Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Politica la frizerie. Pensionara: Cum fură ăștia țara... Am votat cu PSD, dar vin și eu la protest! Frizerița maghiară: Nu mai votez niciodată cu UDMR

Protest la Cluj - 17 decembrie

(Foto: Corina Brândușan)

Generațiile actuale au fost nevoite să includă o nouă activitate în orarul săptămânal: protestele.

Nu e treabă ușoară nici asta. Trebuie să te organizezi, să promovezi, să faci pancarte, să informezi, să reziști la frig, să ai traseu definit, să ceri autorizații etc. Ideea este că în cele aproximativ 10 luni de proteste deja începem să ne pricepem. Și cum ce nu te omoară te face mai puternic, am început să ne adaptăm, iar asta nu e deloc bine pentru actuala putere. 

Aș vrea însă să vă prezint însă experiența unui prieten cu care dialoghez într-un grup cu numele PROTEST. Mă bucură, pentru că văd implicare, dar mă întristează totodată că am ajuns să comunicăm între noi mai mult pe acest grup pe subiectul politrucilor în loc să discutăm despre lucruri care ne-ar ajuta să evoluăm ca indivizi.

(clic pe imagine pentru a mări)

„Am mers la tuns. Frizerița la care merg e de origine maghiară. Alți doi clienți, pensionari, o doamnă și un domn, așteptau după mine.

Vorbim despre politică. Îmi fac cunoscut punctul de vedere și menționez faptul că mă simt nesigur în ceea ce privește viitorul meu și al familiei mele în țara asta.

Foto: Guliver Getty Images

Spre surprinderea mea, toți trei mă susțin. Doamna, pensionară, întreabă de ce nu intrăm peste ei odată. Că ea a votat cu PSD, dar nu îi vine să creadă cum fură ăștia țara. Că vine și ea la proteste de la anu'.

Domnul, și el pensionar, zice același lucru. Că da, că deși are pensie mai mare, totul e mai scump, și acum cu legile astea noi ale justiției nu e bine deloc.

Frizerița îmi spune că nu îi mai votează pe UDMR niciodată.

Ajungem la concluzia că nu contează dacă ești maghiar, român sau și și, nu e bine deloc ce se întâmplă.

I-am invitat pe toți trei la protest, când au timp, măcar 30 de minute să vină să vadă cine protestează.

A fost enorm de plăcut surprins.” - Vlad Nicula

Răspunsul meu a venit instant:

„Tocmai ți-ai făcut datoria de cetățean român.

Dacă fiecare am face asta în fiecare zi și aplicăm o medie de 3 persoane informate corect ( deși aș merge pe 10 sincer /zi) și în plus mai invităm și pe alții să facă asta....cred că înțelegeți.

Vlad….jos pălăria”

Vă las pe voi să trageți concluziile și să decideți ce e de făcut și ce puteți face voi înșivă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult