Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Românii au dat în febra cumpărăturilor de teama coronavirusului: au luat cu asalt supermarketurile ca să-și facă provizii

Coadă supermarket

Speriați de instaurarea unor eventuale măsuri de carantină cauzate de amenințarea coronavirusului, românii au început, marți după-amiază, să își facă stocuri de apă, alimente neperisabile, produse de igienă și mâncare pentru bebeluși.

Foto: Supermarket din sectorul 2, marți după amiază Sursa: Republica

La supermarketuri s-au făcut cozi ca de sărbători, iar unele rafturi s-au golit. Într-un supermarket din sectorul 4, frigiderele de pui erau goale, iar făină și sticlele de apă plată la 2 și 5 litri dispăruseră de pe paleți.

Foto: Supermarket din sectorul 4. Sursa: Republica

Foto: Supermarket din sectorul 4. Sursa: Republica

Nu mai erau conserve de legume și conserve de ton, nici pastă de tomate la cel mai mic preț. Pastele erau pe terminate, iar orezul ioc, Însă multe dintre celelalte produse erau la locul lor.

În magazin, oamenii care cumpărau cu baxurile se amestecau cu cu cei care veniseră să-și ia un pachet de țigări sau o pungă de chipsuri. La supermarketul de vizavi, aceeași situație. „Chiar că e ca televizor”, spunea, zâmbind neîncrezător, o tânără, care pusese  pe banda două produse. 

„Colegul meu de la apă nu mai prididea, îl durea spatele”, spunea o vânzătoare. „Așa a fost toată ziua”, îi ținea isonul o colegă, în timp ce o clientă, care venea de la un hypermarket, remarca mirată că acolo nu mai găsise deloc carne.

George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, a declarat pentru Mediafax că în scurt timp stocurile vor fi refăcute și că nu există motive de îngrijorare. A admis însă posibilitatea scăderii unor stocuri, din cauza cererii mari.

„Suntem deja în comunicare cu cei care fac aprovizionarea și nu avem motive să credem că aceste cereri nu vor fi onorate”, a spus Bădescu, dar nu a precizat perioada de timp pentru care există stocuri sau după cât timp ar putea apărea probleme.

„Un supermarket din Iași! Rafturile sunt goale! Nici un strop de ulei, nici o boabă de orez sau lnguriță de zahăr!” scrie pe Facebook Violeta Cincu

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult