
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Vladimir Putin a dezvăluit motivele pentru care Ucraina este sub atac. Președintele rus a declarat la Forumul Economic de Est de la Vladivostok că „Federația Rusă, la începutul războiului din Ucraina, a răspuns cu o imagine în oglindă acțiunilor inamicului”. Președintele rus a mai spus ce vrea să realizeze în Ucraina.
„După încercări repetate de a rezolva această problemă pe cale pașnică, Rusia a decis să răspundă în același mod cu potențialul nostru adversar, prin mijloace militare”, a spus Putin, referindu-se la războiul care se desfășoară în Ucraina din 24 februarie.
Comentând cauzele conflictului, președintele rus a adăugat că a făcut-o „intenționat” și că toate acțiunile Rusiei „au ca scop ajutarea oamenilor din Donbas”. Ultimul argument este folosit de partea rusă pentru a justifica o „operațiune specială în Ucraina”, așa cum numește Kremlinul invazia lansată în februarie.
În discursul său, Putin a mai afirmat că este convins că „în cele din urmă [războiul din Ucraina – n.red.] va întări Rusia atât pe plan intern, cât și pe plan internațional”.
Putin a semnat un document important. El vorbește despre „dezvoltarea idealurilor lumii ruse”
Putin a aprobat, de asemenea, o nouă doctrină de politică externă luni, 5 septembrie. Documentul de 31 de pagini spune că Rusia ar trebui să „protejeze, să salveze și să dezvolte tradițiile și idealurile lumii ruse”, a informat Reuters.
„Lumea rusă” este un concept folosit de ideologii de la Kremlin pentru a justifica intervenția în afara Rusiei pentru „sprijinirea vorbitorilor de limbă rusă”. Reuters amintește că Putin vorbește de ani de zile despre „soarta tragică” a celor 25 de milioane de etnici ruși care s-au găsit în afara Rusiei după prăbușirea Uniunii Sovietice.
„Federația Rusă oferă sprijin compatrioților săi care locuiesc în străinătate în exercitarea drepturilor lor, pentru a le asigura protecția intereselor și păstrarea identității lor culturale rusești”, se arată în documentul semnat de Putin. Noua doctrină de politică externă mai spune că legăturile Rusiei cu compatrioții din străinătate i-au permis „să consolideze pe plan internațional imaginea unui stat democratic care se străduiește să creeze o lume multipolară”.
Noua doctrină de politică externă mai spune că Rusia ar trebui să consolideze cooperarea cu țările slave, China și India și să-și consolideze în continuare legăturile cu Orientul Mijlociu, America Latină și Africa. Documentul arată că Rusia dorește și o cooperare mai strânsă cu Abhazia și Osetia de Sud, două regiuni care fac parte oficial din Georgia și a căror independență a fost recunoscută de Moscova după războiul din 2008. Rusia dorește, de asemenea, să consolideze legăturile cu cele două republici separatiste din estul Ucrainei, autoproclamate Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk.
Articol publicat inițial pe project-e.ro
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Ca sa vedeti pana unde au ajuns -va rog sa-mi permiteti sa va fac o sugestie , anume : cand aveti timp de pierdut , cautati pe 96,9 / Gold FM - un vechi post radio , muzica de calitate , reclama putina , calitate .
A fost ! L-a cumparat cameleonul politic C Gusa - i-a schimbat politica , orientarea / spre Est , mult spre Est , cheama invitati pe spranceana - nu devoalez nimic , pastrez surpriza ! La ora 13 este emisiunea insului - garantez soc si groaza ! Romania TV / OTV & Russia Today , sunt mici copii . Sanatate .