Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Timelapse cu „Autostrada Ford”. Imagini impresionante de pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești

santier Craiova-Pitesti

Asociația Pro Infrastructură a publicat, în premieră, o filmare de tip timelapse de 6 luni pe un șantier de infrastructură din România.

„În imagini vedeți capătul estic al podului peste Olt (zona viaductului peste Balta Milcov) aflat pe tronsonul 2 al DEx12 Craiova-Pitești executat de UMB. Am surprins toate etapele majore de după instalarea grinzilor: montarea predalelor, armarea, suprabetonarea apoi aplicarea hidroizolației și la final așternerea asfaltului”, scrie Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.

Cei 40 de km între Balș Vest și Slatina Est vor fi primii kilometri de drum expres veritabil de la noi din țară, asociația estimând ca inaugurarea să aibă loc până la sfârșitul primăverii.

Tronsonul 2 Balș - Slatina, din drumul expres Craiova-Pitești este împărțit în două loturi: Balș-Piatra Olt de 18,5 km și Piatra Olt-Slatina de 21,35 km, constructorul fiind asocierea UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct. Valoarea investiției este de 1.45 miliarde lei (fără TVA). Contractul a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au început în mai 2019. Termenul de finalizare programat este primul trimestru din acest an.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Această firmă, UMB, este un miracol în peisajul construcției de infrastructură rutieră, Transformă în autostradă orice adjudecă, de multe ori înainte de termen. Cum este posibil, doar ei, cei de la UMB știu. Vorbiți cu flegmaticul și nesuferitul Grindeanu, ultima sperietoare de drumuri de la transporturi, poate se răzgândește și face celor de la UMB incredințare directă pe Comarnic Brașov! Ăștia ar fi în stare să facă cei 55 de km în 2 ani, cu tot cu tunele, fără firme fantome ”specialiste” din Italia , Spania, Franța, sau pe unde mai au șmecherii paravane...
    • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult
sound-bars icon