Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Singurul PSD-ist care fluieră în biserica lui Dragnea: „Nu e o lovitură de stat”

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a declarat la RFI că proiectele privind graţierea şi modificarea Codului Penal „ar trebui prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor". El spune că nu crede că protestele recente şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul de duminică din Bucureşti reprezintă un început de lovitură de stat, aşa cum s-a exprimat liderul partidului, Liviu Dragnea.

„Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie", a spus Mihai Chirica la RFI.

Liderul PSD Liviu Dragnea a comparat pe Facebook protestele de duminică cu o „nouă mineriadă”, a vorbit de un „început de lovitură de stat” și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că „s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”.

Pe de altă parte, primarul Iașiului spune la RFI că PSD cu siguranţă nu va organiza contramanifestaţii ca reacții la protestele de duminică. Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a anunțat duminică seara la România TV că PSD pregătește un contra-miting la care ar urma să participe 100.000 de oameni.

Aproximativ 28.000 de persoane au participat duminică în București la protestul față de intenția Guvernului de a modifica prin Ordonanță de Urgență mai multe prevederi ale Codului penal. Președintele Klaus Iohannis a venit în mijlocul manifestanților, care l-au primit cu aplauze. Și în alte orașe mari din țară mii de oameni au ieșit pe străzi în semn de protest față de ordonanța grațierii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • DanM check icon
    Sunt si oameni normali in PSD, nu toti sunt rinoceri asemenea lui Codrin Stefanescu, o canalie, frate! Ce are mai abject si grosier acest partid a strans Codrin, cainele de serviciu al sefului. Nu va face multi purici Mihai Chirica, un om normal intr-o lume de politicieni grobieni.
    • Like 0
  • În momentul de față nu cred că avem un partid sau o grupare politică în stare să conducă țara. Ar trebui să ne aducem înapoi toți tinerii deștepți care au studiat"afară", la universități de prestigiu (cu burse de aproximativ 30000 de euro pe an, date de guvernul Năstase),si care au primit negație din partea statului român, tineri români deștepți care pribegesc si cu inteligența lor ajută alte tțări. HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNA,
    CEI CU INIMA ROMÂNĂ...
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult