Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Senatorul PSD Liviu Pop: Voi depune un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice pe 10 august. Ce spunea fostul ministru acum un an despre protestatari

Liviu Pop - FB

Foto Facebook/Liviu Marian Pop

Senatorul PSD Liviu Pop spune că vrea ca ziua de 10 august să devină Ziua Unității Civice și anunță că în acest sens va depune un proiect de lege.

„Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august. Cred că românii merită această lege”, a scris sâmbătă pe Facebook fostul ministru al Educației Liviu Pop.

Citiți și:

În urmă cu fix un an, Liviu Pop critica protestele de stradă și spunea că nu-i înțelege pe oamenii care „au bruscat jandarmii în plină stradă”. 

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă. Nu l-am înțeles nici pe președintele statului, care și-a permis să iasă cu mesaje împotriva jandarmeriei și nu l-am înțeles nici pe domnul președinte al partidului de opoziție (Ludovic Orban, liderul PNL - n.n.) pe care l-am auzit acum câteva secunde că ei or să dea asistență juridică. Poate îi dă și jandarmeriței de 20 de ani care a fost bruscată”, a declarat la Digi24, în august anul trecut, Liviu Pop, adăugând: „Nu cred că, astăzi, putem spune că Jandarmeria n-a acționat corect”.

Circa 25.000 de oameni au manifestat aseară în Piața Victoriei, marcând un an de la protestul de anul trecut, când jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a-i dispersa pe manifestanți.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ipocrizia arivistului!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Imbecilități de Genunche analfabet .
  • Like 0
 • Asa s-a-ntâmplat și cu ziua Franței.. Revolutia a avut multe momente cheie și oricare ar fi putut sa fie ales. Totuși, pe 14 iulie 1990, la un an după căderea Bastiliei, lumea a avut pornirea de a marca momentul. E magic faptul ca oamenii au vrut sa marcheze trecerea unui an de la 10 august. Ar avea și avantajul unei petreceri vara și ar fi mai reprezentativă pentru România actuală cu etnici romani, unguri, săși, secui, țigani etc.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult