Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Viitoarea lege a Educaţiei va interzice profesorilor să facă meditaţii cu propriii lor elevi. Sorin Cîmpeanu: „Este o chestiune de bun simţ”

elevi la scoala

Foto: James Jiao / Alamy / Alamy / Profimedia

Viitoarea lege a Educaţiei va interzice profesorilor să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

„Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii săi elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicţie - a noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» - şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie”, a declarat marți, la TVR, ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit News.ro.

Ministrul a precizat că şi până în prezent a existat o prevedere - Ordinul de ministru 4831 din anul 2018 - care interzicea meditaţiile cu elevii de la clasă, dar ordinul nu a fost respectat.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Si cu admiterea la clasa a -V-a la matematica intensiv cum ramane? Cum ramane cu acest mare conflict de interese cand invatatorii si profesorii de la Colegiile care organizeaza examenele de admitere concep subiectele pentru examene si fac pregatire pe banda rulanta cu copiii ale caror lucrari tot dumnealor le corecteaza? De ce nu se doreste ca subiectele pentru examenele de admitere clasa a -V-a matematica intensiv sa fie unice si concepute de catre Inspectorate, asa cum se proceda cu cativa ani in urma, ca toti copiii interesati sa aiba sanse egale la admitere? Poate ridicati dumneavoastra o intrebare la Ministerul Educatiei. Demersurile noastre la Inspectoratul Prahova si la Ministerul Educatiei au ramas fara ecou, asa cum ne-am obisnuit. Va multumesc!
    • Like 0
  • Urmatoarea schema a parazitilor bugetari care se cred profesori : "trimite elevii la mine la meditatii si-i trimit si eu la tine". Trebuie sa intelegeti ca "profesorii" din romania sunt exact ca restul de bugetari. Niste paraziti rapace, inapti si inculti, tot ce-i intereseaza sunt banii facili si neimpozitabili de preferat.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult