Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Românii au dat în febra cumpărăturilor de teama coronavirusului: au luat cu asalt supermarketurile ca să-și facă provizii

Coadă supermarket

Speriați de instaurarea unor eventuale măsuri de carantină cauzate de amenințarea coronavirusului, românii au început, marți după-amiază, să își facă stocuri de apă, alimente neperisabile, produse de igienă și mâncare pentru bebeluși.

Foto: Supermarket din sectorul 2, marți după amiază Sursa: Republica

La supermarketuri s-au făcut cozi ca de sărbători, iar unele rafturi s-au golit. Într-un supermarket din sectorul 4, frigiderele de pui erau goale, iar făină și sticlele de apă plată la 2 și 5 litri dispăruseră de pe paleți.

Foto: Supermarket din sectorul 4. Sursa: Republica

Foto: Supermarket din sectorul 4. Sursa: Republica

Nu mai erau conserve de legume și conserve de ton, nici pastă de tomate la cel mai mic preț. Pastele erau pe terminate, iar orezul ioc, Însă multe dintre celelalte produse erau la locul lor.

În magazin, oamenii care cumpărau cu baxurile se amestecau cu cu cei care veniseră să-și ia un pachet de țigări sau o pungă de chipsuri. La supermarketul de vizavi, aceeași situație. „Chiar că e ca televizor”, spunea, zâmbind neîncrezător, o tânără, care pusese  pe banda două produse. 

„Colegul meu de la apă nu mai prididea, îl durea spatele”, spunea o vânzătoare. „Așa a fost toată ziua”, îi ținea isonul o colegă, în timp ce o clientă, care venea de la un hypermarket, remarca mirată că acolo nu mai găsise deloc carne.

George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, a declarat pentru Mediafax că în scurt timp stocurile vor fi refăcute și că nu există motive de îngrijorare. A admis însă posibilitatea scăderii unor stocuri, din cauza cererii mari.

„Suntem deja în comunicare cu cei care fac aprovizionarea și nu avem motive să credem că aceste cereri nu vor fi onorate”, a spus Bădescu, dar nu a precizat perioada de timp pentru care există stocuri sau după cât timp ar putea apărea probleme.

„Un supermarket din Iași! Rafturile sunt goale! Nici un strop de ulei, nici o boabă de orez sau lnguriță de zahăr!” scrie pe Facebook Violeta Cincu

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult