Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Telefon, agendă, asistent personal, dispozitivul ideal pentru business

Sunt antreprenor în domeniul financiar, iar activitatea mea zilnică se împarte între birou şi multe, multe întâlniri de business. Sunt aşadar 70% din timp în mişcare, iar pentru a fi conectat la afacerea mea în permanență, am nevoie de un telefon cu funcţionalităţi adaptabile meseriei mele, pe care să mă pot baza oriunde şi oricând. În căutarea unui astfel de dispozitiv inteligent, am ajuns să testez noul vârf de gamă de la Samsung Galaxy Note8 care s-a dovedit ideal pentru mine.

Note8 are un infinity display, adică un ecran aproape fără ramă, de 6,3 de inci. Practic, display-ul reprezintă 83,3 % din întregul telefon, ceea ce îmi permite să vizualizez cu uşurinţă cam toate tipurile de fişiere, de la power point-uri, la exceluri, etc.

O altă funcţie extrem de utilă pe care m-am bucurat s-o descopăr a fost Multi Window care îţi dă posibilitatea să împărţi ecranul în două secţiuni. Aşa am reuşit să mă uit simultan pe un raport şi să scriu un email.

De departe cea mai utilă funcţionalitate mi s-a părut însă S Pen-ul care, combinat cu funcţia screen off memo, mi-a transformat telefonul într-un carnet de notiţe pe care pot să scriu până la 100 de pagini. Dacă am mai multe şedinţe într-o zi, acest S Pen transformă telefonul într-un adevărat asistent personal. Notiţele se salvează automat în Samsung notiţe şi le pot revedea oricând fără să fie nevoie să deblochez ecranul.

De asemenea, am descoperit că Galaxy Note8 poate capta imaginea unui raport peste care am putut să scriu comentarii cu ajutorul aceluiaşi ingenios S-Pen. Cum sunt un utilizator frecvent de rapoarte, S Pen-ul mă ajută astfel să-mi împărtăşesc mult mai uşor ideile cu ceilalţi membrii ai echipei.

Şi, pentru că dincolo de business sunt pasionat şi de gadgeturi, am fost încântat să descopăr la Note8 o mulţime de aplicaţii interesante. De exemplu, cu ajutorul S Pen poţi să creezi mesaje animate de tip GIF şi să le trimiţi prietenilor, poţi să desenezi sau să adaugi comentarii pe fotografiile făcute, să traduci automat în diverse limbi străine propoziţiile selectate.

Şi camera este reuşită la Note8, sau mai bine spus camerele, pentru că vine echipat cu două camere foto. Ambele camere sunt dotate cu funcţia de stabilizare optică a imaginii care asigură fotografii reuşite, fără blur, chiar şi atunci când vrei să faci poze cu zoom. De asemenea, camera te ajută să focusezi obiectul fotografiat. Funcţia Live Focus se foloseşte de două lentile diferite că să controleze adâncimea câmpului vizual, funcţionalitate care garantează selfie-uri şi portrete reuşite pe care le poţi edita şi vedea chiar şi înainte să fotografiezi.

Dincolo de nenumăratele utilităţi şi funcţionalităţi, Samsung Galaxy Note8 este spectaculos şi din punct de vedere design. Rama foarte subţire a telefonului şi finisajele de calitate îi dau un aspect foarte plăcut şi fac din Note8 un telefon care îi va impresiona cu siguranţă deopotrivă pe partenerii de afaceri şi pe prieteni. Cel puţin în cazul meu, a avut acest efect.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult