Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Senatorul PSD Liviu Pop: Voi depune un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice pe 10 august. Ce spunea fostul ministru acum un an despre protestatari

Liviu Pop - FB

Foto Facebook/Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Pop spune că vrea ca ziua de 10 august să devină Ziua Unității Civice și anunță că în acest sens va depune un proiect de lege.

„Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august. Cred că românii merită această lege”, a scris sâmbătă pe Facebook fostul ministru al Educației Liviu Pop.

Citiți și:

În urmă cu fix un an, Liviu Pop critica protestele de stradă și spunea că nu-i înțelege pe oamenii care „au bruscat jandarmii în plină stradă”. 

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă. Nu l-am înțeles nici pe președintele statului, care și-a permis să iasă cu mesaje împotriva jandarmeriei și nu l-am înțeles nici pe domnul președinte al partidului de opoziție (Ludovic Orban, liderul PNL - n.n.) pe care l-am auzit acum câteva secunde că ei or să dea asistență juridică. Poate îi dă și jandarmeriței de 20 de ani care a fost bruscată”, a declarat la Digi24, în august anul trecut, Liviu Pop, adăugând: „Nu cred că, astăzi, putem spune că Jandarmeria n-a acționat corect”.

Circa 25.000 de oameni au manifestat aseară în Piața Victoriei, marcând un an de la protestul de anul trecut, când jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a-i dispersa pe manifestanți.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ipocrizia arivistului!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Imbecilități de Genunche analfabet .
  • Like 0
 • Asa s-a-ntâmplat și cu ziua Franței.. Revolutia a avut multe momente cheie și oricare ar fi putut sa fie ales. Totuși, pe 14 iulie 1990, la un an după căderea Bastiliei, lumea a avut pornirea de a marca momentul. E magic faptul ca oamenii au vrut sa marcheze trecerea unui an de la 10 august. Ar avea și avantajul unei petreceri vara și ar fi mai reprezentativă pentru România actuală cu etnici romani, unguri, săși, secui, țigani etc.
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult