine a scris asta și mai ales când, veți înțelege că problemele României au început cu mult înaintea comunismului. Problemele sunt în ADN-ul poporului român. O spun cu tristețe dar și cu mirare, atunci când mă uit la mișcarea #rezist.
    • Like 1
  • Astept cu nerabdare sa vina din nou vremea mergerii la urne.Acum alianta se bata cu pumnul in piept ca au fost alesi de prostime si sunt indreptatiti,cu lumina verde permanent sa faca tot ce li se nazare pentru a arunca un os celor care i-au ales cat si celor care nu i-au ales,pentru ca acum ambele parti sunt in aceeasi troaca si cel mai important pentru ei,sa-si intareasca terenul politic si personal-financiar.Dar vor veni alegerile.Vom vedea daca si cat i-a intrat in cap romanului de rand din versul"Desteapta-te romane...".Va avea raspunsul la intrebarea pe care si-a pus-o un domn:"Ce fel de popor suntem noi,romanii?".Eu cred in zicala care spune ca inainte sa fie bine trebuie sa fie mult rau.Si nici binele,nici raul nu sunt permanente,dar acum e foarte rau si ne apropiem de vremea cand se va aprinde o steluta.
    • Like 1
  • 23 decembrie a fost ziua in care Presedintele a iesit in Universitate, iar eu eram deja in Piata Victoriei, unde am ramas cateva ore bune. Sarbatorile nasterii Domnului, nici gerul din decembrie, nu m-au oprit sa merg aproape zilnic in Piata, la fel in ianuarie, februarie, pe 1 martie (cand am primit flori si martisoare), pe 8 martie la fel...De asemenea in aprilie pana de Sarbatoarea Pastelui, apoi dupa, pana in luna mai cand mi-am pierdut serviciul. Patronul imi spunea: "Lasa-i sa-si faca treaba!" (dumnealor, distinsii guvernanti). De atunci trec sporadic pe acolo. Lunile de stat in ger cu pancarde m-au imbolnavit realmente. Boala si pierderea serviciului versus datoria de cetatean corect care munceste si studiaza, fara sa astepte nimic de la ceilalti. Protestul meu ramane un act anonim, alaturat miilor de suflete din piata. Am cunoscut oameni remarcabili, din Polonia, Franta, Israel, UK, SUA. Ramane intolerabila perpetuarea desantarii si nerusinarii uzurpatorilor! Atentie la buzunare, avem hoti la guvernare! In the midle of the night. Jos labele de pe copii mei! Romani, haideti sa fim buni! Trezeste-te Romania! Imi ramane speranta ca la un moment dat binele va triumfa, pentru a ne privi in ochi cu sinceritate, toti romanii corecti, curati, onesti, frumosi, adevarati si buni.
    • Like 1
  • check icon
    „Multă lume deranjată în țara asta! Am văzut inși care fac icter din pricina celor care protestează în Piața Victoriei. Insolența acestora de a se pune în răspărul puterii este scandaloasă”

    Poate și simțitoriu enorm aflîndu-mă, am o problemă cu tonul autorului, respectiv al opoziționiștilor care-l împărtășesc.

    În același timp, dacă observ eu bine, dl autor (și cei ca dănsul) își aleg din gama adversarilor o anumită categorie, ale căror idei sînt trase din condei, pe ideea că fac icter șcl.
    Simt că un elementar instinct de conservare îl va opri pe d. Negruțiu să intre în discută cu adversari ceva mai domoli și care, de pildă, nu găsesc scandalos răspărul celor din Piață (și al sprijinitorilor dumnealor din media).

    Cînd cineva folosește vorbe precum scandalos, eu cred că putința de pricepere a realității îi este redusă, după cum combativitatea îi este una fragilă.
    Din fericire, și dumnealor aflîndu-se oameni, nu se vor aventura în afara cercului de inși gîndind la fel sieși.
    • Like 0
  • Să scriu bine si argumentat! Am înteles mesajul si mă voi strădui să mă ridic la nivelul cerințelor. Pentru început mă voi limita la doar câteva remarci cu privire la Piata, Protestatari, Percepția publică. Parerea mea e ca Romania are nevoie de o astfel de piață a democrației (că până la urmă asta e) dar aceasta să devină un loc unde să nu aibă acces toți idioții manipulați de cei ce au interese politice sau chiar economice de grup. Aceasta TREBUIE să devină o tribună civică democratică ,simbol al libertății de exprimare, care să amendeze permanent derapajele clasei politice si să slujească doar ROMANIEI,POPORULUI ROMÂN si intereselor sale si mai ales viitorului acestei țări care e pe cale de disparitie. De aceea Piata trebuie să devină o tribună populară de netăgăduit.
    • Like 0
  • Este inadmisibil, ca la " ora" asta sa existe atata lipsa de informare....mai degraba, prostie...nu pot sta in casa...nu pot ...am iesit la -9 gr...uda pe par...o sa tot ies( iesim)...cine nu iese, este partas la aceasta guvernare dezastruoasa....ar trebui, ca si pers publice...cu notorietate, sa iasa in strada..inainte de orice, sunt cetateni ai acestui stat...corupt...toata lumea onesta si constienta trebuie sa ia atitudine...nu ne vom lasa
    • Like 1
  • Nu cred ca-i deranjeaza sau ingrijoreaza opozitia strazii. Daca-i deranja indreptau urgent lucrurile si nu mai faceau greseli de genul acrualei propuneri prin care presedintele tarii sa fie exclus din procedura de numire a procurorilor sefi din DNA si DIICOT... . Acest lucru facea parte din planul lui Dragnea/Tariceanu inca dinainte de a ajunge la putere si evident inainte de renumita poveste cu ordonanta 13. Au renuntat? Nici o secunda. Le este frica? :) . Sa fim seriosi. Astora nu le e frica de nimeni, nici macar de 600.000 de oameni furiosi care #rezista. Ei ne fura, ne mint pe fata si mai si rad de noi. Noi? Rezistam. Pana cand? Pana ne ia dracu. Care-s prostii? Ei? Nu prea cred.
    Am stat odata dupa ,,revolutia luminii,, de vorba cu un francez care mi-a spus: auzi, asta e un rahat nu o revolutie. Daca multimea furioasa si nemultumita avansa pas cu pas, intrau in guvern si ii luau de guler pe ,,alesii,, poporului lucrurile aveau cu totul alta finalitate. Un om furios nu rezista la infinit. Se pare ca romanii au aceasta calitate: sunt rezistenti. Cu ce ne-am ales dupa 27 de ani de,, rezistenta,,? Fara industrie, fara performanta-n sport, sistemul de invatamant si cel sanitar in moarte clinica si o gramada de hoti care nici macar nu au bun simt cand fura din banul public(banii nostrii) !!! Dar noi #rezistam ...
    • Like 1
  • Nu am nimic împotriva demonstraţiilor, este un drept legal.Însă ar fi bine ca aceste demonstraţii să se desfăşoare cu respectarea legii...cu un organizator care să-şi asume răspunderea. Îmi aduc aminte de faptul că un grup de tineri din Republica Moldova, anul trecut, dacă nu mă înşel, au vrut să demonstreze spontan şi au fost evacuaţi... Se pare că unii sunt mai presus de lege, dar militează pentru apărarea Justiţiei... Nu-i în regulă.Dacă domnul Cioloş mai revine la putere, ar fi bine să fie cel puţin la fel de tolerant ca guvernul PSD. Miting spontan, nu evacuăm pe nimeni...

    Cu privire la revendicările Pieţei Victoriei, eu zic să stăm strâmb şi să judecăm drept. Cum sunt numiţi şefii parchetelor în acest moment? Propune ministrul Justiţiei şi numeşte Preşedintele. Ce modificare a propus domnul Toader? Propune CSM-ul şi numeşte ministrul Justiţiei. Ce constatăm? În prima variantă numeşte un om politic şi aprobă un alt om politic... Că preşedintele nu a coborât de pe Marte... În varianta 2, propune CSM-ul (PROFESIONIŞTII) şi aprobă un om politic... Care-i varianta mai bună? Aia în care sunt implicaţi numai oameni politici sau cea în care sunt implicaţi şi profesioniştii? Întreb şi eu... În rest, după cum am spus, nu am nimic împotriva demonstraţiilor. Dacă s-ar organiza cu respectarea legii, ar fi şi mai bine.
    • Like 2
    • @ Constantin
      ..."cu respectarea legii" !
      Ce-ar fi daca si revolutiile ar trebui facute " cu respectarea legii " ?
      Demonstratiile, protestele pasnice, clare, nedeturnate , chiar in absenta unor autorizatii , reprezinta un drept la opinie colectiv.
      Cum am putea protesta public impotriva unei legi care restringe protestul public, cu respectarea legii ?
      Intotdeauna va exista un conflict intre respectarea drepturilor omului si respectarea legii in conditiile unui regim ca cel actual. In cazul unui asemenea conflict doar bunul simt trebuie sa prevaleze ! Iar asta duce , in cele mai multe cazuri, la un conflict si mai mare !
      Din aceasta cauza avem nevoie de o terta parte, cit se poate de recunoscuta , masiv recunoscuta, obiectiva si morala, care sa incline balanta...
      • Like 10
    • @ Iulian Neagu
      Stimabile, eu am condamnat dublul standard. Unioniştii moldoveni au fost luaţi cu dubele în timpul Guvernului Cioloş, iar Cioloş ajunsese la putere adus de nişte mitinguri neautorizate... Câtă ipocrizie! Eu asta condamn. N-am nimic cu mitingurile voastre, consider că este sănătos pentru tânăra democraţie românească să aveţi un spaţiu de unde să vă faceţi cunoscute doleanţele. Nu sunt de acord cu voi, dar vreau să aveţi dreptul de a protesta. Dar nu doar voi. Şi unioniştii, de exemplu...
      • Like 3
    • @ Constantin
      Nu orice miting neautorizat este benefic.
      Nu stiu cine poate decide daca un miting este , sau nu, benefic, in nici un caz majoritatea !
      Pentru a avea dublu standard ar trebui ca in primul caz sa aplicam anumite principii in anumite conditii, iar in cel de-al doi-lea caz , in aceleasi conditii sa nu aplicam aceleasi principii.
      Problema care se pune : erau aceleasi conditii in ambele cazuri ?
      • Like 3
    • @ Iulian Neagu
      Eu cred că am vorbit româneşte... Unioniştii au făcut un miting neautorizat şi au fost luaţi cu dubele iar protrestatrii de astăzi nu sunt luaţi cu dubele, deşi nici ei nu au autorizaţie. Aceeaşi jandarmerie, aceeaşi lege... Ce nu înţelegi? Eu nu vreau ca actualii protestatari să fie luaţi cu dubele, dar condamn acţiunea Jandarmeriei din timpul Guvernului Cioloş...
      • Like 0
    • @ Constantin
      Ești trimis de la partid sa faci propaganda pe aici , bre Costele ?
      • Like 0
    • @ Iulian Neagu
      check icon
      „..."cu respectarea legii" !
      Ce-ar fi daca si revolutiile ar trebui facute " cu respectarea legii " ?
      Demonstratiile, protestele pasnice, clare, nedeturnate , chiar in absenta unor autorizatii , reprezinta un drept la opinie colectiv. ”

      De ce pot paria că, la vreo mișcare de stradă (viitoare) împotriva intereselor noastre, vom uita scurt de așa argumente?
      • Like 0
    • @ Constantin
      Mineriada a fost o "demonstratie"spontana,autorizata din timp de catre Iliescu si gasca lui.Sau apucat neanderthalienii aia sa dea cu batele in populatie fara discernamant si daca mai nimereau si vitrinele magazinelor din care marfurile dispareau"hocus-pocus".Scopul lor,pare-se era respectarea legii si stabilirea "ordinii" intr-o capitala in care nu ere in stare sa guverneze,ce sa mai zic de restul tarii!Deci cand poporului i-a ajuns cutitul la os,trebuie sa iasa in strada dinainte anuntati,cu flori in mana si sa-si ceara drepturile pe fondul muzical al unei doine.Daca governantii se supara,ii trimit pe aia cu botele care vor fi si ei organizati si vor respecta legile date de cei care le-au pus ciomagul in mana. Cam asa ar trebui sa fie???
      • Like 1
    • @ Constantin
      Constantine,Constantine,ca mare dreptate ai!Ciolos a fost vinovat ca moldovenii au fost manati cu bastoane in spate in dube,precum oile lui Daea incoerentul! Ma si mir cum de nu a fost spanzurat pana acum pentru faptele sale abominabile.Dar nici acum nu e tarziu pentru redeschiderea unui proces si pedepsirea exemplara a lui Ciolos,spre usurarea facatorilor de numai bine din coalitia mieilor parlamentari (si aistia tot de-ai lui Daea...).
      • Like 2
    • @ Constantin
      Csabi Csabi check icon
      Mistificati in dulcele stil sovietic adus pe aceasta platforma de pe gandul. Stiti prea bine ca problema mitingului unionistilor nu a fost lipsa aprobarii, ci dorinta lor de a schimba traseul prestabilit cu jandarmeria, in mod "spontan". Cand protestatarii din piata au facut marsuri spre diverse ministere, acestia si-au urmat cursul prestabilit, anuntat. Fara abateri de la traseu, mai mult sau mai putin spontane sau premeditate. Comparati mere cu pere in mod voit. Oare are rost sa va intreb de ce mai cititi aceste articole sau de ce comentati pe aici daca mereu sunteti impotriva a ce se discuta, impotriva ideilor emise? Cine sa fie atat de masochist sa citeasca mereu si mereu articole pe o platforma cu care nu poate cadea in veci de acord?
      • Like 1
    • @ Csabi
      "Oare are rost sa va intreb de ce mai cititi aceste articole sau de ce comentati pe aici daca mereu sunteti impotriva a ce se discuta, impotriva ideilor emise?"
      Sunt unul dintre cei ce au raspuns de mult prea multe ori comentariilor colegului constantin. Nu sunt de acord cu cele mai multe dintre afirmatiile dansului, insa ar trebui sa nu uitam ca:
      a. Ratiu a spus-o mult prea bine ca sa incerc sa formulez altfel: "Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!" - iar asta este esenta democratiei
      b. pragmatic vorbind - este bine sa stim cum gandesc cei din "bula cealalta"

      Asa incat eu unul nu l-am indemnat si nu-l voi indemna vreodata pe colegul constantin sa nu mai posteze pe aici.

      Dar aveti un plus de la mine :)
      • Like 0
    • @
      Împotriva cui ?
      Ce înseamnă " a noastră " ?
      Care noi ?
      • Like 0
    • @
      Eu nu le voi uita !
      Poate alții. ..
      • Like 0
  • Protestele din Piata functioneaza ca un fitil pentru o bomba. Cit timp protestele indeplinesc citeva conditii - sint pasnice, au un scop clar exprimat, numarul participantilor este semnificativ pentru mass-media internationala, se produc intr-o perioada suficient de lunga de timp, nu sint deturnate de la scopul initial - ele pot fi folosite , prin intermediul presei internationale, ca un declansator al unor reactii politice internationale de catre cei interesati. Aceste reactii politice sint cele care deranjeaza cel mai mult puterea actuala, nu protestele insesi ! PSD-ul nu tine cont de o minoritate fara putere democratica, pur si simplu ignora cu cinism orice nu are putere la vot.
    PSD-ului ii este frica de USA si UE, cei care au la indemina mijloace de represiune impotriva unui regim care depaseste anumite limite.
    Chiar o buna parte din electoratul PSD este sensibil la actiuni ale USA si UE, ceea ce mareste si mai mult efectul mijloacelor de represiune.
    USA au la indemina mai multe mijloace de presiune interne ( din Romania ) care nu pot fi "atinse" usor de PSD, UE detine monopolul banilor europeni de care au atita nevoie PSD-istii, UE si USA au mijloace financiare extrem de puternice pentru a forta masuri politice in Romania, au, deasemenea, mijloace economice de influenta. Nu vreau sa le mentionez pentru a nu devia de la subiect.
    In rezumat : mergem in piata pentru a oferi UE si USA posibilitatea declansarii masurilor represive la adresa PSD, pentru a oferi motivul, picatura care umple paharul.
    Masurile nu vor intirzia sa apara si vor avea efect !
    Noi doar trebuie sa fim atenti sa indeplinim conditiile de "eligibilitate" ale protestelor !
    Stiu ca urmeaza a fi catalogat drept "soroist", colaborationist, vindut intereselor straine, securist nenorocit, etc. Nu fac decit sa judec cu propriul creier, avind o viziune proprie, buna sau rea, conforma, sau nu, cu realitatea internationala in care traim.
    Cum ajung in tara ma instalez la proteste ! Asta daca protestele vor mai fi atunci si daca vor respecta conditiile mai sus mentionate !
    Tot respectul pentru cei care favorizeaza aparitia acestor proteste , de acest tip, nu de altul !
    • Like 7
    • @ Iulian Neagu
      „Reforma în Justiție” a Guvernului PSD primește o lovitură: Statele Unite își anunță „îngrijorarea pentru independența sistemului judiciar”
      Cum spuneam : "Masurile nu vor intirzia sa apara si vor avea efect !"
      Putintica rabdare si continuati protestele, vor da roade !
      • Like 0
  • Vasile check icon
    Închipuiți-vă, prin reducere la absurd, că s-ar aproba propunerile lui 2Dorel și:
    1) din jocul politic, ar reveni "maimuța la butoane" - "ministrul" Florin Iordache ;
    2) "controalele interne" ar bloca pur și simplu pe procurori și ceilalți magistrați - a văzut toată lumea "controalele" și "evaluările" amenințătoare prin care 2Dorel a încercat să-i timoreze pe procurori; mai nou, un "șah etern" cu comisia parlamentară stârnită de... un infractor (Dan Andronic)
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult