Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cazul Hexi Pharma. Rezultatele testelor ADN, anunțate azi, arată că persoana decedată în accident este Dan Condrea

Persoana decedată în accidentul produs lângă localitatea Buftea este patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, arată testele ADN efectuate, după cum au confirmat marți procurorii de la Parchetul General.

„Urmele de culoare brun roșcat și țesut descoperite pe elementele de caroserie, cu prilejul cercetărilor la fața locului, prezintă un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv aparține unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000", se arată într-un comunicat de marți al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii au descoperit că în ziua în care a avut loc accidentul, în interval de aproximativ o oră Dan Condrea a făcut făcut 13 deplasări cu mașina între Buftea și Corbeanca.

„Autoturismul implicat în accidentul mai sus menţionat a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17:31 – 18:38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Dan Condrea a murit pe 22 mai după ce a intrat cu mașina într-un copac pe drumul care leagă Buftea de Corbeanca. Șoferul era desfigurat, dar polițiștii au găsit actele lui Dan Condrea. Soția lui Dan Condrea l-a identificat pe omul de afaceri după haine. La fața locului nu au existat urme de frânare, potrivit polițiștilor prezenți la locul accidentului. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Ca si suferim de o curatenie in spitale ceva de speriat! Tropaie apartinatorii ca la ei acasa si lasa in urma borcane cu ciorba si casolete cu varza murata si slanina. In curtea spitalului se cresc cani, pe care bolnavii ii mangaie afectuos. Hai sa fim seriosi!
    • Like 0
  • Rezultatele arata ce trebuie sa arate, nu realitatea. Mai crede cineva ce zice statul? Am ajuns o biata colonie tinuta in sah de DNA si SRI, instrumentele foarte utile ale Mossadului in colonia Romania! RUSINE!
    • Like 1
  • e mare vrajeala. Condrea e bine mersi scos din tara si din ecuatii ca si Patriciu ... dovada ca din afacere au mancat bani multi sus-pusi din servicii si politica.
    • Like 1
  • Casargoz check icon
    Buftea Corbeanca calculat de Google=21 minute.
    Intervalul orar mentionat: 64 de minute.
    Ca sa faci de 13 ori traseul trebuie sa ai o medie orara de 200km/h.
    Sa zicem ca a avut un traseu mai scurt, tot nu iese la calcule.
    • Like 1
    • @ Casargoz
      Este vorba de O CAMERA, UNA SINGURA. Masina poate ca strabatut un traseu de 500 de metri iar undeva pe parcursul celor 500 de metri se afla camera respectiva. Si pe jos si tot faci 6.5 km. in 64 de minute.
      • Like 0
  • Bună ziua
    Sper sa fie o anchetă reală și un rezultat pe măsură . . . nu cred o iotă din ce se vehiculează
    Când se va vedea ceva concret din partea autorităților în orice alt caz. . . voi fi și eu MÂNDRA CĂ SUNT ROMÂN ..... intre timp , lor le este bine
    CEL MAI JIGNITOR PENTRU NOI , MI SE PARE AREST LA DOMICILIU ȘI NECONFISCAREA BUNURILOR cu toții sunt foarte corecți și nou ceilalți , extrem de idioți
    Zi bună în continuare
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult