Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Singurul PSD-ist care fluieră în biserica lui Dragnea: „Nu e o lovitură de stat”

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a declarat la RFI că proiectele privind graţierea şi modificarea Codului Penal „ar trebui prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor". El spune că nu crede că protestele recente şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul de duminică din Bucureşti reprezintă un început de lovitură de stat, aşa cum s-a exprimat liderul partidului, Liviu Dragnea.

„Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie", a spus Mihai Chirica la RFI.

Liderul PSD Liviu Dragnea a comparat pe Facebook protestele de duminică cu o „nouă mineriadă”, a vorbit de un „început de lovitură de stat” și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că „s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”.

Pe de altă parte, primarul Iașiului spune la RFI că PSD cu siguranţă nu va organiza contramanifestaţii ca reacții la protestele de duminică. Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a anunțat duminică seara la România TV că PSD pregătește un contra-miting la care ar urma să participe 100.000 de oameni.

Aproximativ 28.000 de persoane au participat duminică în București la protestul față de intenția Guvernului de a modifica prin Ordonanță de Urgență mai multe prevederi ale Codului penal. Președintele Klaus Iohannis a venit în mijlocul manifestanților, care l-au primit cu aplauze. Și în alte orașe mari din țară mii de oameni au ieșit pe străzi în semn de protest față de ordonanța grațierii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • DanM check icon
    Sunt si oameni normali in PSD, nu toti sunt rinoceri asemenea lui Codrin Stefanescu, o canalie, frate! Ce are mai abject si grosier acest partid a strans Codrin, cainele de serviciu al sefului. Nu va face multi purici Mihai Chirica, un om normal intr-o lume de politicieni grobieni.
    • Like 0
  • În momentul de față nu cred că avem un partid sau o grupare politică în stare să conducă țara. Ar trebui să ne aducem înapoi toți tinerii deștepți care au studiat"afară", la universități de prestigiu (cu burse de aproximativ 30000 de euro pe an, date de guvernul Năstase),si care au primit negație din partea statului român, tineri români deștepți care pribegesc si cu inteligența lor ajută alte tțări. HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNA,
    CEI CU INIMA ROMÂNĂ...
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult