Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Singurul PSD-ist care fluieră în biserica lui Dragnea: „Nu e o lovitură de stat”

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a declarat la RFI că proiectele privind graţierea şi modificarea Codului Penal „ar trebui prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor". El spune că nu crede că protestele recente şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul de duminică din Bucureşti reprezintă un început de lovitură de stat, aşa cum s-a exprimat liderul partidului, Liviu Dragnea.

„Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie", a spus Mihai Chirica la RFI.

Liderul PSD Liviu Dragnea a comparat pe Facebook protestele de duminică cu o „nouă mineriadă”, a vorbit de un „început de lovitură de stat” și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că „s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”.

Pe de altă parte, primarul Iașiului spune la RFI că PSD cu siguranţă nu va organiza contramanifestaţii ca reacții la protestele de duminică. Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a anunțat duminică seara la România TV că PSD pregătește un contra-miting la care ar urma să participe 100.000 de oameni.

Aproximativ 28.000 de persoane au participat duminică în București la protestul față de intenția Guvernului de a modifica prin Ordonanță de Urgență mai multe prevederi ale Codului penal. Președintele Klaus Iohannis a venit în mijlocul manifestanților, care l-au primit cu aplauze. Și în alte orașe mari din țară mii de oameni au ieșit pe străzi în semn de protest față de ordonanța grațierii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • DanM check icon
    Sunt si oameni normali in PSD, nu toti sunt rinoceri asemenea lui Codrin Stefanescu, o canalie, frate! Ce are mai abject si grosier acest partid a strans Codrin, cainele de serviciu al sefului. Nu va face multi purici Mihai Chirica, un om normal intr-o lume de politicieni grobieni.
    • Like 0
  • În momentul de față nu cred că avem un partid sau o grupare politică în stare să conducă țara. Ar trebui să ne aducem înapoi toți tinerii deștepți care au studiat"afară", la universități de prestigiu (cu burse de aproximativ 30000 de euro pe an, date de guvernul Năstase),si care au primit negație din partea statului român, tineri români deștepți care pribegesc si cu inteligența lor ajută alte tțări. HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNA,
    CEI CU INIMA ROMÂNĂ...
    • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult