Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Să nu vorbească altul în numele meu. Nemulțumirea unui profesor

Sorin Cîmpeanu/ Inquam

Foto: Inquam Photos

Ministrul Educației a declarat azi (18 iulie a.c.) că e nevoie de schimbarea Legii Educației “pentru că profesorii sunt nemulțumiți de programe și de lipsa lor de libertate în crearea de conținuturi adaptate la nevoile clasei și ale copiilor cu care lucrează”.

În calitatea mea de profesor cu 32 de ani vechime la catedră, sunt profund nemulțumit că, în ziua când am revenit în cancelarie, pe piept cu medalia de argint primită în Italia pentru merite profesionale, mi s-a comunicat ordinul actualului ministru să mi se taie sporul de doctorat, pe care-l primeam deja de 21 de ani. Premiat printre străini, eram pedepsit acasă. De atunci îmi dispar, în fiecare zi, 25 de lei din buzunar, prin tăiere salarială cu efect retroactiv.

Domnul ministru poate să facă demagogie cu ceilalți politicieni, dar nu printre profesorii care zilnic lucrează în specialitate. Ei aveau și până acum deplina libertate să creeze “conținuturi adaptate la nevoile clasei”. Dar pe ei îi deranjează că viața se scumpește zilnic, iar salariile lor stagnează, prin blocarea abuzivă a legii de indexare a veniturilor din învățământ. Asta pe lângă salariile profesorilor cu doctorat, care în medie au scăzut cu 12% pe lună, ori salariile personalului din creșă, în prăbușire vertiginoasă. Însă pe tema asta nu se face vorbire în public, e marele schelet din dulap, care deja pute.

Noua lege a Învățământului este o frișcă multicoloră, care împachetează multă vorbărie, pentru a face uitată problema fundamentală a profesorilor: subfinanțarea sistemului, dublată de agresarea și insultarea zilnică a cadrelor didactice, prin comunicate denigratoare ale ministrului de resort, pentru a-i descuraja în protestele și indignarea lor legitimă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Noua lege a Învățământului este o frișcă multicoloră, care împachetează multă vorbărie, pentru a face uitată problema fundamentală a profesorilor: subfinanțarea sistemului, dublată de agresarea și insultarea zilnică a cadrelor didactice, prin comunicate denigratoare ale ministrului de resort, pentru a-i descuraja în protestele și indignarea lor legitimă." - absolut corect!

    "mi s-a comunicat ordinul actualului ministru să mi se taie sporul de doctorat, pe care-l primeam deja de 21 de ani. Premiat printre străini, eram pedepsit acasă." - asta e noua, n-o stiam. Asadar dam unda verde doctoratului PLAGIAT al lui Victor Ponta, dar dam in cei care si l-au obtinut in mod cinstit. De cate alte dovezi mai avem nevoie ca sa concluzionam cu totii ca Sorin Campeanu (refuz sa-i spun "domn") NU are ce sa caute in postul de ministru al invatamantului? As merge mai departe sa spun ca nu are ce sa caute in invatamant sub nici o forma, in nicio functie.
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult