Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Telefon, agendă, asistent personal, dispozitivul ideal pentru business

Sunt antreprenor în domeniul financiar, iar activitatea mea zilnică se împarte între birou şi multe, multe întâlniri de business. Sunt aşadar 70% din timp în mişcare, iar pentru a fi conectat la afacerea mea în permanență, am nevoie de un telefon cu funcţionalităţi adaptabile meseriei mele, pe care să mă pot baza oriunde şi oricând. În căutarea unui astfel de dispozitiv inteligent, am ajuns să testez noul vârf de gamă de la Samsung Galaxy Note8 care s-a dovedit ideal pentru mine.

Note8 are un infinity display, adică un ecran aproape fără ramă, de 6,3 de inci. Practic, display-ul reprezintă 83,3 % din întregul telefon, ceea ce îmi permite să vizualizez cu uşurinţă cam toate tipurile de fişiere, de la power point-uri, la exceluri, etc.

O altă funcţie extrem de utilă pe care m-am bucurat s-o descopăr a fost Multi Window care îţi dă posibilitatea să împărţi ecranul în două secţiuni. Aşa am reuşit să mă uit simultan pe un raport şi să scriu un email.

De departe cea mai utilă funcţionalitate mi s-a părut însă S Pen-ul care, combinat cu funcţia screen off memo, mi-a transformat telefonul într-un carnet de notiţe pe care pot să scriu până la 100 de pagini. Dacă am mai multe şedinţe într-o zi, acest S Pen transformă telefonul într-un adevărat asistent personal. Notiţele se salvează automat în Samsung notiţe şi le pot revedea oricând fără să fie nevoie să deblochez ecranul.

De asemenea, am descoperit că Galaxy Note8 poate capta imaginea unui raport peste care am putut să scriu comentarii cu ajutorul aceluiaşi ingenios S-Pen. Cum sunt un utilizator frecvent de rapoarte, S Pen-ul mă ajută astfel să-mi împărtăşesc mult mai uşor ideile cu ceilalţi membrii ai echipei.

Şi, pentru că dincolo de business sunt pasionat şi de gadgeturi, am fost încântat să descopăr la Note8 o mulţime de aplicaţii interesante. De exemplu, cu ajutorul S Pen poţi să creezi mesaje animate de tip GIF şi să le trimiţi prietenilor, poţi să desenezi sau să adaugi comentarii pe fotografiile făcute, să traduci automat în diverse limbi străine propoziţiile selectate.

Şi camera este reuşită la Note8, sau mai bine spus camerele, pentru că vine echipat cu două camere foto. Ambele camere sunt dotate cu funcţia de stabilizare optică a imaginii care asigură fotografii reuşite, fără blur, chiar şi atunci când vrei să faci poze cu zoom. De asemenea, camera te ajută să focusezi obiectul fotografiat. Funcţia Live Focus se foloseşte de două lentile diferite că să controleze adâncimea câmpului vizual, funcţionalitate care garantează selfie-uri şi portrete reuşite pe care le poţi edita şi vedea chiar şi înainte să fotografiezi.

Dincolo de nenumăratele utilităţi şi funcţionalităţi, Samsung Galaxy Note8 este spectaculos şi din punct de vedere design. Rama foarte subţire a telefonului şi finisajele de calitate îi dau un aspect foarte plăcut şi fac din Note8 un telefon care îi va impresiona cu siguranţă deopotrivă pe partenerii de afaceri şi pe prieteni. Cel puţin în cazul meu, a avut acest efect.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult