Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Telefon, agendă, asistent personal, dispozitivul ideal pentru business

Sunt antreprenor în domeniul financiar, iar activitatea mea zilnică se împarte între birou şi multe, multe întâlniri de business. Sunt aşadar 70% din timp în mişcare, iar pentru a fi conectat la afacerea mea în permanență, am nevoie de un telefon cu funcţionalităţi adaptabile meseriei mele, pe care să mă pot baza oriunde şi oricând. În căutarea unui astfel de dispozitiv inteligent, am ajuns să testez noul vârf de gamă de la Samsung Galaxy Note8 care s-a dovedit ideal pentru mine.

Note8 are un infinity display, adică un ecran aproape fără ramă, de 6,3 de inci. Practic, display-ul reprezintă 83,3 % din întregul telefon, ceea ce îmi permite să vizualizez cu uşurinţă cam toate tipurile de fişiere, de la power point-uri, la exceluri, etc.

O altă funcţie extrem de utilă pe care m-am bucurat s-o descopăr a fost Multi Window care îţi dă posibilitatea să împărţi ecranul în două secţiuni. Aşa am reuşit să mă uit simultan pe un raport şi să scriu un email.

De departe cea mai utilă funcţionalitate mi s-a părut însă S Pen-ul care, combinat cu funcţia screen off memo, mi-a transformat telefonul într-un carnet de notiţe pe care pot să scriu până la 100 de pagini. Dacă am mai multe şedinţe într-o zi, acest S Pen transformă telefonul într-un adevărat asistent personal. Notiţele se salvează automat în Samsung notiţe şi le pot revedea oricând fără să fie nevoie să deblochez ecranul.

De asemenea, am descoperit că Galaxy Note8 poate capta imaginea unui raport peste care am putut să scriu comentarii cu ajutorul aceluiaşi ingenios S-Pen. Cum sunt un utilizator frecvent de rapoarte, S Pen-ul mă ajută astfel să-mi împărtăşesc mult mai uşor ideile cu ceilalţi membrii ai echipei.

Şi, pentru că dincolo de business sunt pasionat şi de gadgeturi, am fost încântat să descopăr la Note8 o mulţime de aplicaţii interesante. De exemplu, cu ajutorul S Pen poţi să creezi mesaje animate de tip GIF şi să le trimiţi prietenilor, poţi să desenezi sau să adaugi comentarii pe fotografiile făcute, să traduci automat în diverse limbi străine propoziţiile selectate.

Şi camera este reuşită la Note8, sau mai bine spus camerele, pentru că vine echipat cu două camere foto. Ambele camere sunt dotate cu funcţia de stabilizare optică a imaginii care asigură fotografii reuşite, fără blur, chiar şi atunci când vrei să faci poze cu zoom. De asemenea, camera te ajută să focusezi obiectul fotografiat. Funcţia Live Focus se foloseşte de două lentile diferite că să controleze adâncimea câmpului vizual, funcţionalitate care garantează selfie-uri şi portrete reuşite pe care le poţi edita şi vedea chiar şi înainte să fotografiezi.

Dincolo de nenumăratele utilităţi şi funcţionalităţi, Samsung Galaxy Note8 este spectaculos şi din punct de vedere design. Rama foarte subţire a telefonului şi finisajele de calitate îi dau un aspect foarte plăcut şi fac din Note8 un telefon care îi va impresiona cu siguranţă deopotrivă pe partenerii de afaceri şi pe prieteni. Cel puţin în cazul meu, a avut acest efect.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult