Sari la continut

Clădire birouri București

Documentul ne arată că, în privința consolidării fiscal-bugetare, se prefigurează o reducere a taxelor și a impozitelor pe muncă, dar și o impozitare progresivă a marilor averi. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Erdogan

Imediat după 7 octombrie 2023 am scris un articol intitulat “Netanyahu vs. Hamas: game over?” Acum, după mai bine de un an, scriu iarăși despre o confruntare din Orientul Mijlociu, fără a mai adăuga vreun semn al întrebării. De această dată, în ziua de 7 decembrie 2024, Recep Tayyip Erdoğan a câștigat, în sfârșit, războiul împotriva lui Bashar al-Assad: atunci când gruparea rebelă HTS a „recucerit” Siria, după ce a ajuns la porțile Damascului și l-a detronat pe Bashar al-Assad. Și toate acestea cu sprijinul Turciei lui Erdoğan.

Citește mai mult

Mircea Radu.

Era soare și un pic după prânz când am plecat de acasă cu gândul să ajung la Universitate unde se dădea cu tomberoane de gunoi în milițieni - aflasem asta de la mama unui prieten, care adăugase: „Să stați acasă! Că aici, în Centru, e prăpăd!”.

Citește mai mult

CTP

Dl Ilie Bolojan este președintele Senatului României. Domnul Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției proeuropene de guvernare în alegerile prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis numește prim-ministrul. România este stabilă politic. Președintele Iohannis și-a încheiat cu adevărat mandatul. Prin urmare, încă o dată, datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni, punând stop gălăgiei partidelor antieuropene și pro Kremlin.

Citește mai mult

Crin Antonescu, potret

Crin Antonescu este, în esență, și unul dintre cei mai problematici autoproclamați pro-europeni. Este unul dintre politicienii români care și-au declarat admirația pentru Viktor Orban, este unul dintre cei care, privind în urmă, și-a declarat în repetate rânduri anti-europenismul și teama de ”Departamentul de Stat al SUA”

Citește mai mult

Justitie

Vestea bună e că democrația e cel mai bun sistem de guvernare testat de omenire până acum. Cu toate defectele ei, democrația vine cu avantaje pentru fiecare membru al societății, indiferent de convingerile lui. Iată că în democrațiile din multe țări europene, inclusiv la noi, sunt reprezentați inclusiv extremiștii. Iar o democrație fără stat de drept nu poate exista. E imposibil să respecți cetățeanul fără să îi asiguri accesul la un act de justiție corect. Ca atare, singura soluție în acest moment e, firește, întărirea statului. Și punerea justiției la locul ei.

Citește mai mult