Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Senatorul PSD Liviu Pop: Voi depune un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice pe 10 august. Ce spunea fostul ministru acum un an despre protestatari

Liviu Pop - FB

Foto Facebook/Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Pop spune că vrea ca ziua de 10 august să devină Ziua Unității Civice și anunță că în acest sens va depune un proiect de lege.

„Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august. Cred că românii merită această lege”, a scris sâmbătă pe Facebook fostul ministru al Educației Liviu Pop.

Citiți și:

În urmă cu fix un an, Liviu Pop critica protestele de stradă și spunea că nu-i înțelege pe oamenii care „au bruscat jandarmii în plină stradă”. 

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă. Nu l-am înțeles nici pe președintele statului, care și-a permis să iasă cu mesaje împotriva jandarmeriei și nu l-am înțeles nici pe domnul președinte al partidului de opoziție (Ludovic Orban, liderul PNL - n.n.) pe care l-am auzit acum câteva secunde că ei or să dea asistență juridică. Poate îi dă și jandarmeriței de 20 de ani care a fost bruscată”, a declarat la Digi24, în august anul trecut, Liviu Pop, adăugând: „Nu cred că, astăzi, putem spune că Jandarmeria n-a acționat corect”.

Circa 25.000 de oameni au manifestat aseară în Piața Victoriei, marcând un an de la protestul de anul trecut, când jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a-i dispersa pe manifestanți.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ipocrizia arivistului!
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Imbecilități de Genunche analfabet .
    • Like 0
  • Asa s-a-ntâmplat și cu ziua Franței.. Revolutia a avut multe momente cheie și oricare ar fi putut sa fie ales. Totuși, pe 14 iulie 1990, la un an după căderea Bastiliei, lumea a avut pornirea de a marca momentul. E magic faptul ca oamenii au vrut sa marcheze trecerea unui an de la 10 august. Ar avea și avantajul unei petreceri vara și ar fi mai reprezentativă pentru România actuală cu etnici romani, unguri, săși, secui, țigani etc.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult