Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

„Întrebarea pe care nu și-a pus-o nimeni despre Vladimir Putin e dacă are o fantezie suicidară.” Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, În fața ta

Gabriel Diaconu

„Putin omul cred că îndeplinește criterii pentru mai multe diagnostice psihiatrice”, crede medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care l-a numit pe dictatorul de la Kremlin, „un psihopat narcisic malign”. Gabriel Diaconu a fost sâmbătă invitatul lui Claudiu Pândaru și al lui Florin Negruțiu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Întrebat dacă „Putin este nebun”, psihiatrul a făcut referire la ieșirile iraționale ale acestuia.

Îți recomandăm

„Mă întrebați de Putin-omul, Putin-președintele, Putin-legenda? Putin-omul cred că îndeplinește criterii pentru mai multe diagnostice psihiatrice. Putin-președintele este, de bună seamă, un hibrid între om și funcție. Nu există pe această lume vreun președinte de stat care să fie de capul lui. Drept urmare, Putin-președintele, reprezintă un agregat între om și oamenii dimprejurul lui și pozițiile de putere și ce mai rămâne din voința lui după ce s-a intersectat cu a altora. Putin-legenda ne lasă să credem că taie și spânzură și nimic împrejurul lui nu mișcă. Nici musca nu zboară dacă Putin nu-i dă voie. Asta este o fantasmă a poporului lui și, într-o anumită măsură, a anumitor oameni care se uită la el ca la un despot absolutist. Nu e un despot absolutist.

Este în schimb o persoană care, în ultima vreme, dacă e să ne uităm strict la comportament, a avut ieșiri iraționale. Începând cu discursul lui fluviu privind drepturile istorice ale Rusiei asupra Ucrainei. Chiar dacă ar fi să zici că a fost președintele care a vorbit, că a fost legenda care a vorbit, în spatele celor două filtre se află omul Putin care era pe deplin angajat.

Președinții de stat citesc lucruri în fața poporului, în care ei, personal, nu cred. Dar sunt obligați, prin virtutea funcției și a momentului la care se află să afișeze postura de președinte. Dar omul (n.r. Putin) credea. Omul avea, ca să zic așa, din punctul meu de vedere, o emoție personală învestită în chestiunea asta.

De ce ar avea o investiție un om, care se întâmplă că e președinte peste o țară mare, nucleară, care se întâmplă că e un stăpân de oligarhi și care, cumva, s-a obișnuit într-un sfert de secol că i-a ș șoptit că ești cel mai tare, de ce ar avea o investiție personală în chestiunea asta?

Sunt multe motive. În studiul lui Putin ai nevoie să mergi înapoi pe firul apei, să îi citești biografiile neoficiale, să-i citești și biografia oficială, să te uiți la momente cheie descrise de istoriografi de la om mic în FSB la om mare în Leningrad.

Putin de acum, în mod unanim spune lumea care a intrat în legătură cu el, este schimbat”, a spus Gabriel Diaconu.

Specializat în suicid, psihiatrul a povestit despre momentele din cariera sa în care a fost nevoit să interacționeze cu pacienți psihotici, care puteau deveni agresivi în orice moment, în casele lor, și a făcut o paralelă cu felul în care încearcă acum Occidentul să negocieze cu Putin.

„Ce fac aliații NATO., fără să fie implicați în conflict și fără să meargă în apartamentul lui Putin, metaforic vorbind, este să încerce să îl convingă, să îl persuadeze, să îl canalizeze treptat - irațional, rațional, contează mai puțin, către o decizie spre binele lui

Asta e o chestiune foarte interesantă. Foarte rar poți să întâlnești pacienți psihiatrici care în tot demersul asta să caute să-și facă rău. Cu o singură excepție: sinucigașii.

Întrebarea pe care nu și-a pus-o nimeni despre Putin e dacă are o fantezie suicidară. Eu, printre alte lucruri pe care le-am făcut, a fost să mă specializez în suicid. Or, la momentul de față, dacă e să existe o îngrijorare, este că în tot acest demers, vizibil catastrofic pentru regimul lui, pentru cariera lui, o sinucidere în direct carevasăzică, Putin perseverează. Și când ai de-a face cu un pacient agitat hetero-agresiv este într-un fel, pentru că ți-e teamă că o să ia un par din gard și o să spargă mobilierul și o să atace vecinii, cam cum face Putin acum. Dar când ai de-a face cu o persoană care în actul lui hetero-agresiv devine autoagresiv, riscul este deodată mult mai mare”, a afirmat Gabriel Diaconu, care a susținut că „Putin este mai instabil decât Hitler în ultimele lui zile.” 

„Dacă e un lucru care îl separă pe acest om de poporul lui este că el poate este un psihopat narcisic malign. Dar 150 de milioane de ruși, nu”, a mai spus psihiatrul.

Urmăriți aici întreaga emisiune.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • USA in sus USA in jos. Atât stiu idiotii utili si inutili. Dacă nu era USA eram toți in iad de mult. După ciuma nazistă, invinsa cu ajutorul masiv, urias al USA, rămasă în istoria umanității ca o zi memorabilă o zi in care libertatea a început să prindă iar speranța, ziua debarcarii in Normandia. Apoi a urmat ciuma rosie care a început să cuprindă cu frenezie mințile nebune. Ciuma rosie începuse să muște, sa prindă viata si contur in toate colturile lumii. Din Europa occidentală până în Asia, America, Australia, etc. Era mai simplu, dupa dezastrul uman si material pe care le adusese războiul, era mai simplu sa crezi ca doctrina utopică marxistă va aduce bunăstarea. Ca toti suntem egali. Ei, ce sa vezi, nu suntem egali si asa va fi mereu pentru ca ce face un Michelangelo spre exemplu, nu pot face eu. Lui îi va aduce bani cu carul talentul lui, eu voi vinde poate cafea la magazinul din colt. Poate câștig si eu ceva, poate fac o cafea excelentă, dar nu voi fi niciodată un Michelangelo. Lumea nu poate fi egalizata si oricum nu se poate face asta fără dictatura. Toate societățile comuniste au sfarsit in minciuna, dezastru, mizerie, dictatura, represiune, cenzura. Cele care nu au sfarsit, traiesc dupa aceste atribute. Sute de milioane de vieți distruse, de oameni fugiti care cum a putut, daca a putut, de destine frante. Dacă totuși a mai existat speranța a fost pentru ca USA au ajutat masiv la recladirea occidentului. Si-au dat seama ce plagă reprezinta ciuma comunistă si au luptat din răsputeri impotriva ei si la ei acasă si in Europa de vest, etc. Dacă occidentul e acum acolo, daca alte tari pe glob sunt acum acolo si le e bine e datorita USA. Societatea umană nu cunoaște alta forma de organizare mai buna decat cea capitalistă. E maximum ce a putut da omul. De ce? Pentru ca omul nu e perfect si atunci nici societatea capitalistă nu e perfecta, dar e cea mai bună formă de trai, de viata.
    A face acum si aici, mai ales în România o țară care a trait comunismul, a face apologia acestei doctrine, a URSS-ului, a lui Putin, mi se pare ceva extraordinar de deplasat, de o nesimțire si prostie crase.
    A face tot felul de comentarii tembele din care sa rezulte concluzii gen n-a avut ce sa faca, Putin, era încolțit. NATO bătea la usa lui, etc, tocmai cand o țară este ucisă de acest Putin, pur si simplu asistăm la crime transmise in direct, a face lauda acestei nebunii totale mi se pare ceva ce tine de bolile psihiatrice. A tot incerca, tu, mare susținător roșu, sa arăti ca de fapt toate aceste crime marsave, toată această demență dezlănțuită e din vina USA, a occidentului e o mare obrăznicie. Dacă e să ne gândim un pic doar USA, occidentul si inca cateva tari mai sunt libere si democratice, restul planetei e sub tot felul de regimuri mai mult sau mai puțin corupte, autoritare, dictatoriale, demente. Chiar si noi suntem sub un regim corupt.
    Iubesc USA, susțin Ucraina si urăsc cu toată ființa mea comunismul.
    Sper ca sfârșitul lui Putin sa fie aproape si sper ca Rusia să se prăbușească moral si financiar o mie de ani de acum înainte, sa ne lase in pace pe noi si cei care vor veni dupa noi ca numai rau au facut tuturor.
    • Like 7
    • @ Alin Cojocaru
      Gabi check icon
      +Like maxim.
      Coane Aline, eşti poate singurul Republican care a reuşit într-un comentariu să încropească tabloul general în care ne aflăm.
      Bravo domnule, felicitări!
      Iată, eu sunt de acord cu cele descrise de tine mai sus. Dar, oare de unde poate veni speranţa.. rezolvarea?

      Concret: întrebarea este, ce-am putea face în acest context, în care până şi prietenii noştri pe care dealtfel până de-unăzi îi consideram apropiaţi şi în care aveam încredere ... au început să debiteze aberaţii pe care ei le-au auzit la Antena-3 sau la România-Tv?
      Ştiu, e o întrebare dificilă.
      Şi, ce te faci atunci când acei bugetari care primesc salarii babane pentru posturile lor din Servicii sau la CNA nu-şi fac treaba? Şi drept rezultat avem o populaţie dezinformată, spălată pe creier şi care are o mentalitate anti-occidentală, anti-SUA dar pro-rusă?
      Nu cumva noi, toţi, suntem un fel de „complici” fiindcă continuăm să plătim taxe şi impozite, astfel continuăm a le sponsoriza salariile - deşi serviciile pentru care îi plătim sunt neprestate?
      Taxele ar trebui plătite în mod obligatoriu de către toată lumea doar atâta timp cât „Contractul Social” este respectat. Altfel, ar trebui ca contribuabilii să poată beneficia de un fel de „Legitimă Apărare” fiscală .
      În ziua de azi, dacă eşti nemulţumit sau dacă nu primeşti un produs comandat online eşti apărat de ANPC. Dar, dacă statul te-a taxat în avans şi nu ţi-a livrat ce trebuia...atunci cine te va apăra?
      • Like 0
    • @ Gabi
      Multumesc pentru aprecieri. Nu stiu sa raspund la aceste intrebari. Suntem ceea ce suntem. Suntem suma unor lucruri, aspecte, oameni cu care ne intersectam in copilărie. Educația, cultura, familia, locul in care am crescut, scoala la care am mers. Ceea ce am auzit si in ce am fost învățați să credem, la ce principii sa tinem. Functie de asta rezultă adultul, felul în care acționează fiecare copil cand va deveni adult.
      Dacă lumea sta acum pe marginea prăpastiei doar pentru ca Putin a avut o copilărie groaznică noi ce putem face? Nu putem sa-i schimbam copilăria. Sute de milioane de copii se nasc în societăți care ii invata de mici sa urască, sa ucidă, sa se arunce în aer, sa devina fanatici. Asta in cele radicale. Altii se nasc în societăți care-i învață să fie șmecheri, sa se descurce, sa faca tot felul de lucruri doar ca sa le fie lor bine, gen societatea noastră. Asa ajunge un asa-zis jurnalist sa arunce pe post tot felul de mizerii, asa ajunge CNA sa fie inutil, asa ajung toate instituțiile statului sa fie niste epave.
      Totul tine de educație, cultura. Echilibrul fiecărui individ da societatea. Nimic pe lumea asta nu ne face viata mai buna sau mai rea, mai dreapta sau mai nedreaptă, doar noi decidem, doar noi facem societățile asa. Asta e planeta noastră pentru ca asa o facem noi sa fie.
      În final ce vreau sa spun este ca nu întotdeauna binele învinge. As spune ca in genere binele nu învinge. De ce? Pentru ca noi suntem defecti.. Asta cred eu.
      • Like 1
  • Gandalf check icon
    A fost o dată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, a fost un ruznak împuțit care câștiga o pâine scriind pe ici, pe colo inepții și tulburând apele. Slujba nu era grea, arunca mizerii la limita credibilității și cum mușcau alții din momeală, cum trăgea sfoara și credea că i-a scos la mal. Azi așa, mâine așa a ajuns alioșa al nostru (cu a nu cu A, fiindcă numele nulităților nu se scriu cu majusculă) deci a ajuns alioșa, ziceam, să creadă că are o turmă de căței/oițe care behăie la comandă, mestecă ierbuța la comandă și behăie când și cum li se spune...
    Și fiindcă în școala din sovhoz nu se studiază vechile pilde dacice (de ce s-ar studia?) alioșa nu știa despre pilda câinilor și a lupului... drept pentru care, deși lupul cel rău apăruse în arenă, el tot încerca să facă gașca de câini să se mârâie între ei și să se muște... ERROR
    • Like 2
  • mRNA check icon
    Plin de specialisti care ne explica ca extinderea NATO catre vest e un act de aparare. Iar reactia Rusiei agresiune. Chiar agresiune suicidala.
    Fiecare poate avea parerea lui. Asta nu schimba situatia.

    Eu nu am vazut garantii ca NATO nu va izola Rusia, inconjurand-o cu baze militare americane.

    Ai nevoie de armata ca sa-ti protejezi nu numai libertatea si proprietatea, dar si caile de acces catre alte tari ca sa poti face comert. Sa te dezvolti economic.

    Cineva din vest spunea " noi suntem cei buni iar NATO nu va ataca niciodata Rusia"

    Rusia a mai avut un pact de neagresiune cu o tara europeana prin 1940. Incalcat de o parte.

    Apoi din 1990 incoace SUA/NATO a incalcat intelegerea de a nu se extinde catre est. Azi are o problema de credibilitate in fata Rusiei.

    UE incearca sa rupa vasalitatea fata de SUA dar nu o poate face fara Rusia. Deci SUA isi doreste un conflict in zona. Cine va suporta costurile? Europa si tarile pe linia frontului cu Rusia.

    Cred ca oamenii nu sunt inca constienti ce se petrece. Rusia nu se va misca un centimetru mai mult catre est fara razboi. Iar Germania nu va accepta falimentul care o paste fara Rusia.
    Cum Germania si UE sunt divizate vor urma ani de haos. Neamtul de rand se intreaba deja cat din salariul sau se va duce pe transportul la munca. Oamenii de afaceri germani atentioneaza ca sanctiunile contra Rusiei duc la falimentul companiilor lor. Daca Germania da faliment atunci EU si Romania sunt intr-o mare problema.

    Acum se vede de ce UK a iesit din UE. Planul era pe masa de multi ani.

    Kamala Harris le explica americanilor de rand care se planga deja ca costurile vietii in SUA pentru o familie obisnuita a crescut cu 300 USD lunar, ca e sacrificiul pe care trebuie sa-l faca in numele democratiei. Bogatanii vor avea tot ce le trebuie ca de obicei. Taxele si costurile le va suporta populatia.

    Ucraina e picatura care a umplut paharul.

    Faceti analize psihologice inutile. Dupa Putin va veni un altul. Cu siguranta mult mai agresiv. Si Rusia va comuta pe o politica economica similara Chinei care ii va permite un capitalism controlat si mai mult de catre stat. Aceasta ii va permite sa se dezvolte economic si sa se inarmeze si mai mult.

    Deci o sa avem doua Chine. Ceea ce nu e deloc bine.

    Un razboi rece inseamna mai multa propaganda, mai multa minciuna, mai multa cenzura, mai putina democratie, mai putina bunastare, mai putina libertate. Si pentru ce? Pentru ca SUA a finantat nationalismul extrem in Ucraina si a creat un conflict pentru cei din zona absolut inutil si daunator. De doua decenii fac asta. Iar EU a stat si a privit tamp.

    Probabil SUA i-a convins si pe romani ca e in interesul lor conflictul din Ucraina. ...

    Un sociopat poate admira perfidia politicii externe a anglosaxonilor. Dar ce sa te astepti de la popoarele europene? Au avut 2 razboaie mondiale. E foarte probabil sa-l faca si pe al treilea. In final raman doar SUA si China. EU si Rusia sunt eliminate.
    • Like 0
    • @ mRNA
      Lungimea comentariilor din ce in ce mai mare tradeaza un pic de disperare.
      Ar mai trebui sa studiati istoria. Rusia in 1940, deja atacase Finlanda de 2 ori si ocupase jumatate din Polonia. Macar de un tratat cu Molotov in nume trebuie sa fi auzit.
      Unde aveti dreptate: toate atacurile din WWII ale Germaniei au fost neprovocate. Ca si ale URSS din toate timpurile, incluziv de azi.
      Si aveti mare dreptate ca URSS are nevoie de armata pentru "comert". Cum au facut la noi cu cotele si nu numai.
      • Like 3
    • @ Stefan Udristoiu
      mRNA check icon
      Exact despre el este vorba. Tratatul Ribbentrop-Molotov (39-40 nu stiu data exacta) ar fi trebuit sa garanteze Rusiei o pace durabila cu Germania. Incalcat. A costat-o foarte scump

      Cine s-a fript sufla si in iaurt.

      Eu nu sunt disperat. Fiecare sa faca ce crede de cuviinta.
      Eu incerc sa inteleg situatia. Dvs puteti sa aveti dusmanul dvs. Aceasta perspectiva emotionala si personala e foarte probabil sa functioneze ca niste ochelari de cal.

      Eu citesc stirile in patru limbi straine. Si va spun ca stirile din Romania sunt departe de afi obiective. Pana si in SUA stirile sunt mai echilibrate decat in Romania. Ca doar platitorul de taxe finanteaza Ucraina. Asa ca vrea sa inteleaga pe ce da banii.
      • Like 0
    • @ mRNA
      Daniel check icon
      Avem un atotștiutor pe-aci, care face apologia Rusiei mărețe și a războaielor "legitime" purtate de ea. NATO nu a avut vreo înțelegere scrisa ca nu se va extinde spre est iar prin parteneriatul NATO-Rusia se stipula ca tarile libere și independente vor putea cere aderarea la orice alianță doresc. Și da, reacția Rusiei e agresiune, cum poți sa susții altceva când ataci o tara suverana? Vezi doamne, s-a simțit sufocata de atâta NATO în jurul ei și nu a mai rezistat. Cat are granita cu NATO? Vreo 6 %... Nu izolează nimeni Rusia, economic putea sa colaboreze cu oricine, asta pana la război ca acum s-a lins pe bot,, lumea civilizata nu mai poate tolera acte de razboi primitive.
      • Like 3
    • @ Daniel
      mRNA check icon
      Aha. Exista deci acte de razboi civilizate? Cred ca in aceasta consta confuzia. Razboiul oamenilor civilizati nu e razboi. Cred ca traiti o iluzie.

      Daca omoram doar 3 oameni cheie, precum lunetistul, atunci e razboi curat. Daca omoram 100 atunci e razboi murdar.

      Nu e nici o diferenta esentiala intre SUA si Rusia. Doar lungimea lantului difera.

      Uni oameni mai sensibili simt si lantul SUA. Alegand una din cele doua tabere nu inseamna neaparat ca esti de partea pozitiva a istoriei.

      Solutii pasnice la conflicte le ofera un Gandhi, un Nelson Mandela, Martin Luther King si altii.

      Oameni care il provoaca pe un altul pana ce acesta isi iese din minti sunt parte a problemei. In cazul acesta vorbim de SUA.

      • Like 0
    • @ mRNA
      Dorin check icon
      Dv „vorbiți în limbi”?
      În afară de rusa maternă și de româna cotidian dejurnă, care sunt celelalte două? Americana și Chineza?
      De americană sunt sigur, pentru că v-a adus mai aproape de idolul dv - Noam Chomsky.
      Iar chineza presupun că e asigurarea dv că veți rămâne „pe linie” obiectiv tovărășească cu... „ideologia” în două luntrii.

      Și ce înseamnă „știri obiective”, în interpretarea dv? Alea care vă confirmă obsesiile ideologice?
      • Like 4
    • @ mRNA
      spui că

      "Nu e nici o diferenta esentiala intre SUA si Rusia. Doar lungimea lantului difera."

      pentru noi România este .... de fapt sunt mai multe.

      ex. americanii au investit la Craiova vs rusii ne țin și acum tezaurul sechestrat

      ex. americanii nu ne-au smuls niciun teritoriu vs rușii care ne-au smuls Basarabia & Bucovina

      ex. evolutia americana (occidentala in general..) după ww2 vs comunismul feroce în care ne-au ținut rusii

      eu găsesc diferențe cu carul

      ciudat că d-ta nu prea le vezi ....
      • Like 3
    • @ mRNA
      Delia MC Delia MC check icon
      Eu văd că dvs sunteți disperat că nu vi se dă atenția aia pe care o vreți. De restul nu pomenesc, voiam să vă întreb unde stă scris pactul ăla dintre Rusia și NATO dar n-are rost.
      Păcat că ați dat-o pe conspirații. Studiile dvs nu v-au folosit cu nimic să vă apere de pus botul la teorii de conspirație. Am în cercul de amici așa ceva și cumva înțeleg.

      Conspirația e superstiția modernă, omul știe că fulgerul nu vine de la un Jupiter înfuriat ci e un fenomen natural. În căutare de superstiție și senzațional plus pentru a compensa complexe de inferioritate omul pune botul la conspirații și se erijează în atotștiutor.
      Aveți si dvs ceva de narcisist. Poate de aia rezonați cu Putin.
      Dacă nu sunteți unul năimit jucați rolul de idiot util. Nu vă prinde, după cum se vede.

      Și încă ceva: nu provoacă nimeni Rusia. Ea vrea să pocnească din bici și toți să tremure. Să refacă țara de odinioară plus sfera de influență. Să impună altora voința ei și când nu și nu, atunci cu tancul. Cerință absolut de neacceptat. Dar deh, la adepții teoriilor conspirației se găsește totdeauna o fractură de logică ori un fapt care-i neglijat intenționat să iasă la socoteală. La dvs nu trebuie căutat mult, e plin de.
      • Like 6
    • @ Catalin Dan
      Dorin check icon
      După cât se vede, mRNA interpretează istoria în stilul lui Putin.
      Or fi făcut aceeași școală?
      • Like 1
    • @ mRNA
      Daniel check icon
      Dacă e o minte slaba, cedează... Cum se face ca prin zona asta, numai Rusia își pierde mințile și ataca tari libere? Aici nu e vorba de "doua tabere" ci de razboi sau pace, primitivism sau civlizatie, moarte sau viata. Alegem crima, violenta, minciunile, propaganda desantata, pe astea vreti sa le apărați? Se vede de pe Luna cine le practica, degeaba încercați "subtilități" prin amestecarea și a SUA, cu lantul sclaviei, etc. Războiul e la ușa, produce nenorociri palpabile și pe unii ii freacă grija sclaviei impuse chipurile de SUA.
      Putin nu ar fi putut spera sa aibă atâția care sa ii sufle în pânze.
      • Like 3
    • @ Dorin
      Gandalf check icon
      Nup.
      Dobitocul micro-ribonucleic este elevul lui little, nu au fost colegi de clasă. Doar se uită la el ca la soare, ca la sursa de lumină, căldură și copeici.
      Așa să-i ajute Dumnezeu, și lui și tuturor care de mai bine de 70 de ani au siluit țara asta și poporul din ea.
      • Like 2
    • @ Gandalf
      Dorin check icon
      Privind „Dobitocul micro-ribonucleic”, cum îl numiți dv, am exagerat și eu, voit, când am considerat, laolaltă cu alții, că-și ia lumina de la răsărit.
      Dar am făcut-o pentru a-i atrage atenția că susținerile sale sunt pe placul propagandei putiniste.
      N-am reușit să-l scot din turnul său de fildeș. Dar oare merită?
      E știut că șarpele, când îl doare capul, iese la drum. Capul năpârcilor trebuie strivit, fiindcă sunt irecuperabile și pot face foarte mult rău.

      În toate vremurile au existat narcisiști intelectuali, dar abia în cele tulburi sunt remarcați ei... fiindcă ies la drum.
      Am fost tot timpul convis că @mRNA e doar un „raționalist” de bodegă, care ține morțiș să ne arate că el, doar EL, știe cum merg lucrurile.
      Și acum s-a ivit prilejul să ne deschidă ochii! El și acel @Radu Panaitescu, alt narcisist de bodegă.

      Punctual, în unele privințe, sunt de acord cu ei, dar nu e momentul acum să insistăm pe ele, fiindcă îi facem jocul lui Putin.
      Dar @mRNA și @Radu Panaitescu sunt atât de obtuzi încât nu pricep această „nuanță” esențială. Îi dau înainte, ca berbecul.

      De aceea am exagerat, tratându-i ca agenți putiniști, știind prea bine că nu sunt. Dar e ca și cum ar fi, adică sunt IDIOȚI UTILI.
      • Like 2
    • @ Delia MC
      Nu hraniti troll-ul.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult