Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Respect, Grațiela Drăghici!” Cum au răspuns susținătoarele șefei ANES după întrebarea „De ce o femeie nu poate fi și motostivuitor?”

Grațiela Drăghici - Viorica Dăncilă - Gabriela Firea

(Foto: Facebook/Grațiela Drăghici)

Prietenii virtuali ai șefei Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) au reacționat imediat după ce Grațiela Drăghici a devenit ținta ironiilor, în urma unei declarații făcute „sub presiunea timpului” la PRO TV: „De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?” 

Postarea în care Grațiela Drăghici explică de ce „în loc de «o femeie poate fi PE motostivuitor», din grabă am spus că «o femeie poate fi motostivuitor»” a stârnit multe comentarii din partea celor care o încurajează și o felicită pe șefa ANES. Le redăm așa cum au fost lăsate pe pagina de Facebook a acesteia. 

  • „Orice persoană mai ales cu multă grijă, încărcătură de material de calitate superioară pentru a fi în continuare și pe viitor de folos tuturor, sigur că ați fost, foarte bine intenționată cu toți. Succes deplin d-nită Grațiela Drăghici. Cu respect deosebit.”
  • „Pro TV, Realitatea, B1, Digi 24 și chiar TVR, sunt televiziuni care, nu mă mai uit de f.mult timp...chiar îmi subestimează inteligența și așa ceva nu e permis...!!!Nu are rost sa puneti la suflet, nu merită...! Felicitări si multa baftă in continuare...asta e... le convine nu le convine, eu le-am spus la mulți ca PSD va sta mult timp la guvernare...!!!!”
  • „Felicitări pentru ceea ce faceți. Nu puneți la suflet. ..Noi cei care va cunoaștem știm ce fel de om sunteți. Sunteți o profesionista, suntem mândri ca ne reprezentati, sunteți omul potrivit la locul potrivit.Noi va iubim și va susținem. ..asta contează. .nu presa.Presa nu mai are subiecte.Fruntea sus sunteți o luptătoare. Va iubim.”

  • „Poziția publică aduce după sine și expunere iar ori ce cuvânt spus poate fi folosit pentru a denigra. Lucru cu adevărat important este ce veți face , ce măsuri se ia , greșeli au să mai fie căci este uman te exprima câte o dată greșit dar ceea ce contează cu adevărat mai mult decât cuvintele sunt acțiunile, concentrați-vă asupra acțiunilor !”

  • „D.na Gratiela ,scopul Pro-Tv este de a gasi inadvertente pentru asta sunt platiti ,uitati-va cine ii sunt actionarii si se intelege totul!!!!!!!”

  • „A gresi este omenesc!! Cat despre aruncatul cu pietre....sa o facă cei ce nu greșesc!! Nu cred ca e cazul sa acorzi atat de multa atenție unei întâmplări banale!! Cât despre "jurnalistii profesionaliști" cu care ai "colaborat", doar uitându-ne la "stirile de la ora 5" ale postului respectiv, unde se transmit niște enormități macabre, ne putem face idee despre profilul televiziunii respective!! Succes in activitate!@ ceea ce realizezi este mult mai important decât ceea ce "transmit" "jurnaliștii"!! Nu te impiedica de prima "furnică" iesită in cale!!”

  • „Draga doamna, oamenii de buna credinta au inteles esenta si va apreciaza pentru asta.Vreau sa va spun ca efectul "carcotelii" lor, a fost exact cel nedorit de ei.Oamenii ii critica pentru atitudinea pe care au avut-o si au priceput ca in fata unor jurnalisti orice fac sau ar face cei de la guvernare, nu e bine.Dar absolut orice.Orice nu e bine si punct.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Grăitoare fotografia de grup: "Marea adunare de țațe si țâțe" :)
    • Like 0
  • Cristi check icon
    Se stie doar ca ProTv-ul e o televiziune conflictuala.. Trebuia sa refuze si sa astepte venirea celor de la Antena3 sau RomaniaTv, oameni civilizati cu care te poti intelege.. *hihi*
    • Like 2
  • despre egalitatea pensiilor femei-barbati (evident, in exact aceleasi conditii de munca si salarizare, ani etc ) pt ca doamnele beneficiaza de cca 20% in plus, fara a mai vorbi de nr de ani necesari etc!!!
    asta e o discriminare pozitiva , inclusiv la motostivuitoare
    ce ne vom face cand apar cei de genul 3 sau cel neutru?
    • Like 1
    • @ corneliu apostol
      Marga check icon
      De ce spuneti ca doamnele beneficiaza de cca 20% in plus, fara a mai vorbi de nr de ani necesari etc?
      Ma refer la cele care vor iesi in viitor.
      Pentru trecut, atata vreme cat asa a fost atunci legea, ca femeile sa poata iesi la pensie cu 5 ani mai devreme ca barbatii, nu putem veni acum, dupa nu stiu cati ani sa schimbam retroactiv.
      Cum ar fi sa iesiti la pensie dupa legea actuala la 65 de ani, cu punctajul impartit la 35 si peste 15 ani, atunci cand veti avea dvs. 80 de ani, poate speranta de viata va fi mai mare, conditiile de viata si de munca mai bune sa vi se recalculeze pensia prin impartire de ex. la 40 de ani (sa zicem stagiul de cotizare complet de peste 20 de ani)?
      In acele vremuri, in majoritatea cazurilor, munca in gospodarie, mai grea ca acum, ca nu era progresul tehnologic de azi, cadea preponderent pe umerii femeilor. Si aceea este tot munca.

      Art. 53, alin. (3). (3) Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului complet de cotizare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5.http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/124530
      In sit. identice (activit. identica, sal. identic, varsta de incadr. in munca id.), femeile pot realiza o vechime in munca cu 2 ani mai mica decat barbatii, deci un punctaj cumulat mai mic. Acesta se imparte insa tot la 35 si nu la 33 (35 - cei 2 ani dif. intre 63 si 65).
      Este adevarat ca si femeile pot cont. sa lucreze pana la 65 de ani daca vor, dar neprotejate la fel de Codul Muncii, pt. ca la impl. varstei stand. de pens. contr. de munca inceteaza de drept.
      • Like 0
    • @ Marga
      va inteleg indignarea ca luati mai multi bani in aceleasi conditii de cotizare,
      scuza ar fi pt ca ati facut munci in gospodarie (si daca nu ati facut dati banii inapoi?)
      ce ziceti de barbatii singuri care si-au facut muncile in gospodarie?
      eu doar semnalam prosopul pe tzambal sau ..."mucles" pe aceasta tema din partea comunitatii de femei motostivuitoare (stiti ca doamna motostivuitoare va iesi la pensie cu 20% in plus!)
      dar , desigur va respect indignarea
      • Like 0
    • @ corneliu apostol
      Marga check icon
      Am argumentat ca:
      -1) IN ACELEASI CONDITII DE COTIZARE, dupa legea actuala, atata vreme cat femeile ies la pensie la 63 de ani, deci in aceleasi conditii realizeaza un punctaj cumulat mai mic, pentru ca au 2 ani mai putin de acumulare de punctaj, dar acest punctaj se imparte tot la 35, care este avantajul? Va avea un punctaj rezultat MAI MIC, deci o pensie mai mica.
      -2) ca in opinia mea ar fi o aplicare a legii retroactiva; sa stim ca iesim la pensie in conditiile legii la o anumita varsta, cu vechimea necesara indeplinita la acea data si in acele conditii sociale, iar peste 15 ani, cand acele conditii se schimba, caci lumea evolueaza, sa ni se refaca si noua calculul prin impartire la o vechime mai mare, corespunzatoare conditiilor din acel viitor.
      Si speranta de viata si calitatea vietii sunt in crestere; e firesc ca o data cu acestea sa creasca si varsta de pensionare.
      Legea nu se poate aplica retroactiv din motive evidente. Tu te conformezi cerintelor obiective PE CARE LE CUNOSTI, nu unor cerinte viitoare, pe care nu ai cum sa le cunosti.
      Chiar daca eu, personal, sa zicem, nu am muncit in gospodarie, iar unii barbati au muncit, eu continui sa cred ca, IN MEDIE, in Romania de acum 20-50 de ani, munca in gospodarie era facuta in semnificativ mai mare masura, atat ca timp cat si ca efort, de femei fata de barbati.
      • Like 0
    • @ corneliu apostol
      Marga check icon
      Se poate pune problema si invers; femeile, iesind dupa acea lege la pensie la 55 de ani, cu 5 ani mai devreme, NU PUTEAU ACUMULA acele 5 puncte in plus pe care le-au acumulat barbatii, lucrand pana la 60.
      Si doriti sa li se imparta la 30 in conditiile in care, si daca ar fi vrut, nu puteau avea acei 5 ani suplimentari, deci punctajul suplimentar aferent lor.
      • Like 0
  • despre egalitatea pensiilor femei-barbati (evident, in exact aceleasi conditii de munca si salarizare, ani etc ) pt ca doamnele beneficiaza de cca 20% in plus, fara a mai vorbi de nr de ani necesari etc!!!
    asta e o discriminare pozitiva , inclusiv la motostivuitoare
    ce ne vom face cand apar cei de genul 3 sau cel neutru?
    • Like 0
  • Cristi check icon
    Daca tot e vorba de egalitatea de sanse, din moment ce un anume domn avea meseria "auto", de ce n-am avea o doamna cu meseria "moto"? Daca "seful invatamantului a avut o lista de sustinatori, de ce " sefa ANES" sa n-aiba, la randu-i, o lista cu sustinatoare?
    • Like 1
  • Mai era unul care avea o problema cu ,,Dumnezeu autostivuitoru''.
    Chestii pentru 'telectuali precum autorii comentariilor.
    • Like 1
  • Să știe doamna Grațiela că nimeni nu o împiedică fie un grațios motostivuitor.
    • Like 10
  • Pai, ca sa-l parafrazez pe Alexei Mateevici (prietenii stiu despre cine vorbesc):
    "Limba [lor e] o comoară
    În adâncuri înfundată..."
    Oare poetul o fi scris aceste versuri dupa ce a vazut comentarii de genul celor prezentate in articol? Ce de comori! Si cat de adanc infundate!
    PS: Chiar a reusit sa ma distreze cel/cea cu inteligenta subestimata. Epic!
    • Like 6
    • @ Iron Spike
      sa nu-i subestimam inteligenta!! Tamane o singura intrebare... care? :)))
      • Like 0
  • ...a început Invazia disGrațielelor.... BEWARE!
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult