Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vacanță inedită în Deșertul Sahara

Sahara - Paul Dicu

Paul Florin Dicu (foto) s-a născut pe 6 iunie 1969, la Constanța și este un sportiv român, practicant al artelor marțiale și participant la cele mai grele competiții de alergare. În aprilie 2011, a fost singurul reprezentant al României care a reușit să termine Maratonul Nisipurilor (Marathon des Sables). În anii 2012, 2013, 2014 și 2015, Paul Dicu a participat din nou la Maratonul Nisipurilor, susținând un proiect al Asociației Inima Copiilor. Paul Dicu este și primul român care locuiește pe un velier ancorat la malul mării, experiență despre care poți citi aici.

Nu megem acolo cu ATV-uri, călare pe dromaderi sau în 4X4. Mergem pe jos, în tihnă, pentru a ne bucura de ce găsim acolo”

De această dată, Paul lansează o invitație pentru o experință inedită. Alături de www.wild-thing.ro, Paul te invită în Sahara. „Experiența de trekking în Sahara îți face cunoștință cu berberii și cultura lor minunată, te prezintă deșertului și îți lasă timp și spațiu pentru a petrece timp cu el și cu tine. Paul aduce cu el experiența Marathon des Sables și poveștile din deșert și de pe marem iar lângă ele vin poveștile și jocurile berberilor. Nu megem acolo cu ATV-uri, călare pe dromaderi sau în 4X4. Mergem pe jos, în tihnă, pentru a ne bucura de ce găsim acolo. Locuri puține pentru un grup mic dar inimos care vrea să învețe/experimenteze/simtă ceva … ceva” 

Deșertul Sahara

Trekking în Sahara cu Paul Dicu se va petrece în Maroc, în perioada 5-13 martie 2022. Sunt acceptați maximum 13 participanți, iar costurile ajung la 1290 de euro de persoană. „Sunt cinci zile de trekking în deșert, două zile de relaxare în Marrakesh, dormit la cort, mâncare pregătită de minunații berberi și povești la ceas de seară … cam așa”, spune Paul. Dificultatea traseului este încadrată la ușor spre mediu, dar sigur se va lăsa cu o febră musculară.

Programul experienței de trekking în Sahara

Pe 5 martie 2022 este decolarea din București spre Marrakesh. Apoi trei ore cu un microbuz spre un hotel simplu aflat pe drumul spre Sahara. Pe 6 martie, deșertul va deveni noua ta casa. Aici va fi instalat primul bivouac, între dune. Noaptea va fi petrecută la cort între dunetele de nisip … cu ochii într-un miliard de stele.

7, 8, 9, 10, 11 martie 2022 sunt zilele de trekking în deșert conduși de o călăuză, un berber care nici dacă îl legi la ochi nu reușește să se piardă, susțin organzatorii. Se vor parcurge între 10 și 25 km/zi, la pas și fără grabă. “Noi avem în spate câte un rucsac mic cu o sticlă de apă și ceva de ronțăit pe traseu. Cu noi va veni și un dromader care va căra apă și ronțănele extra…să fie bine. Restul logisticii (corturi, saci de dormit, saltele, apă, mâncare, bagajele noastre mari etc sunt cărate de dromaderi pe o altă rută dar avem acces la ele, după ce ajungem la destinația zilei respective”.

Pe 11 martie toți participanții sunt îmbarcați în microbuze cu destinația Marrakesh, iar 12 martie este zi de forfotă prin bazar, piețe, cafenele … fiecare unde îl trage inima. 13 martie este ziua în care vei ajunge din nou în România.

Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Foarte interesant. Cred ca este o experiență extraordinara.
    P.S. Salut ideea de mers pe jos în loc de clasicul ATV care a devenit simbolul "aerului curat de la munte" în România, dar de fapt a devenit poluatorul pădurilor din România. Vedeți ce se întâmplă în zona Bran - Moeciu cu sutele sau chiar peste o mie de ATV-uri cumparate în pandemie care poluează în fiecare week-end toate padurile din zona, plus sperie și animalele sălbatice mai ales în perioada imperechierii. Dar cui ii pasa? Banu' sa iasă și papucarii din sud sa fie mulțumiți ca au fost "pe relaxare și pe aer curat"...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult