Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Unde merită să mergi la plajă, varianta unui localnic

De la bun început trebuie să vă spun că acesta nu este un articol publicitar! Locurile le-am încercat „pe barba mea şi pe banii mei”. Poate vei spune că nu sunt ieftine, dar este alegerea ta dacă vrei să urmezi sfaturile unui localnic.

Să începem cu Mamaia! Staţiunea are una dintre cele trei plaje Blue Flag din România. Pentru cine nu ştie, standardul Blue Flag este considerat un simbol al protecției mediului, iar plajele și porturile de agrement care au această distincție sunt extrem de căutate de turiști. La nivel global, numărul plajelor etichetate cu Steagul Albastru a ajuns la 4.500. În staţiunea etalon a litoralului românesc, plaja Blue Flag o veţi găsi în dreptul hotelului Vega. Nu am încercat-o până acum din simplul motiv că niciodată nu am gasit șezlonguri libere! Cei de la hotel au ca prioritate turiştii cazaţi, iar eu am liber doar în weekend. Cine ştie, poate o să o încerc în cursul săptămânii! Şi atunci am pornit de la ideea că te vei caza în nordul staţiunii Mamaia, iar Funky Sea View Studio mi se pare cea mai buna variantă.

Plaja H2O – o oază de relaxare în nordul staţiunii Mamaia

Cei mai mulţi dintre turiştii care au ales nordul staţiunii Mamaia preferă să meargă la H2O. A debutat ca un spot pentru iubitorii de kite şi este plaja recunoscută pentru pernele portocalii aşezate pe nisip. În cursul săptămânii vei plăti 20 de lei pentru o pernă şi 50 de lei în weekend.

Ce primeşti de aceşti bani: un loc curat, cu muzică în surdină, oameni frumoşi, dar şi toalete îngrijite. S-ar putea să legi prietenii cu vecinii de pernă. Ai grija să nu intri în zona specială pentru kite dacă nu eşti practicant al acestui sport. Spre seară, zona de kite se transformă în loc pentru practicanţii de yoga – intreabă la bar şi vei afla programul instructorilor. Când vine vorba despre băutură, vei plăti în jur de 15 lei pentru un cocktail la beach barul acoperit cu stuf. Plaja H2O este recomandare şi pentru petrecerea serii, iar, daca ai noroc, poate prinzi şi un eveniment.

Amos Beach – o bucată din Grecia adusă în staţiunea Mamaia

Am descoperit Amos Beach in urma cu trei sau patru ani. Șezlonguri de lemn, umbrele de stuf, iar pentru pretenţioşi baldachine suspendate. În iunie, vei da în jur de 40 de lei pe zi în cursul săptămânii şi 50 de lei în weekend.


N-ar fi rau să-ţi faci rezervare pentru că este una dintre cele mai căutate plaje. Nisipul este curat, iar plaja este plină de ospătari care de abia aşteaptă să comanzi de băut. Plaja este amplasată în faţa restaurantului cu acelaşi nume şi astfel ai şansa să mănânci preparate greceşti. Nu este un loc ieftin! Două persoane vor plăti în medie 100 de lei pentru aperitive greceşti, fel principal, apa, cafea şi limonadă. Seara sunt petreceri spectaculoase cu dansuri şi muzică grecească, iar pe plajă, în două zone special amenajate, se aprind şi focuri de tabără.

ZOOM BEACH – Vama Veche din Constanţa

Este situată în cartierul Faleză Nord, situat pe malul Mării Negre. Proiectul Zoom Beach a fost creat de nepotul a trei preoți din Constanţa. Locul a fost de la început destinat localnicilor care îşi doreau o alternativă a distracţiei din Vama Veche, condiţiile şi serviciile oferite in zona Mamaia Nord, dar preţuri mici ca în oraş.

Fotografiile postate pe facebook sau instagram din timpul petrecerilor de la Zoom au transformat această plajă într-o atracţie. Într-unul dintre weekend-urile trecute au avut concert VAMA şi, ce să vezi, o gramadă de turişti din Mamaia au rămas cu gura căscată. Ce găseşti: condiţiile din Mamaia Nord, nu este aglomerat, preţuri de oraş şi nu de staţiune, muzică bună şi oameni mişto. Ai grijă că vei avea o problemă cu parcarea în zonă! Deşi există un drum asfaltat spre plajă nu vei găsi locuri de parcare, iar dacă blochezi şoseaua vei lua amendă. Nu este o idee rea să foloseşti un taxi! Eu am băut cocktailuri de vară şi nu am plătit mai mult de 16 lei pentru un pahar. A, era să uit: din această săptămână au şi spot de kite.

VADU- o fotografie cât o mie de cuvinte

Despre Vadu cred că ştii destul de multe! Ca unul care a păţit-o şi era să rămână cu maşina într-o groapă plină cu apă, te sfătuiesc să foloseşti drumul care indică Periboina.

Dacă tot vrei să intri în rezervaţie atunci vei avea nevoie de bilet (5 lei de persoană/zi şi 10 lei de maşină/zi) pe care îl poţi cumpăra de la automatul situat la intrare în Corbu, pe drumul spre plaja Corbu.

Articol preluat de pe Funkytravel.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • 1. Cum poate fi cineva nepotul a trei preoti? 2. De ce era relevant sa aflu asta, pentru economia generala a articolului? 3. Una peste alta, plaja publica, adica fara bani multi sau putini, stiti? 4. Atata vreme cat impingeti la inaintare, ca sa zic asa, niste plaje private, care, adica, sunt niste afaceri ale cuiva, nu e asa ca tradati promisiunea din titu? Eu am inceput sa citesc crezand ca aflu chiar asta: de la un localnic, locurile nestiute dar accesibile publicului larg. Care e ala fara bani.
  • Like 5
  • @ Anca Paduraru
   Gabi TL Gabi TL check icon
   Deci daca cele mai bune plaje din Romania sunt concesionate atunci ar trebui sa nu fie pomenite in articol. Cu asa gandire comunista ar trebui sa luptam in primul rand, nu cu pesedeul. Domnii care ne conduc sunt doar rezultatul
   • Like 0
  • @ Gabi TL
   Mai, Gabita, mai usor cu epitetele pe scari. Sa vrei plaje publice nu este egal cu comunismul, ci cu civilizatia. Hai, mai umbla si tu prin lume si dupa aceea da-te culta in cap vorbind despre "isme". In ce priveste articolul, el este ceea ce am zis: un advertorial. Adicatelea, publicitate mascata. Cele mai bune plaje sunt alea doar pentru miertani.
   • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
Text: Funky Travel/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon