Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Provocare pentru părinți: cum adaptăm camera copilului pentru școala online și mai multe ore petrecute acasă. Importanța culorilor în amenajarea încăperii

Dormitor adolescenți

photo icon Biroul este foarte important: aici, copilul își va face temele și va participa la cursurile online. Sursa: Dedesign

Camera copilului este micul lui univers. Nu este suficient să o mobilăm și decorăm. Trebuie să-i creăm celui mic un spațiu potrivit și pentru activitățile educaționale.

Școala desfășurată de acasă în această perioadă este o provocare nu numai pentru elevi și profesori, dar și pentru părinți: ei trebuie să transforme un colț al locuinței într-o zonă special gândită pentru cursurile online și să aibă în vedere faptul că spațiul trebuie să fie unul prietenos, versatil, încăpător și foarte comod. În acest loc, trebuie să încapă toate obiectele necesare orelor- de la manuale, cărți și caiete, la laptop, calculator sau alte instrumente necesare orelor organizate cu ajutorul internetului. 

În contextul actual destul de restrictiv pentru un copil, a cărui energie este infinită, faptul că trebuie să petreacă atât de mult timp acasă poate fi plictisitor și uneori foarte dificil de gestionat de către adulții din familie.

Așadar, camera lui, unde participă la ore din fața laptopului sau tabletei, făcându-și temele sau desfășurându-și activitățile care îi fac placere, trebuie să îi ofere un sentiment de optimism, siguranță, confort și gânduri pozitive.

În acest articol, care face parte din seria semnată Dedesign- un proiect Dedeman- vă facem câteva sugestii care să vă ajute să luați cele mai bune decizii împreună cu copiii, în ceea ce privește amenjarea dormitorului lor, în aceste zile transformat în parte și într-un colț de sală de clasă.


Pentru un copil care se află la vârsta pre-adolescenței sau chiar adolescenței și care a renunțat de curând la posterele și tablourile cu personaje din desene animate sau super-eroi din filmele hollywoodiene, puteți încerca noi abordări de concept și decor: în acest material, vă propunem accente pe culoare, natură și soare.

Culorile calde stilumează imaginația, dar în același timp, sunt și relaxante. Galbenul este o culoare veselă, optimistă, care aduce senzația de de cald și însorit.

Galbenul poate fi combinat cu un mobilier deschis, neutru, alb-gri și nuante de taupe, gri deschis.

Verdele are un efect de calm și liniște asupra noastră, fiind o culoare asociată cu natura.

Un accent de verde, un tapet sau fototapet cu motive vegetale, cu pădure sau un colț de natură va aduce cu siguranță un aer proaspăt oricărei încăperi. Natura este liniștitoare și are un impact pozitiv asupra noastră si mai ales asupra copiilor.

Biroul este foarte important: aici, copilul nu numai că-și va face temele, dar va participa și la cursurile online. Trebuie, așadar, să fie spațios, foarte ușor de curățat, rezistent și să beneficieze de lumină naturală. Scaunul de birou trebuie să fie ușor de adaptat vârstei copilului, cât mai confortabil și pe cât posibil, reglabil.

Spațiile de depozitare, un dulap și etajere sau rafturi- toate sunt absolut necesare pentru organizarea cărților, creioanelor, celorlalte rechizite, dar și a altor obiecte specifice vârstei și activităților copilului.

În proiectul propus de DedeSign, principalele piese de mobilier și décor folosite sunt biroul de calculator din stejar alb, etajera cameră tineret, scaunul birou operațional pentru copii carnation rotativ, patul cameră Ștefan pentru o persoană, noptiera cameră de tineret Ștefan, parchetul laminat de 8 milimetri din stejar, covorul living sau dormitor sintelon motion, fototapetul și suspensia polys negru-mat.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult