Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona Halep, în FINALĂ la Roland Garros, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova

Simona Halep e în finală la Roland Garros!

Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova, la French Open. Simona a câștigat primul set cu 6-4. Pliskova a câștigat setul 2 cu 6-3. Simona a câștigat setul 3 cu 6-3. Simona o va întâlni în finala de sâmbătă pe Jelena Ostapenko. Pentru accederea în finală, sportiva din România va fi recompensată cu 1 milion de euro.

„E minunat să fiu din nou în finală. Este Grand Slam-ul meu preferat”, a fost prima reacție după meci a Simonei, care a făcut anul acesta un sezon excelent pe zgură (a câștigat Madridul, a jucat finala la Roma). 

Finală contra Jelenei Ostapenko

Jelena Ostapenko (Letonia - 47 WTA) s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Timea Bacsinszky (Elveția - cap de serie numărul 30), scor 7-6(4), 3-6, 6-3, după două ore si 24 de minute. 

„E tânără, nu are nimic de pierdut. Dar nici eu nu am”, a spus Simona Halep, referindu-se la adversara ei din finală.

Prima reacție a lui Cristian Tudor Popescu

„Simona este acum minte și inimă. Și picioare”, a comentat CTP jocul de la French Open al Simonei Halep.

„Am spus de la începutul turneului de la Roland Garros că Simona are cel mai bun mental din toți anii aceștia, anul ăsta are mentalul cel mai pregatit pentru a învinge. Simona este campioana inimii, are o inimă imensă această jucătoare, ați văzut cum și-a rupt corpul pe atâtea recuperări în mingile ucigașe ale Pliskovei?” a subliniat Cristian Tudor Popescu.

„În spatele acestui rezultat sunt trei săptămâni de muncă de ocnaş, zi de zi, a bătut mingea cu adversarii, muncind la rever, la dreaptă, să repeţi de 200 de ori continuu aceeaşi lovitură”, a comentat jurnalistul după victoria care a dus-o pe Simona Halep în finala Roland Garros.

Comentatoarea britanică de la Eurosport: „Vrei să fac o predicție?”

În primul set, la 5-3 pentru Simona Halep, comentatoarea britanică de la Eurosport a făcut „o predicție”. „Vrei să fac o predicție? Simona va câștiga acest turneu (Roland Garros, n.n.). Pur și simplu am văzut asta în privirea ei”.

Pliskova, după meci: „Pariez tot ce am că Simona va câștiga finala”

Învinsa Simonei Halep în semifinala de joi, Karolina Pliskova i-a făcut un compliment după meci româncei: „Pariez tot ce am că Simona va câștiga finala”.

Șase întâlniri Halep - Pliskova, până la semifinala de la Roland Garros

Cele două sportive s-au întâlnit până acum de şase ori, dar niciodată pe zgură, suprafaţa favorită a Simonei Halep. În ultima confruntare, în 2016 la Rogers Cup (Canada), Halep a trecut în optimi de reprezentanta Cehiei, după un dublu 6-3. În cele din urmă constănţeanca avea să îşi adjudece titlul, după o finală cu Madison Keys, potrivit digisport.ro.

Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat miercuri spectaculos în semifinalele turneului de la Roland Garros, după o revenire senzaţională în sfertul de finală cu Elina Svitolina câştigat cu 3-6, 7-6 (6), 6-0. 

Halep are șansa să devină numărul 1 mondial dacă va câștiga Parisul

„Simona are șansa să devină numărul 1 mondial și să câștige primul turneu de Grand Slam. Eu mizez pe tenacitatea, experiența și dorința de victorie a Simonei, a reacționat George Cosac, președintele FR Tenis.

„În 2014, sute de români defilau cu steagul României pe străzile Parisului”, a amintit Cosac de finala jucată de Halep contra Mariei Sharapova, exprimându-și speranța că și acum suporterii români o vor susține pe sportiva noastră. Cosac crede că românii vor ieși la Universitate dacă Simona Halep va câștiga Roland Garros.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da, acesta e momentul! Dacă nu acum, atunci când?
    • Like 0
  • Respect în oricare situație,
    • Like 1
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Sunt momente cand stelele se alinieaza, cand timpul se opreste si simti cum controlezi tot. Dupa o viata de munca, de sacrificii, in care ai renuntat la tot asteptand clipa ta de nemurire, acea clipa pe care ai pierdut-o la nanometru...de atatea ori, zici stop. Astazi nu ma bate nici Tatal Stelelor ! Astazi castig....pentru ca The Winner Takes It All. Acel stop la Simona a fost revenirea de acum 2 zile...Poate sa vina Serena in finala, Simona o va bate de o asculta cu urechea...Pentru ca The Power of Stars is In Your Mind ! Atunci cand esti 100% TU convins ca tu esti cel mai bun, atunci nu te m bate nimeni, pentru ca nu mai accepti asta. Acesta e un Campion ! #1. Alinieaza-ti stele Simona ! Totul e in mintea ta ! Si acolo, din pacate, doar tu poti lucra...
    • Like 1
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Stiti care e diferenta, in opinia mea dintre un campion si unul care se pregateste sa fie ?
    Campionul o ia de la capat mereu, dupa fiecare prabusire, hotarat sa fie perfect. Cel care se pregateste, si-a acceptat infrangerea de mult. Dupa caderi si ridicari, Campionul are un trick de o clipa, cand zice stop. De data asta ma Bat cu Tatal Stelelor pentru ca ii stiu toate trucurile cu care ma poate invinge, si nu are nicio sansa sa imi ia nemurirea mea. Tatal Stelelor e nemuritor, eu, Campionul, sunt muritor...iar timpul meu trece. Daca pierd si acum, toata munca mea ramane fara rezultat...de aceea il voi bate pe acest Tatal al Stelelor de il ascult cu urechea, sa traiesc si eu nemurirea de care el s-a plictisit. Stelele sa ti se alinieze, Simona ! THE POWER OF STARS IS IN YOUR MIND, because...The Winner Takes It All !
    • Like 1
  • E un moment de acum ori niciodata, bani mai faci, dar un Grand Slam e altceva. Mai ales RG, care e cel mai frumos turneu din circuit. Nu stiu daca va mai avea alta sansa de a castiga un Grand Slam in cariera din moment ce revin Sharapova, Azarenka si destul de curand si Serena dupa ce naste, iar daca ne referim la alta suprafata, pe ciment e 0, plexicushion aceeasi Marie, iar pe iarba maximum semifinale daca prinde o forma excelenta. Trebuie tras tare acum, Ostapenko e clar neexperimentata si poate fi distrusa psihic de raliurile Simonei. Dupa asta poate sa mai joace 3-4 ani, sa forteze pentru turneurile mai usurele, dar cu multi bani, iar apoi sa se retraga linistita si va intra in istorie orice ar face. Hai, ca se poate!
    • Like 1
    • @ Marian Cristescu
      Daca vorbim despre zero la suprafetele rapide,n-ai inteles nimic si nici n-ai urmarit rezultatele Simonei.Cat priveste Sharapova,un subiect inchis! Si asa era lenta si puturoasa,iar despre revenire,cam greu dupa dopaj. La greu!
      • Like 1
  • Claudiu check icon
    Bravo Simonei, a muncit enorm ca sa contracareze un deficit de tehnica net vizavi de Pliskova, care pe deasupra a avut de vreo 3 ori mai multe greseli nefortate decat Simona. Pliskova a pierdut controlul psihic in primul rand si este ceva mai inceata la deplasare in teren, altfel Simona n-ar fi avut ncio sansa impotriva ei. Pe suprafete mai rapide n-o vad bine pe Simona impotriva ei daca nu-si imbunatateste mult tehnica. Cu atat mai mare este victoria de astazi pentru Simona!
    • Like 1
    • @ Claudiu
      nobody check icon
      Simona are 4-0 cu Pliskova pe hard, in circuitul WTA :) Asa ca sfatul tau cu imbunătăţirea tehnicii este inutil. Oricum la nivelul asta modificările nu se fac asa, bătând din palme.

      Explicatia e banala, cehoaica este o jucatoare foarte buna, dar din pacate pentru ea depinde foarte mult de serviciu. Problema ei cu Simona este de matchup. Simona este una din cele mai bune returnere din circuit si anihilează aproape total una din armele esenţiale ale Karolinei, făcându-i foarte multe break-uri, mult mai multe decat alte jucatoare.
      • Like 2
    • @ Claudiu
      Mi se pare amuzant sa vad comentarii legate de tehnica cel mai probabil de la cineva care nu joaca tenis decat in cel mai bun caz la nivel de badminton. Nu tehnica este problema la Simona, loviturile Pliskovei sunt mai slabe din punct de vedere tehnic. Loveste des fara sa se aseze suficient de bine la minge, au fost mai multe momente ieri care a lovit cu priza deschisa si in plus nu joaca cu topspin, joaca foarte plat, adica un tenis al anilor 1990-2000. Dezavantajul Simonei este la forta, nu poate accelera cum o fac jucatoarele de genul Pliskovei, dar nu la tehnica. Stii diferenta dintre o minge plata si una cu topspin? Care crezi ca deranjeaza mai mult? O minge plata se returneaza folosind forta ei, nu este nevoie sa o lovesti, poti numai sa blochezi lovitura. O minge cu topspin este ceva complet diferit. Sare mult, o lovesti in afara zonei de confort si nu ai ce forta sa folosesti, trebuie sa o accelerezi tu. Ca sa intelegi diferenta, in ATP Nadal joaca cu cel mai mult spin, Murray joaca cu spin, Djokovic joaca cu spin, din noua generatie Thiem joaca cu extrem de mult spin forehand-ul. (am enumerat acum numai cativa jucatori din top)
      • Like 1
  • Bravo!
    Parisul fie cu tine!
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult