Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Senatorul PSD Liviu Pop: Voi depune un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice pe 10 august. Ce spunea fostul ministru acum un an despre protestatari

Liviu Pop - FB

Foto Facebook/Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Pop spune că vrea ca ziua de 10 august să devină Ziua Unității Civice și anunță că în acest sens va depune un proiect de lege.

„Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august. Cred că românii merită această lege”, a scris sâmbătă pe Facebook fostul ministru al Educației Liviu Pop.

Citiți și:

În urmă cu fix un an, Liviu Pop critica protestele de stradă și spunea că nu-i înțelege pe oamenii care „au bruscat jandarmii în plină stradă”. 

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă. Nu l-am înțeles nici pe președintele statului, care și-a permis să iasă cu mesaje împotriva jandarmeriei și nu l-am înțeles nici pe domnul președinte al partidului de opoziție (Ludovic Orban, liderul PNL - n.n.) pe care l-am auzit acum câteva secunde că ei or să dea asistență juridică. Poate îi dă și jandarmeriței de 20 de ani care a fost bruscată”, a declarat la Digi24, în august anul trecut, Liviu Pop, adăugând: „Nu cred că, astăzi, putem spune că Jandarmeria n-a acționat corect”.

Circa 25.000 de oameni au manifestat aseară în Piața Victoriei, marcând un an de la protestul de anul trecut, când jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a-i dispersa pe manifestanți.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ipocrizia arivistului!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Imbecilități de Genunche analfabet .
  • Like 0
 • Asa s-a-ntâmplat și cu ziua Franței.. Revolutia a avut multe momente cheie și oricare ar fi putut sa fie ales. Totuși, pe 14 iulie 1990, la un an după căderea Bastiliei, lumea a avut pornirea de a marca momentul. E magic faptul ca oamenii au vrut sa marcheze trecerea unui an de la 10 august. Ar avea și avantajul unei petreceri vara și ar fi mai reprezentativă pentru România actuală cu etnici romani, unguri, săși, secui, țigani etc.
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult