Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

România e în semifinalele Euro U21 și la Jocurile Olimpice din 2020, după ce a încheiat la egalitate cu Franța

Romania U21 - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Echipa națională de tineret a României s-a calificat în semifinalele Euro U21, după ce a terminat 0-0 cu Franța. România ocupă primul loc în grupă și va evolua cel mai probabil în semifinale contra Germaniei. Rezultatele din grupă permit României să evolueze la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, o performanță pe care fotbalul românesc n-a mai atins-o din 1964.

Meciul cu Germania se va desfășura joi.

  • Căpitanul Andrei Radu, după meci: „N-a fost niciun moment în care să nu credem că putem să ne calificăm. Echipa României are o inimă supermare. Sunt 100 la sută convins că nu o să vă dezamăgim în semifinale și că vom ajunge în topul lumii”.

Înainte de meci, Gheorghe Hagi a transmis un mesaj video pentru echipa națională de tineret, în care îi îndeamnă pe jucători „să scoată România în stradă”.

  • „Felicitări, băieţi, pentru că aţi reuşit să ne faceţi să fim mândri că suntem români. În seara asta să luptaţi la fel, împreună, pentru calificarea în semifinale. Scoateţi România în stradă, faceţi românul să fie fericit! Hai, România!”, a spus Gheorghe Hagi în mesajul postat pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Citiți și:

De ce au strigat suporterii „Rușine” în minutul 35

Un mic incident în timpul partidei, în minutul 35. Telespectatorii au putut auzi din tribune scandându-se „Rușine, rușine, rușine să vă fie!” Către cine s-au îndreptat scandările suporterilor români? Ei bine, către... alți suporteri români, care au introdus pe stadion torțe pe care le-au aprins, deși nu este permis. Taxați de ceilalți români, teribiliștii au stins rapid torțele, scrie Digisport.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dacă BATEM Franța, al naibii să fiu dacă chiar n-aș ieși!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult