Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Politica la frizerie. Pensionara: Cum fură ăștia țara... Am votat cu PSD, dar vin și eu la protest! Frizerița maghiară: Nu mai votez niciodată cu UDMR

Protest la Cluj - 17 decembrie

(Foto: Corina Brândușan)

Generațiile actuale au fost nevoite să includă o nouă activitate în orarul săptămânal: protestele.

Nu e treabă ușoară nici asta. Trebuie să te organizezi, să promovezi, să faci pancarte, să informezi, să reziști la frig, să ai traseu definit, să ceri autorizații etc. Ideea este că în cele aproximativ 10 luni de proteste deja începem să ne pricepem. Și cum ce nu te omoară te face mai puternic, am început să ne adaptăm, iar asta nu e deloc bine pentru actuala putere. 

Aș vrea însă să vă prezint însă experiența unui prieten cu care dialoghez într-un grup cu numele PROTEST. Mă bucură, pentru că văd implicare, dar mă întristează totodată că am ajuns să comunicăm între noi mai mult pe acest grup pe subiectul politrucilor în loc să discutăm despre lucruri care ne-ar ajuta să evoluăm ca indivizi.

(clic pe imagine pentru a mări)

„Am mers la tuns. Frizerița la care merg e de origine maghiară. Alți doi clienți, pensionari, o doamnă și un domn, așteptau după mine.

Vorbim despre politică. Îmi fac cunoscut punctul de vedere și menționez faptul că mă simt nesigur în ceea ce privește viitorul meu și al familiei mele în țara asta.

Foto: Guliver Getty Images

Spre surprinderea mea, toți trei mă susțin. Doamna, pensionară, întreabă de ce nu intrăm peste ei odată. Că ea a votat cu PSD, dar nu îi vine să creadă cum fură ăștia țara. Că vine și ea la proteste de la anu'.

Domnul, și el pensionar, zice același lucru. Că da, că deși are pensie mai mare, totul e mai scump, și acum cu legile astea noi ale justiției nu e bine deloc.

Frizerița îmi spune că nu îi mai votează pe UDMR niciodată.

Ajungem la concluzia că nu contează dacă ești maghiar, român sau și și, nu e bine deloc ce se întâmplă.

I-am invitat pe toți trei la protest, când au timp, măcar 30 de minute să vină să vadă cine protestează.

A fost enorm de plăcut surprins.” - Vlad Nicula

Răspunsul meu a venit instant:

„Tocmai ți-ai făcut datoria de cetățean român.

Dacă fiecare am face asta în fiecare zi și aplicăm o medie de 3 persoane informate corect ( deși aș merge pe 10 sincer /zi) și în plus mai invităm și pe alții să facă asta....cred că înțelegeți.

Vlad….jos pălăria”

Vă las pe voi să trageți concluziile și să decideți ce e de făcut și ce puteți face voi înșivă.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult