Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Timelapse cu „Autostrada Ford”. Imagini impresionante de pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești

santier Craiova-Pitesti

Asociația Pro Infrastructură a publicat, în premieră, o filmare de tip timelapse de 6 luni pe un șantier de infrastructură din România.

„În imagini vedeți capătul estic al podului peste Olt (zona viaductului peste Balta Milcov) aflat pe tronsonul 2 al DEx12 Craiova-Pitești executat de UMB. Am surprins toate etapele majore de după instalarea grinzilor: montarea predalelor, armarea, suprabetonarea apoi aplicarea hidroizolației și la final așternerea asfaltului”, scrie Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.

Cei 40 de km între Balș Vest și Slatina Est vor fi primii kilometri de drum expres veritabil de la noi din țară, asociația estimând ca inaugurarea să aibă loc până la sfârșitul primăverii.

Tronsonul 2 Balș - Slatina, din drumul expres Craiova-Pitești este împărțit în două loturi: Balș-Piatra Olt de 18,5 km și Piatra Olt-Slatina de 21,35 km, constructorul fiind asocierea UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct. Valoarea investiției este de 1.45 miliarde lei (fără TVA). Contractul a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au început în mai 2019. Termenul de finalizare programat este primul trimestru din acest an.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Această firmă, UMB, este un miracol în peisajul construcției de infrastructură rutieră, Transformă în autostradă orice adjudecă, de multe ori înainte de termen. Cum este posibil, doar ei, cei de la UMB știu. Vorbiți cu flegmaticul și nesuferitul Grindeanu, ultima sperietoare de drumuri de la transporturi, poate se răzgândește și face celor de la UMB incredințare directă pe Comarnic Brașov! Ăștia ar fi în stare să facă cei 55 de km în 2 ani, cu tot cu tunele, fără firme fantome ”specialiste” din Italia , Spania, Franța, sau pe unde mai au șmecherii paravane...
    • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult
sound-bars icon