Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Timelapse cu „Autostrada Ford”. Imagini impresionante de pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești

santier Craiova-Pitesti

Asociația Pro Infrastructură a publicat, în premieră, o filmare de tip timelapse de 6 luni pe un șantier de infrastructură din România.

„În imagini vedeți capătul estic al podului peste Olt (zona viaductului peste Balta Milcov) aflat pe tronsonul 2 al DEx12 Craiova-Pitești executat de UMB. Am surprins toate etapele majore de după instalarea grinzilor: montarea predalelor, armarea, suprabetonarea apoi aplicarea hidroizolației și la final așternerea asfaltului”, scrie Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.

Cei 40 de km între Balș Vest și Slatina Est vor fi primii kilometri de drum expres veritabil de la noi din țară, asociația estimând ca inaugurarea să aibă loc până la sfârșitul primăverii.

Tronsonul 2 Balș - Slatina, din drumul expres Craiova-Pitești este împărțit în două loturi: Balș-Piatra Olt de 18,5 km și Piatra Olt-Slatina de 21,35 km, constructorul fiind asocierea UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct. Valoarea investiției este de 1.45 miliarde lei (fără TVA). Contractul a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au început în mai 2019. Termenul de finalizare programat este primul trimestru din acest an.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Această firmă, UMB, este un miracol în peisajul construcției de infrastructură rutieră, Transformă în autostradă orice adjudecă, de multe ori înainte de termen. Cum este posibil, doar ei, cei de la UMB știu. Vorbiți cu flegmaticul și nesuferitul Grindeanu, ultima sperietoare de drumuri de la transporturi, poate se răzgândește și face celor de la UMB incredințare directă pe Comarnic Brașov! Ăștia ar fi în stare să facă cei 55 de km în 2 ani, cu tot cu tunele, fără firme fantome ”specialiste” din Italia , Spania, Franța, sau pe unde mai au șmecherii paravane...
    • Like 0


Îți recomandăm

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult

Codecool

Codecool, școala de programare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, dă startul proiectului pilot #CoolHack, primul hackathon local organizat offline în campusul din București, pe 17 și 18 decembrie 2021. Opt echipe formate din doi până la patru membri, actuali cursanți și absolvenți, își vor testa cunoștințele și vor concura pentru premiul de 1.000 de euro, convingând jurații de abilitățile tehnice și non-tehnice în baza cărora vor fi evaluați.

Citește mai mult