Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona Halep, învinsă în semifinalele turneului de la Dubai de Jelena Ostapenko. CTP: „Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc...”

S. Halep turneu Dubai

Foto: Getty Images

Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) a fost învinsă în semifinalele turneului de la Dubai de letona Jelena Ostapenko (24 de ani, 21 WTA), cu scorul 6-2, 6-7, 0-6.

Aceasta va juca în finală cu rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA, 24 de ani). 

Îți recomandăm

Cristian Tudor Popescu: Frica de a îndrăzni

„Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc...”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu, după înfrângerea Simonei Halep.

„Urâtă și tristă e meseria de casandru. Mai bine n-aș fi scris în finalul textului de ieri: „Totuși, nu pot să nu observ unele momente de derută la serviciu ale Simonei, care erau s-o coste scump în primul set. Și faptul că nu a atacat suficient de agresiv serviciul 2 moale al lui Ons. Astfel de șovăieli ar fi taxate nemilos de adversara din semifinală, Jelena Ostapenko, aflată în forma ei „nebună”, pe care Simona o știe bine!”.

Pentru că asta s-a întâmplat, cu de-afurisenie: momentele de frică la serviciu (8 duble greșeli), în special spre sfârșitul setului 2 și faptul că Simona s-a hotărât abia la 0-5 în setul 3 să dea primul retur decisiv spre linie pe serviciul 2 cât se poate de atacabil al lui Ostapenko. În restul meciului, cu o încăpățânare care mi-a dat dureri de cap, i-a returnat la mână bombardierei letone, ca să ce? – ca să ia imediat inițiativa cu o lovitură tare în unghi și să câștige punctul.

Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc... Încep să cred că această lipsă de îndrăzneală e atât de adânc înfiptă în psihicul Simonei încă din copilărie încât nu poate fi învinsă...”, a comentat gazetarul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Maron_S check icon
    ...
    • Like 1
  • Maron_S check icon
    In afara de critici tampite si distructive, mai stie altceva omul asta?
    • Like 0
  • O fi o chestie legata de umbra sau de animus?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult