Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

România e în semifinalele Euro U21 și la Jocurile Olimpice din 2020, după ce a încheiat la egalitate cu Franța

Romania U21 - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Echipa națională de tineret a României s-a calificat în semifinalele Euro U21, după ce a terminat 0-0 cu Franța. România ocupă primul loc în grupă și va evolua cel mai probabil în semifinale contra Germaniei. Rezultatele din grupă permit României să evolueze la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, o performanță pe care fotbalul românesc n-a mai atins-o din 1964.

Meciul cu Germania se va desfășura joi.

  • Căpitanul Andrei Radu, după meci: „N-a fost niciun moment în care să nu credem că putem să ne calificăm. Echipa României are o inimă supermare. Sunt 100 la sută convins că nu o să vă dezamăgim în semifinale și că vom ajunge în topul lumii”.

Înainte de meci, Gheorghe Hagi a transmis un mesaj video pentru echipa națională de tineret, în care îi îndeamnă pe jucători „să scoată România în stradă”.

  • „Felicitări, băieţi, pentru că aţi reuşit să ne faceţi să fim mândri că suntem români. În seara asta să luptaţi la fel, împreună, pentru calificarea în semifinale. Scoateţi România în stradă, faceţi românul să fie fericit! Hai, România!”, a spus Gheorghe Hagi în mesajul postat pe site-ul Federației Române de Fotbal.

Citiți și:

De ce au strigat suporterii „Rușine” în minutul 35

Un mic incident în timpul partidei, în minutul 35. Telespectatorii au putut auzi din tribune scandându-se „Rușine, rușine, rușine să vă fie!” Către cine s-au îndreptat scandările suporterilor români? Ei bine, către... alți suporteri români, care au introdus pe stadion torțe pe care le-au aprins, deși nu este permis. Taxați de ceilalți români, teribiliștii au stins rapid torțele, scrie Digisport.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dacă BATEM Franța, al naibii să fiu dacă chiar n-aș ieși!!
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult