Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Acest om are o avere de 103 miliarde de dolari, dar locuiește într-o casă pe care a cumpărat-o cu 31.500 de dolari în 1958

Warren Buffett

Foto: Paul Harris / Pacific coast news / Profimedia

Warren Buffett, deși are o avere de 103 miliarde de dolari, locuiește într-o casă pe care a cumpărat-o cu 31.500 dolari în 1958.

Locuința lui Warren Buffet, achiziționată în 1958//Foto Paul Harris / Pacific coast news / Profimedia

- Până în anul 2020, a folosit un telefon Samsung care a costat 20 de dolari. În 2020 cei de la Apple i-au făcut cadou un iPhone 11.

- Și-a crescut copiii astfel încât să aibă o viață normală, chiar dacă tatăl lor este multimiliardar. Copiii lui merg cu metroul și sunt angajați la alte firme decât ale sale.

- Este văzut des că mănâncă la McDonald’s de lângă casa lui din Omaha.

- La 8 ani se trezea la ora 6 pentru a vinde ziare.

- La 10 ani, cu banii strânși din vânzarea ziarelor, începe să investească la bursă.

- La 14 ani angajează primul CEO pentru compania lui.

- Spune că bursele s-au transformat în cazinouri și că majoritatea oamenilor joacă la bursă ca la păcănele.

- Compania lui, Berkshire Hathaway, nu a plătit niciodată dividende. Warren reinvestește mereu tot profitul. De aceea o acțiune la Berkshire Hathaway costă acum 455.000 de dolari (cea mai scumpă acțiune din lume).

- Toată averea va fi donată către fundația lui Bill Gates.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesant de văzut filmul "Becoming Warren Buffet" din 2017. Omul ăsta a muncit toată viața, ca un stahanovist. Munca și studiul permanent îi ocupau tot timpul. Normal că nu mai avea timp de altceva. Dacă stau să mă gândesc... o viață destul de tristă... Ca o paranteză, în locul lui nu aș fi acceptat cadoul de la iPhone. Cine știe ce troian i-au implantat băieții acolo...
    • Like 0
  • E.T. check icon
    „31.500 de dolari în 1958”

    Cât costă 31 500 USD (1958) astăzi ?
    • Like 2
    • @ E.T.
      Value of $1 from 1958 to 2023
      $1 in 1958 is equivalent in purchasing power to about $10.41 today, an increase of $9.41 over 65 years. The dollar had an average inflation rate of 3.67% per year between 1958 and today, producing a cumulative price increase of 940.97%.
      • Like 0
  • Nume check icon
    Acest domn este o legenda si va ramane o legenda. Intr-un fel este un model din multe puncte de vedere atat in partea de afaceri cat si in cea personala. Cei interesati stiu ca marea majoritate a averii lui se va duce catre actiuni de caritate. Dar nu trebuie sa uitam ca a reusit ca isi creasca averea de la zero la 103 miliarde de euro investind in companii care crescut consumul produselor lor si nu le-au redus sau neschimband produsele pentru o perioada de timp. Sa amintim o parte din companiile in care Buffet a investit sau este actionar de-a lungul anilor: Coca-Cola, Wells Fargo, American Express, Costco, P&G, Apple si Kraft Heinz. Prin urmare frugalitatea lui personala - un exemplu totusi - este 180 de grade diferita de "dezmatul" consumerist promovat de companiile in care a investit. Este ceva similar cu ecologistii de tastatura care se ingrijoreaza de politica climatica, dar in acelasi timp au ultimul model de iPhone, stau intr-o casa mult peste nevoile lor, consuma produse bio aduse de la mii de km, conduc o masina scumpa si pe motorina - ca deh consuma putin - si isi petrece concediile departe de casa la zeci de ore de zbor in locatii prietenoase cu mediu.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon