Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

România e în semifinalele Euro U21 și la Jocurile Olimpice din 2020, după ce a încheiat la egalitate cu Franța

Romania U21 - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Echipa națională de tineret a României s-a calificat în semifinalele Euro U21, după ce a terminat 0-0 cu Franța. România ocupă primul loc în grupă și va evolua cel mai probabil în semifinale contra Germaniei. Rezultatele din grupă permit României să evolueze la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, o performanță pe care fotbalul românesc n-a mai atins-o din 1964.

Meciul cu Germania se va desfășura joi.

  • Căpitanul Andrei Radu, după meci: „N-a fost niciun moment în care să nu credem că putem să ne calificăm. Echipa României are o inimă supermare. Sunt 100 la sută convins că nu o să vă dezamăgim în semifinale și că vom ajunge în topul lumii”.

Înainte de meci, Gheorghe Hagi a transmis un mesaj video pentru echipa națională de tineret, în care îi îndeamnă pe jucători „să scoată România în stradă”.

  • „Felicitări, băieţi, pentru că aţi reuşit să ne faceţi să fim mândri că suntem români. În seara asta să luptaţi la fel, împreună, pentru calificarea în semifinale. Scoateţi România în stradă, faceţi românul să fie fericit! Hai, România!”, a spus Gheorghe Hagi în mesajul postat pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Citiți și:

De ce au strigat suporterii „Rușine” în minutul 35

Un mic incident în timpul partidei, în minutul 35. Telespectatorii au putut auzi din tribune scandându-se „Rușine, rușine, rușine să vă fie!” Către cine s-au îndreptat scandările suporterilor români? Ei bine, către... alți suporteri români, care au introdus pe stadion torțe pe care le-au aprins, deși nu este permis. Taxați de ceilalți români, teribiliștii au stins rapid torțele, scrie Digisport.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dacă BATEM Franța, al naibii să fiu dacă chiar n-aș ieși!!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult