Timp de un an și jumătate, art director-ul Bogdan Teodorescu a filmat cu ajutorul unei drone imagini din toate locurile din țară pe care le-a vizitat. Așa a apărut proiectul „Up and Above #2016” care arată cât de frumoasă este România privită de sus.
Indiferent dacă iese din oraș pentru un weekend sau dacă pleacă într-o vacanță mai lungă, lui Bogdan Teodorescu nu îi lipsește drona din portbagaj. „Au fost dăți când vedeam din mașină ceva interesant, opream imediat și ridicam drona. Ultima dată, niște baloți de paie pe un câmp imens, undeva în Secuime, la asfințit. Superb. Chiar și când am fost la pescuit în Delta Dunării, unde bagajele din start sunt foarte multe, am sacrificat mai degrabă din sculele de pescuit decât să las drona acasă. La final, cred că a meritat”, povestește acesta.
A început să călătorească mai mult prin țară după nașterea fiicei sale. „Ironia face că înainte să am un copil, nu prea mersesem prin multe locuri din țară. Și acum îmi reproșez asta, pentru că avem o țara foarte frumoasă. E drept, trebuie săpat destul de mult după locuri care să nu fie foarte exploatate din punct de vedere turistic și apoi să devină supra-saturate, cum e toată Valea Prahovei, de exemplu. Dar probabil dacă străbăteam țara în lung și-n lat înainte, acum nu mai aveam aceeași tragere de inimă să merg și să filmez”, spune Bogdan Teodorescu.
Tot un film pe care l-a făcut în vară cu fiica sa l-a făcut să dea un sens imaginilor pe care le-a suprins în diferite locuri din țară și să creeze filmul „Up and Above #2016”. „Recunosc că nu am avut acest gând de la bun început. Am mers la Castelul Corvinilor din Hunedoara, am filmat. La Viscri, la fel. Inițial am vrut să strâng din ce în ce mai mult footage. După vacanța de vară, am făcut un film cu fiica mea la mare. Atunci mi-a venit ideea. Cum ar fi dacă aș selecta cele mai bune cadre din tot footage-ul pe care îl am?”
Își dorește ca, până în anul 2020, să cuprindă toată România, în cinci episoade. „Având în vedere că am ținut neapărat că filmul din 2016, să nu depășească 3 minute, mi-au rămas niște cadre bune nefolosite pe care aș vrea să le includ în 2017. „Mi-ar plăcea ca în episodul următor să includ mai mult din partea de nord a României și neapărat la Orșova, pentru statuia lui Decebal”, explică el.
În paralel, ia în calcul varianta să transforme „Up and Above” într-o platformă open source de promovare a României. „Aș vrea să strângem imagini de la cât mai mulți oameni, fie ele din dronă sau terestre și să facem împreună ceva mai complex. Mă gândesc că produsul final ar fi mult mai spectaculos decât orice frunză sau clip oficial care ar promova România. Dar e doar o idee, momentan”, spune art director-ul în vârstă de 32 de ani.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.