Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Povestea lui Alin, protestatarul anti-mască, în vârstă de 13 ani, pe care a venit să-l ia acasă bunica bolnavă de cancer, după ce fusese reținut de jandarmerie

Alin, protestatarul antimasca

Foto: Facebook Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați

Printre protestatarii anti-mască de marți din Galați s-a aflat și un băiat de 13 ani. Povestea lui Alin, așa cum i-au spus cei de la Jandarmeria Galați, pentru a nu-i face cunoscută identitatea, a devenit virală pe rețelele sociale.

Alin a ajuns pe la ora 19:00 în fața Prefecturii Galați, locul de întâlnire al manifestanților. Aici a început să scandeze, iar jandarmii au mers să vorbească cu el. „Atunci, Alin a băgat mâna în buzunarul drept și nu a vrut să o mai scoată, atunci când i s-a cerut. Ceva era suspect. Când i-au pipăit hainele, jandarmii au observat că, de fapt, el ascundea un briceag cu lama de 10 cm. A fost scos din mulțime și dus la mașina jandarmeriei. Am zis să îi sunăm părinții, numai că Alin nu avea mamă, iar tatăl îl părăsise. Un timp nu a vrut să ne spună unde stă și cine are grijă de el, pentru că era destul de bine îmbrăcat. După câteva minute, s-a decis să vorbească. Locuia cu bunicii”, continuă povestea, relatată pe contul de Facebook al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos" din Galați. 

Oamenii legii i-au sunat bunica, și au chemat-o să ia băiatul acasă.

„Într-o fugă a ajuns bunica la Prefectură, acolo unde o așteptau nepotul și jandarmii. Cu lacrimi în ochi ne-a spus că este un copil bun, doar că stă într-un anturaj nefericit. Aici i-am dat perfectă dreptate. Ne-a emoționat însă atunci când bunica și-a dat jos căciula de pe cap. Nu mai avea păr. Am stat să ne gândim 5 secunde și am realizat că femeia are cancer. Atunci ne-a spus că astăzi venise de la chimioterapie. Parcă s-a prăvălit cerul pe noi. Ne-am uitat unii la alții și am tăcut, ascultând vorbele printre suspine ale bunicii. Alin nu mai spunea nimic, doar se scuza. Bunicii i-am dat o sticlă de apă și i-am spus să se liniștească că nu se va întâmpla nimic cu băiatul”, scrie în postare.

La plecare, jandarmii i-au spus lui Alin că singura lui șansă de a răzbate în viață este doar școala și nimic altceva și i-au promis că se vor interesa de situația lui școlară.

După ce bunica a mărturisit că nu are bani să ajungă acasă, locotenentul Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați, i-a chemat un taxi și i-a plătit drumul până acasă, dar nu înainte de a-i promite bunicii că va merge să se intereseze de situația școlară a băiatului, pentru a-l duce pe drumul cel bun.

Foto: Facebook Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați

„Aceasta a fost o poveste de la protestul de aseară, 30 martie, din Galați. Ca Alin sunt și alți copii, însă trebuie să le fim alături și să nu îi lăsăm să pice în păcat”, se mai arată în postarea Jandarmeriei Galați.

Printre protestatarii de ieri s-a aflat și un tânăr de numai 13 ani. O să îi spunem Alin, pentru a nu îi face cunoscută...

Posted by Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați on Wednesday, March 31, 2021

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In general majoritatea, unita in cuget si simtiri a suferit si inca sufera de o imensa durere in....tukas, cauza tuturor relelor in Romania. Ici si colo, mai sant oameni "asimptomatici", o bunica(Dumnezeu sa o aiba in paza) cativa jandarmi si Dumnezeu mai stie cine. Ca poate jandarmii au dat si o lovitura de imagine e alta poveste. Copilul este lovit de circumstantele in care este nevoit a supravietui. Deja amprentat de lipsa afectiunii parintesti si cu prezenta bunicii extrem de incerta lumea in care traieste este pe cale de a se prabusi. Din pacate, la fel ca el sant multi altii dovada imensului faliment moral al societatii adulte.
    • Like 0
  • Rusine maxima tatalui care l-a parasit, eu pe el il consider vinovat de situatia asta in primul rand.
    • Like 4
  • Uai de mine ... toate institutiile trebuie implicate: biserica / bisericile, jandarmeria, asociatia de locatari, scoala, inspectoratul scolar, asociatii sportive, televiziuni locale, radio, biblioteca, primaria, ziarele etc si mai SPITALUL, am impresia ca boala bunicii l-a marcat.

    Daca toate acestea se implica atunci sigur e pe drum si sper pe un destinatie puternica, adica sala de feetness.

    Un business bun ar fi ghiduri de orietare in oras pentru adolescenti, si in care sa se prezinte toate institutiile statului si ce fac ele, si asta ar fi un bun orientation in viata.
    • Like 0
    • @ Liviu Dan Baltatu
      Ce dracu tot te scremi să spui tu acolo, suflete tenebros?
      • Like 5
    • @ Liviu Dan Baltatu
      Esti un caraghios, copilul este intr-o situatie proasta, fara parinti si cu bunica bolnava de cancer - nu ai pic de intelegere a situatie, probabil esti unul din aia de bani gata. Fireste ca daca cineva din exterior da o mana de ajutor este bine, altfel copilul poate luneca foarte usor spre criminalitate - si ia sa vezi de nu te-oi intalni cu el si cu briceagul lui chiar tu intr-o seara!!!
      • Like 3
    • @ Petre Manole
      Ce trebuia sa spun ? A esta este ajutorul normal, ce il face sa se simta natural, OM ce asteapta sa ii vina buletinul in posta.
      • Like 0
    • @ andreea dragusin
      Dsca m-as intalni cu el, si m-ar ameninta cu briceagul i-as trage o bataie sanatoasa.

      Interpretarea ta este foarte emotionala, pe omul adta trebuie sa il pui pe picioate, si sa il faci functional si productiv social si sa ii dsi ceva bani, daca are nevoie.
      • Like 0
  • Ma bucur ca mai sunt si oameni in Jandarmerie. Dupa 10 August incepusem sa-mi fac griji
    • Like 3


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult