Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Aceste „portbagaje" pline cu bani, care se colectează de 30 de ani încoace, sunt exact găurile din buget, pe care acum noi trebuie să le acoperim prin pseudoreforme

Portbagaj cu bani

Banii pe care i-ar fi primit baronul PSD Dumitru Buzatu, in flagrantul organizat de DNA/Sursa foto: Libertatea.ro

Mă întreb unde pleacă portbagajele de bani când pleacă, fiindcă aceste personaje ticăloase nu sunt de capul lor. Storc, secătuiesc bugete prin acordarea contractelor supraevaluate clientelei de partid, acoperă tot felul de ilegalități pentru a produce bani. Este evident că se simt protejați, fiindcă și ei, la rândul lor, trimit „partea" mai sus, conform binecunoscutei scheme piramidale, câștigându-și un loc important în partid. Până la un moment dat, când deranjează din diverse motive. Dețin controlul total, acaparează politic instituții, nu mișcă nimic fără aprobarea tătucului pe „tarlaua” pe care o gestionează. Așa își asigură voturile, menținând în sărăcie și subdezvoltare populația pentru a o manipula ușor. Este schema de succes în județele din Moldova și Oltenia, unde sărăcia atinge cote ridicate, unde nu există investiții și infrastructură modernă.

Găurile din buget, pe care acum noi trebuie să le acoperim prin pseudoreforme, sunt exact aceste „portbagaje" pline cu bani care se colectează de 30 de ani încoace.

De ce credeți că nu se face o reformă administrativ -teritorială? Fiindcă multe dintre aceste monstruoase mașinării de stors bani publici ar dispărea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Titlul mi se pare o exagerare, care vrea să bage sub preș toate celelalte furăciuni, pe care le fac toți hoții din țara asta, evazioniști mai mari sau mai mici, corporații care exportă mascat profiturile dar și calculul greșit al bugetului, coroborat cu cheltuirea ineficientă a banului public.
    Desigur, ne umplu de revoltă șpăgile luate de mafioți, dar asta nu înseamnă că ei sunt singurii responsabili de gaura din buget.
    • Like 0
  • Daniel00 check icon
    Titlul articolului este foarte corect. Dar cand ma gandesc la spaga care n-a fost dovedita... dar insusita, deja m-apuca groaza, pentru ca-mi dau seama ca cifrele ajunse la valori macroeconomice, ajung sa destabilizeze o tara intreaga. Nu putem noi sa muncim, cat pot ei sa fure.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult