Polițistul Marian Godină își arată susținerea față de șeful de la Serviciul „Omoruri” din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, despre care ministrul Carmen Dan a spus marți că ar trebui să facă „un pas în spate”, acuzându-l de nerezolvarea unui caz din 2009, privind un viol asupra unei fetițe, recunoscut de polițistul pedofil care a molestat vineri doi copii într-un lift.
Godină scrie într-o postare pe Facebook că înlăturarea lui Radu Gavriș ar însemna „«decapitarea» oricui își permite să iasă din rând, așa cum se întâmpla în vremuri nu de mult apuse”, adăugând că „cel mai important e să vorbim liber, să ne arătăm revolta și să demonstrăm că nu mai suntem vechii obedienți cu «am înțeles, să trăiți!»”.
„Un prim semnal pentru cei care cred că sunt la conducerea unei turme de oi, ar fi acela de a vedea că suntem foarte mulți care îl susțin pe dl Radu Gavriș. Vă invit pe toți, chiar și cei care nu sunt polițiști, să ne punem poza de profil a domnului comisar Gavriș”, scrie Godină.
Gavriș a criticat anterior, într-un interviu la Digi24, propunerile de modificare a legilor justiției, care ar duce la excluderea camerelor de supraveghere ca mijloace de probă. În plus, în urma lor, suspectul va putea să asiste la audierea victimei, ceea ce înseamnă că un pedofil va sta față în față cu victima sa, a explicat, vizibil emoționat, șeful serviciului Omoruri.
Ulterior, ministrul Carmen Dan s-a arătat nemulțumită de afirmațiile lui Gavriș privind legile justiției și a spus că acesta nu a avut aprobarea șefilor pentru a da un interviu.
Postarea integrală a lui Marian Godină:
„Dragi colegi, polițiști,
Mă bucură enorm încrederea pe care mi-o arătați, trimițându-mi sute de mesaje în care mă îndemnați sau mă întrebați ce putem face pentru șeful Servicului Omoruri. Așa cum v-am mai spus, eu nu sunt lider de sindicat și nici nu îmi doresc să fiu, dar se pare că notorietatea vine la pachet cu o responabilitate de care mi-ar fi jenă să fug. Așa că voi face tot ce ține de mine pentru susținerea șefului Serviciului Omoruri, un om pe care cineva dorește să îl demită, din motive pe care le știm cu toții. Și-a permis să vorbească. "Decapitarea" acestuia ar însemna "decapitarea" oricui îsi permite să iasă din rând, așa cum se întâmpla în vremuri nu de mult apuse. Nu trebuie să permitem asta.
În primul rând trebuie să rămânem calmi și, cel mai important, să acționăm LEGAL, încadrându-ne perfect în regulamentele și statutul pe care îl avem. Cel mai important e să vorbim liber, să ne arătăm revolta și să demonstrăm că nu mai suntem vechii obedienți cu "am înțeles, să trăiți!". Un polițist care poartă armă nu poate cunoaște cuvântul "teamă", mai ales teama de a vorbi.
Un prim semnal pentru cei care cred că sunt la conducerea unei turme de oi ar fi acela de a vedea că suntem foarte mulți care îl susțin pe dl Radu Gavriș.
Vă invit pe toți, chiar și cei care nu sunt polițiști, să ne punem poza de profil a domnului comisar Gavriș.
Și în caz că nu știați, vă spun eu acum: veți mai schimba poate zeci de miniștri de interne, și voi tot polițiști veți fi! Uniți suntem puternici, dezbinați suntem neica-nimeni!”
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Politicul trebuie să creeze baza legală pentru libertatea opiniilor, nu să găsească argumente pentru a restrânge acest drept. De altfel restrângerea unor drepturi constituţionale se poate face numai în situaţiile expres prevăzute de art.53 din Constituţia României şi numai prin lege nu prin ordine şi regulamente preluate din comunism.
Politicul trebuie să creeze baza legală pentru libertatea opiniilor, nu să găsească argumente pentru a restrânge acest drept. De altfel restrângerea unor drepturi constituţionale se poate face numai în situaţiile expres prevăzute de art.53 din Constituţia României şi numai prin lege nu prin ordine şi regulamente preluate din comunism.
Semnat, madam "decat" Ministressa.