Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Politica la frizerie. Pensionara: Cum fură ăștia țara... Am votat cu PSD, dar vin și eu la protest! Frizerița maghiară: Nu mai votez niciodată cu UDMR

Protest la Cluj - 17 decembrie

(Foto: Corina Brândușan)

Generațiile actuale au fost nevoite să includă o nouă activitate în orarul săptămânal: protestele.

Nu e treabă ușoară nici asta. Trebuie să te organizezi, să promovezi, să faci pancarte, să informezi, să reziști la frig, să ai traseu definit, să ceri autorizații etc. Ideea este că în cele aproximativ 10 luni de proteste deja începem să ne pricepem. Și cum ce nu te omoară te face mai puternic, am început să ne adaptăm, iar asta nu e deloc bine pentru actuala putere. 

Aș vrea însă să vă prezint însă experiența unui prieten cu care dialoghez într-un grup cu numele PROTEST. Mă bucură, pentru că văd implicare, dar mă întristează totodată că am ajuns să comunicăm între noi mai mult pe acest grup pe subiectul politrucilor în loc să discutăm despre lucruri care ne-ar ajuta să evoluăm ca indivizi.

(clic pe imagine pentru a mări)

„Am mers la tuns. Frizerița la care merg e de origine maghiară. Alți doi clienți, pensionari, o doamnă și un domn, așteptau după mine.

Vorbim despre politică. Îmi fac cunoscut punctul de vedere și menționez faptul că mă simt nesigur în ceea ce privește viitorul meu și al familiei mele în țara asta.

Foto: Guliver Getty Images

Spre surprinderea mea, toți trei mă susțin. Doamna, pensionară, întreabă de ce nu intrăm peste ei odată. Că ea a votat cu PSD, dar nu îi vine să creadă cum fură ăștia țara. Că vine și ea la proteste de la anu'.

Domnul, și el pensionar, zice același lucru. Că da, că deși are pensie mai mare, totul e mai scump, și acum cu legile astea noi ale justiției nu e bine deloc.

Frizerița îmi spune că nu îi mai votează pe UDMR niciodată.

Ajungem la concluzia că nu contează dacă ești maghiar, român sau și și, nu e bine deloc ce se întâmplă.

I-am invitat pe toți trei la protest, când au timp, măcar 30 de minute să vină să vadă cine protestează.

A fost enorm de plăcut surprins.” - Vlad Nicula

Răspunsul meu a venit instant:

„Tocmai ți-ai făcut datoria de cetățean român.

Dacă fiecare am face asta în fiecare zi și aplicăm o medie de 3 persoane informate corect ( deși aș merge pe 10 sincer /zi) și în plus mai invităm și pe alții să facă asta....cred că înțelegeți.

Vlad….jos pălăria”

Vă las pe voi să trageți concluziile și să decideți ce e de făcut și ce puteți face voi înșivă.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult