Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!
Povestea femeii a cărei imagine a devenit simbolică pentru protestele anticorupție din Rusia. „Am fost aruncată într-o dubă de poliție, unde mai erau 32 de persoane”
(Foto: Maxim Shipenkov / EPA / Scanpix / LETA)
Una dintre imaginile simbolice pentru masivele proteste anticorupție de duminică din Rusia este cea în care apare o femeie de 25 de ani, cărată de patru polițiști înarmați. Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare. Numele tinerei este Olga Lozina. Ea a povestit site-ului Meduza că încerca să ajungă acasă cu mama și sora ei în momentul în care a fost reținută, alături de familia ei.
„Mama și sora mea au venit în centrul Moscovei, la plimbare. Ne întorceam de la McDonalds. Ne-am îndreptat către stația de metrou pentru a ne întoarce acasă. Însă strada era blocată de poliție. O mulțime de oameni se îndrepta spre noi Ne-au spus că poliția nu lasă oamenii să treacă și că trebuie să ne întoarcem. (Poliția) a creat mulțimi artificiale pe care le trimitea către grupurile de oameni ce se îndreptau către stația de metrou Belorusskaya. Dintr-o dată poliția a reținut un tânăr pe care l-a băgat într-o dubă de poliție. Mama mea care era acolo a întrebat: „De ce îl rețineți?“ Apoi au luat-o și pe ea. Apoi pe sora mea și pe mine.
La un moment dat, mulțimea m-a împins înapoi, dar m-am întors până la poliție. Și atunci m-au reținut. Aș fi mers singură dacă mi-ar fi spus de ce m-au reținut. Dar nu am avut timp nici să întreb. Apoi am fost aruncată într-o dubă de poliție, unde mai erau înghesuite 32 de persoane. După ce ne-au dus la secția de poliție Cheryomushki, nu ne-au eliberat din duba poliției timp de aproape o oră”, a povestit pentru site-ul Meduza femeia de 25 de ani.
Sute de mii de oameni au ieșit duminică pe străzi în peste 100 de orașe din Rusia, printre care Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk și Tomsk pentru a protesta împotriva corupției. Câteva sute de persoane au fost reținute în urma manifestațiilor neautorizate.
Cu ocazia lansării mult așteptatului iPhone 16, Flip.ro a decis să nu urmeze tiparul obișnuit al retailerilor de tehnologie. În loc să promoveze obsesia pentru ultimul model, compania a lansat o campanie inovatoare care pune în centrul atenției sustenabilitatea și importanța alegerilor responsabile.
100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.
Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.
Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.
Două imagini perfect iconice și perfecte ca realizare: prima realizată de Evan Vucci de la AP în 2024, a doua făcută de Joe Rosenthal de la AP în 1945. Foto: Evan Vucci / AP / Profimedia
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.