Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!
Povestea femeii a cărei imagine a devenit simbolică pentru protestele anticorupție din Rusia. „Am fost aruncată într-o dubă de poliție, unde mai erau 32 de persoane”
(Foto: Maxim Shipenkov / EPA / Scanpix / LETA)
Una dintre imaginile simbolice pentru masivele proteste anticorupție de duminică din Rusia este cea în care apare o femeie de 25 de ani, cărată de patru polițiști înarmați. Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare. Numele tinerei este Olga Lozina. Ea a povestit site-ului Meduza că încerca să ajungă acasă cu mama și sora ei în momentul în care a fost reținută, alături de familia ei.
„Mama și sora mea au venit în centrul Moscovei, la plimbare. Ne întorceam de la McDonalds. Ne-am îndreptat către stația de metrou pentru a ne întoarce acasă. Însă strada era blocată de poliție. O mulțime de oameni se îndrepta spre noi Ne-au spus că poliția nu lasă oamenii să treacă și că trebuie să ne întoarcem. (Poliția) a creat mulțimi artificiale pe care le trimitea către grupurile de oameni ce se îndreptau către stația de metrou Belorusskaya. Dintr-o dată poliția a reținut un tânăr pe care l-a băgat într-o dubă de poliție. Mama mea care era acolo a întrebat: „De ce îl rețineți?“ Apoi au luat-o și pe ea. Apoi pe sora mea și pe mine.
La un moment dat, mulțimea m-a împins înapoi, dar m-am întors până la poliție. Și atunci m-au reținut. Aș fi mers singură dacă mi-ar fi spus de ce m-au reținut. Dar nu am avut timp nici să întreb. Apoi am fost aruncată într-o dubă de poliție, unde mai erau înghesuite 32 de persoane. După ce ne-au dus la secția de poliție Cheryomushki, nu ne-au eliberat din duba poliției timp de aproape o oră”, a povestit pentru site-ul Meduza femeia de 25 de ani.
Sute de mii de oameni au ieșit duminică pe străzi în peste 100 de orașe din Rusia, printre care Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk și Tomsk pentru a protesta împotriva corupției. Câteva sute de persoane au fost reținute în urma manifestațiilor neautorizate.
Una dintre imaginile simbolice pentru masivele proteste anticorupție de duminică din Rusia este cea în care apare o femeie de 25 de ani, cărată de patru polițiști înarmați. Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare. (Foto: Maxim Shipenkov / EPA / Scanpix / LETA)
Sursa: (Foto Nikita Shvetsov/Anadolu Agency/Guliver/Getty Images)
Forțele de poliție din Moscova rețin protestatari care participă la un miting neautorizat împotriva corupției în Moscova, pe 26 martie. (Foto Nikita Shvetsov/Anadolu Agency/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Sefa Karacan/Anadolu Agency/Guliver/Getty Images)
Polițiști ruși rețin protestatari la un marș de protest al opoziției ruse, în Moscova. (Foto Sefa Karacan/Anadolu Agency/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Oleg Nikishin/Epsilon/Guliver/Getty Images)
Zeci de mii de ruși au protestat duminică în 100 de orașe din Rusia, între care și Moscova. Demonstațiile au fost neautorizate, iar peste 500 de persoane au fost reținute. (Foto Oleg Nikishin/Epsilon/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Alexander Miridonov / Kommersant via Guliver/ Getty Images)
Un protestatar arată o rață galbenă de jucărie, un nou simbol al corupției în timpul demonstrațiilor anticorupție din 26 martie 2017 de la Moscova. Mii de ruși au participat în Moscova la un protest neautorizat împotriva premierului Dmitry Medvedev, despre care liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, a susținut că deține o colecție impresionantă de vile, iahturi și podgorii. Acesta ar deține și un cotet de lux pentru rațe. (Foto Alexander Miridonov / Kommersant via Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Mikhail Svetlov/Guliver/Getty Images)
(Foto Mikhail Svetlov/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Oleg Nikishin/Epsilon/Guliver/Getty Images)
Printre persoanele arestate de forțele de ordine din Rusia se numără și liderul opozitiei Aleksei Navalnii, care i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă. (Foto Oleg Nikishin/Epsilon/Guliver/Getty Images)
Abonează-te la newsletterul Republica.ro
Primește cele mai bune articole din partea autorilor.
Comentarii. Intră în dezbatere
Pentru a putea comenta trebuie să fii logat
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre
editorialiștii platformei noastre.
Facturile de energie electrică sau gaze naturale sunt complexe, deoarece conțin informații specifice despre tot parcursul energiei, de la locul de producție, până la locul de consum. Motivul pentru care avem toate aceste informații pe factură este transparența. Astfel, fiecare client final poate vedea câți bani merg către cine.
Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.
Există două metode garantate de a reduce costurile cu factura de energie. Prima este eficientizarea consumului, a doua este producția de energie electrică în regim propriu. Dacă acum ceva timp părea doar un vis tehnologic îndepărtat, în prezent chiar este posibil să ne producem singuri energia electrică de care avem nevoie.
Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)
Într-o perioadă în care vorbim tot mai mult despre prețuri și efectele inflației, a devenit tot mai important să înțelegem ce factori influențează sectorul energetic și de unde vin fluctuațiile în costurile energiei.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.