Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Acesta nu e un președinte. Și mă îndoiesc tot mai mult că a fost vreodată un profesor

Președintele Klaus Iohannis  Foto - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Ordonanța abuzivă e o bătaie de joc. O umilință suplimentară administrată întregului sistem de educație. Profesorii sunt și mai îndreptățiți să continue greva.

Ieșirea dură a președintelui Iohannis împotriva profesorilor aflați în grevă arată, fără putință de dubiu, că este principalul susținător al ordonanței abuzive. A fost dată cu acordul lui deplin. Vede în profesorii aflați în grevă niște "crizatori", cu cuvântul inventat de el. Îi disprețuiește, îl irită, a vrut neapărat să-i umilească. 

De 1 iunie, Ciucă & Iohannis au dat o ordonanță împotriva profesorilor - care e, de fapt, o ordonanță împotriva copiilor.

Și care arată ce e "România educată": cea mai sistematică distrugere a educației. Cu profesori umiliți, față de care președintele Iohannis se comportă ca un vechil cu șerbii de pe moșia lui. Cu elevi pe care nu-i ascultă nimeni. Cu o finanțare de 2 ori, aproape de 3 ori mai mică decât prevede legea.

Un președinte care jignește sute de mii de profesori jignește, de fapt, milioane de copii. Și milioane de părinți. Și o țară întreagă.

Îmi e rușine că președintele acesta e profesor. Nu așa trebuie să arate un profesor, dragi eleve și elevi. Un profesor, fie el chiar și președinte de țară, nu umilește alți profesori, nu-i amenință din poziții de putere, nu vorbește despre "proiectul meu România educată" cu sentimentul că e o proprietate personală a lui, și nu un serviciu public pe care a eșuat în a-l oferi. Un profesor nu numește plagiatori în poziții de putere - de la prim-miniștri la miniștri ai Educației sau ai Internelor. Un profesor nu subfinanțează Educația. Un profesor nu minte, cerând votul pentru un lucru - ca să facă apoi cu nerușinare exact opusul. Un profesor nu mimează negocierea, susținând ordonanțe de urgență refuzate de ceilalți profesori - și pretinzând apoi că le-a oferit exact ceea ce au cerut.

Nu așa arată un profesor, dragi eleve și elevi. Profesorii reali sunt cei din stradă, cei aflați în grevă, cei care știu că demnitatea există. Și sunt dispuși să lupte pentru ea.

Adevărații profesori sunt solidari cu viitorul vostru, așa cum (prin gura unei eleve din Constanța) atât de memorabil le-ați cerut.

Sunt sigur că fiecare dintre voi cunoaște cel puțin un astfel de profesor. Așa că vă rog să nu uitați: la Cotroceni nu locuiește nici un profesor.

Acolo locuiește cineva care, după ce a ratat totul ca președinte, a ținut să rateze totul și ca profesor. Și a devenit cel mai îndârjit inamic al unei Românii cu adevărat educate.

Îmi e rușine, cum ziceam, că o astfel de formă fără fond se poate recomanda drept profesor român. Să nu-l credeți nici o secundă: n-are nimic de-a face cu demnitatea meseriei de profesor. N-o va înțelege vreodată.

Noi ceilalți, profesori, elevi & părinți, va trebui să construim cumva România cu adevărat educată. Și o vom face, în pofida disprețului & urii lor față de educație.

Dar atât să nu uităm: acesta nu e un profesor. Ci doar un locatar de la Cotroceni.

"Cum îndrăznește cineva..." Și își continuă amenințarea cu minciuni: "guvernul le-a dat tot ce au cerut". Acesta nu e un președinte. Și mă îndoiesc tot mai mult că a fost vreodată un profesor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ovidiu check icon
    Proful Radu Vancu face o criză de isterie, pentru că i s-a mărit salariul, de la 1 iunie, cu doar câteva sute de lei. Dacă i se dubla, probabil că nu se mai îndoia de nimic. Iohannis nu e președinte pentru că nu vrea domnia sa; și nici profesor nu crede că a fost, pentru că nu aruncă acum cu bani în profesori.
    Merită profesorii bani în plus? Poate că unii, da! Poate că alții, nu! Școala românească, dacă e proastă, este și pentru că profesorii sunt nepregătiți. De ce sunt slabi, din punct de vedere profesional, profesorii? Pentru că au salarii mici? Salariile, pe gustul lor, i-ar face mai deștepți, mai culți, le-ar crește nivelurile de pregătire și de dezvoltare intelectuală? I-ar face mai dedicați profesiei? Mai sârguincioși, pe băncile facultăților, atunci când se pregătesc să devină profesori? Dacă dl Vancu își exprimă o indoială, în titlul acestui articol, mi-o exprim și eu, aici, la final. Mă îndoiesc că măririle de salarii, date actualelor generații de profesori, ar rezolva problema precară a învățământului românesc. Desigur, le-ar crește, decent, nivelul de trai, le-ar permite mici cheltuieli în plus, lucruri pe care orice categorie de salariați, în mod natural, le dorește, însă nivelul scăzut al învățământului va persista. Pentru că profesorii mediocri vor scoate pe bandă rulantă tot absolvenți mediocri, care vor umple locurile de muncă ale României, iar excepțiile își vor încerca norocul în străinătate, alături de toți ceilalți care nu își mai găsesc un loc în România. Puținii profesori buni pe care încâ îi avem, numeric, nici nu mai contează.
    PS: Cu Ponta sau cu Dăncilă președinți, am fi fost azi pe culmile bunăstării și bucuriei. Iar dacă Băsescu ar mai fi putut avea și al treilea mandat, cred că în România era deja instalat Raiul, inclusiv în învățământ, iar Marius Nistor și Radu Vancu ar fi stat de-a dreapta și de-a stânga Tatălui.


    • Like 0
    • @ Ovidiu
      LSD? Meth?
      • Like 2
    • @ Ovidiu
      Mhai Nai check icon
      "De ce sunt slabi, din punct de vedere profesional, profesorii?" O fi din cauza educatiei necorespunzatoare?
      Ce cauta Ponta, Base sau Dancila aici? Parca nu i-am gasit in articol? Deviatii...Cauta-te!
      • Like 1
  • Am sperat ca alegand un neamt, un german, un sas, vom avea garantia unei conduite pe care o admiram la poporul german. Din nefericire si spre consolarea complexelor noastre au si nemtii loazele lor. Ginionul nostru.
    • Like 7
  • Excelent articol!
    • Like 4
  • Intru totul de acord! Este cea mai mare dezamagire si cell mai slab presedinte de dupa 90.
    • Like 4
    • @ Valentin Varzaru
      E cam la concurentà cu profesorul universitar de dinaintea lui...
      • Like 1
  • Un "cantec de lebada" josnic. mai degraba un icnet de neputinta totala. Asta este cel ce tuna impotriva psd ca tot el sa moseasca o dementa pecum alianta psd+pnl+udmr, el un profesor cu o sotie profesor, el care sustine ca acest avorton - guvernul alcatuit din cele mai abjecte figuri politice - "le-a dat tot ce au cerut'. Chiar este tembel sau dusman al romanilor, in slujba impilatorilor de afara? Caci s-a demonstrat ca sunt multi. Cum mai facea spume la gura la adresa psd, apoi a lui putin! Oare si cu acest monstru si-ar da mana? Nu m-as mira. Nu ar fi primul de pe meleagurile astea si de aiurea.
    • Like 6
    • @ Zugravu Mircea
      Dap, asa e. Trist. Sloganul s'a schimbat în România lucrului bine f---t. Scuzati và rog, dar nu m'am putut abtine.
      • Like 3
  • Absolut corect articolul în critica lui Johannis și în susținerea profesorilor. Dar ideea e: l-ați votat pe Klaus, domnule Radu Vancu? Dacă nu, bravo Dvs. Dar dacă da, atunci băgați capul în pământ și făceți-vă ”mea culpa”...
    • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      ove check icon
      Da,corect ,este rau acum .Dar ne putem oare imagina cum ar fi fost cu Ponta sau Dancila?Mai era Dragnea la puscarie?Nu am fi fost oare prieteni cu rusii in acest conflict de langa noi si am fi fost injurati de toata Europa si nu numai?As putea scrie mult mai mult ,dar ati prins ideea...
      • Like 7
    • @ ove
      Cu tot respectul, e o tâmpenie să credem că dacă ar fi fost președinți Ponta sau Dăncilă eram acum cu rușii. Asta tot toacă actuala propagandă: cine nu e cu noi, e cu rușii. Eu zic că NIMENI dintre cei care au o șansă să ajungă la putere în România, inclusiv AUR (cu excepția dementei de Șoșoacă, evident) nu e prieten cu rușii și nici nu vrea să ne scoată din UE și NATO. Iarăși alte tâmpenii propagandistice, care au apărut încă de pe vremea lui Dragnea. Sigur, dacă era Dăncilă președinte am fi avut o proastă în funcția asta, cu tot ce presupune acest lucru. Dacă în schimb ar fi fost Ponta, cred că ar fi fost mult mai bine, deși și el e un șmecher alunecos. Dar stați liniștit, nimeni dintre ei nu ar fi fost pro-Rusia. Iar că a ajuns Dragnea la pușcărie? Amintiți-vă pentru ce a ajuns. Și faceți diferența dintre motivele oficiale și cele reale. Motivele oficiale au fost ridicole: a fost condamnat în 2 dosare. Unul pentru referendumul de demitere a lui Băse (deci fiindcă l-a supărat pe Băse) și al doilea fiindcă a angajat fictiv (ca atâția alții, dar lăsați în pace) două speriate la o instituție de stat. Într-adevăr, mare bandit s-a dovedit că a fost Dragnea :-) :-) O fi fost, dar justiția profesionistă a Codruței doar atât a putut... Halal! Însă motivul real al condamnării lui Dragnea a fost că tipul deranja prea multe interese și TREBUIA condamnat și eliminat din politică. Nu sunt avocatul lui, și mie mi-a fost antipatic, dar antipatia e una, iar vinovăția e alta. La noi pe vremea Codruței criteriul pentru PARADIRE în justiție nu era corupția, ci aparteneța la o tabără care deranjează. Asta nu înseamnă că Dragnea era ”curat”, probabil că era și el bandit, dar NU pentru asta a fost condamnat, ci fiindcă deranja pe cine nu trebuie. Dacă ar fi fost în tabăra potrivită, Dragnea putea să fie cât de corupt avea chef, că nu pățea nimic. Ca atâția alții, din păcate...
      În legătură cu ideea că n-aveam pe cine vota la prezidențiale, de a câștigat tot Johannis, reamintesc că a existat și TURUL 1, unde au fost mai mulți. De exemplu eu am votat cu Mircea Diaconu, iar la turul 2 nu am mai fost, fiindcă nu am putut efectiv să pun ștampila nici pe Johannis nici pe Dăncilă. Într-o țară normală la cap, cu un electorat normal la cap, niciunul dintre ei NU ar fi trebuit să ajungă în turul 2. Au ajuns acolo fiindcă i-au votat MULȚI, PREA MULȚI la turul 1. Despre asta vorbesc.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Să înțeleg, domnule Cojocaru, că dvs. ați votat cu Ponta și cu Dancila?
      Felicitări fără număr, fără număr!!!
      • Like 4
    • @ ove
      Cu Ponta, Dancilà si Dragnea era drumul drept si garantat spre Roexit, và asigur !
      • Like 3
    • @ Aurel Popescu
      Cu Dăncilă NU am votat, fiindcă nu m-am mai dus la vot în turul 2. Nu vroiam să votez nici cu Dăncilă nici cu Johannis. Am votat doar în turul 1 cu Mircea Diaconu. Dar în 2014, da, am votat cu Ponta, în ambele tururi. L-aș mai vota și acum, dacă ar candida, dar depinde și de contracandidați. Nu văd ce nemulțumiri aveți Dvs și alții împotriva lui Ponta. Concret, nu dat ochii peste cap și insinuări fără suport real repetate mecanic de la propagandă.
      Dar să înțeleg că n-ați avut răbdare să citiți ce am scris mai sus, fiindcă sunt nevoit să repet ce am mai scris o dată.
      • Like 0
    • @ KapetanMavromati
      Cu absolut NIMENI din țara asta, ajuns la conducere (exceptând-o doar pe dementa de Șoșoacă) nu s-ar dori ROEXIT. Asta e, scuzați-mă, o tâmpenie a propagandei, înghițită pe nemestecate, fără niciun filtru al propriului discernământ, de către prea mulți dintre noi. Acum a mai apărut altă tâmpenie, de felul: cine nu gândește ca noi e PRO-RUS. Propaganda vine cu faze din astea cretine, simple, fără bază reală, dar de efect într-o anumită parte a electoratului. Din aceeași categorie valorică era, dacă vă aduceți aminte, zicerea lui Johannis de mai demult, cum că PSD s-a înțeles cu maghiarii, cu Viktor Orban ca să dea Ardealul Ungariei. Cam la fel de inteligentă e și asta cu ROEXIT-ul. Mai ieșiți un pic din adormire, oameni buni!
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Mircea diaconu ori dancila tot un drac. Doua marionete manevrate de psd. Cu tot respectul pentru cariera artistica a lui diaconu, il stiu de pe scena institutului Casandra, din studentie. Dar ca politician sau mai mult ca presedinte de tara am mari indoieli. Este o propaganda a psd pentru a arata ca si talentele tarii adera la doctrina psd si atat. Mai sunt si alti actori, renumiti, cu un palmares artistic bogat, care, dupa umila mea parere s-au prostituat din interese materiale. Pacat pentru ei. Oamenii cu renume, cu profesionalism deosebit, cu cariere, mai mult sau mai putin deosebita, nu au ce cauta alaturi de niciun partid existent. Vor sa faca politica benefica tarii sa o faca formandu-si un partid al lor. Dar, din pacate, nu ar avea priza la mase. De aici inregimentarea in partidele ticaloase. In ceea ce-l priveste pe ponta, bine ca, pentru moment este aut. Este mult mai rau decat un "smecheras alunecos". Dragnea - sa nu mai vorbim. Observ ca sunt unii "ziaristi" care incearca de zor sa-i resusciteze permitandu-le sa-si dea cu parerea. In mod special "tucalara" anca alexandrescu ce le-a carat servietele, ajunsa mare critic al actualitatilor romanesti. Asta se cheama intoxicarea ignorantilor, a celor fara prea mul discernamant. Oameni ce prefera chermezele, de prost gust, electorale.
      • Like 5
    • @ KapetanMavromati
      Pentru romania roexi-tul ar fi un dezastru ireparabil. Noi nu suntem anglia. Nici macar victor orban nu indrazneste sa mearga pana acolo. Da, trebuie contestate multe masuri luate de ue, care, nici pe departe nu urmareste binele tuturor popoarelor uniunii. Se intrevede tot mai mult rau pentru oamenii de rand. Ei urmaresc o supunere incontestabila fata
      de deciziile consiliului ue abuzive. Dupa un boom pozitiv al conditiilor de viata urmaresc o inrautatire a acestora. Si asta prin cumpararea autoritatilor statelor, in special celor acceptate dupa extinderea ue. S-a vazut asta inca de la inceputul extinderii prin conditionarile impuse. Care conditionari? Le cunoasteti foarte bine, multi dintre voi.
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Corect indemnul cu "iesirea din adormire", dar "ccloroformul" administrat natiunii este puternic si nu are antidot. Se adanceste din zi in zi.
      Numai un dement si-ar dori roexit. Dupa parerea mea chiar si boris jhonson a fost un dement. Se vad problemele create in anglia de brexit. Dar ei au avut totusi o baza economica neafectata de ue. Au avut moneda proprie mai mare decat E.
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Prea multe vorbe, care nici nu au vreo relevanță.
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Nu, ar fi culmea să mai și repetați!
      Bietul Mircea Diaconu e în afara ecuației politice.
      Despre Ponta,ne amintim că a inaugurat lista plagiatorilor iluștri.
      • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Dv. ați ieșit din „adormire”?
      • Like 2
    • @ aurora oncescu
      Pentru Dvs sigur că vorbele mele nu au nicio relevanță. Nu toată lumea vrea sau poate să înțeleagă cum stau lucrurile de fapt în lumea în care trăim.... Mulți se mulțumesc cu ideile prefabricate ale propagandei și dacă aud un adevăr diferit de rigiditățile lor mentale, nu-l pot accepta, li se pare că e ”CÂH”.
      • Like 0
    • @ aurora oncescu
      Nu prea aveți umor, în schimb încercați și obțineți lipsa unei politeți elementare.
      Mai încercați!
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Mhai Nai check icon
      De ce sa bage capul in pamant? Ca e rusinos sa gresesti??? Nu cred ca asta e ideea...
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Interesant că dv. credeți ferm că sunteți ferit de propagandă, de rigiditate mentală, spre deosebire de incapabilii din tabăra „CÂH”!
      • Like 0
    • @ Mhai Nai
      Nu ați înțeles. NU e rușinos să greșești, a greși e omenește. Dar e rușinos când unii nu acceptă, NU RECUNOSC că EI ÎNȘIȘI au greșit. Ei mută vina dinspre ei înspre Johannis. Dar NU Johannis a fost fraier, ci EI. Și eu am greșit în 2004 când am votat cu Băsescu, dar eu recunosc despre mine că am fost atunci un prost, nu spun că vai, vai, vai, eu am fost inteligent foc dar mi-a înșelat Băsescu așteptările. Și prin atitudinea asta corectă am și șansa să învăț din greșeli. Cine nu își înțelege și nu își recunoaște vina, va ajunge să repete greșelile. Înțelegeți ce spun?
      • Like 0
    • @ aurora oncescu
      E foarte probabil ca NIMENI dintre noi să nu fie total scutit de efectele propagandei. Din simplul motiv (am mai spus și altă dată) că propaganda nu se adresează, nu țintește zona rațiunii oamenilor, ci zona emoțiilor, afectelor. de aceea chiar și cei mai inteligenți, informați, instruiți etc etc dintre noi pot fi total receptivi la cântecul de sirenă al propagandei profesioniste. Mai ales dacă sunt vulcanici, exaltați, surescitați etc. De aceea principala mea grijă este să ascult (în toate mediile) cu atenție TOATE taberele și opiniile și să caut să trec prin filtrul gândirii proprii orice. În plus mai plec de la o premisă simplă: dacă ascult toate taberele, rezultă că mă plasez automat sub tirul propagandelor din ambele părți (sau din toate părțile). Astfel, există șansa ca, paradoxal, propagandele practic să se lupte ele între ele în mentalul meu și astfel să se decanteze în mintea mea o variantă mai aproape de realitatea obiectivă. Sau măcar să dau credit mai mare unei părți sau alteia, după caz. Fiindcă nu întotdeauna are toată dreptatea o singură parte. Eu zic că e o metodă bună de apărare contra hipnotizării din partea unei singure ”sirene” propagandistice. Fiindcă altfel, repet, NU subestimez deloc puterea propagandei, inclusiv asupra mea.
      În ceea ce privește rigiditatea mentală, aici nu îmi fac griji, fiindcă e în felul meu de a fi să nu rămân încremenit într-o singură direcție ideologică. De-a lungul timpului, am avut opinii politice diverse. Din convingere, evident, fiindcă așa am considerat atunci corect. În anii 90 (da, cam atât de bătrâior sunt) votam cu PNL (Câmpeanu la început, apoi ceilalți), PNȚ-cd (RAȚIU, Coposu, Diaconescu), la președinție Constantinescu, chiar cu Băsescu am votat în 2004, deși acum regret amarnic. Am votat și cu PD-ul, cam până în 2008. Deci am început ca om de dreapta. Apoi am descoperit că dreapta începea să devină mai rea decât stânga, din motive pe care le-am mai tot repetat, nu mai insist aici. Atunci am început să votez cu PSD sau chiar cu alte partide mai mici, după caz (nu de drag, ci ca răul mai mic în concepția mea), iar la prezidențiale Geoană, Ponta și M. Diaconu. Cu Dăncilă NU am putut vota, dar nici cu Johannis n-am votat niciodată. Acum sunt în expectativă și DESCHIS la (aproape) orice variantă, în funcție de ce apare și ce poate fi răul mai mic, în concepția mea, desigur.
      Având în vedere cele spuse mai sus, cred că numai de rigiditate mentală nu pot fi acuzat. Dacă ați vrea să mă acuzați totuși de ceva, încercați mai bine INCONSECVENȚA. Nici asta nu ar fi corectă 100%, dar e ceva mai realistă decât rigiditatea mentală.
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Amestecați adevăruri banale, aproape truisme cu exacerbarea impactului „propagandelor” (?!?!) și printr-o speculație foarte fantezistă vă rezultă că v-ați plasa în poziția confortabilă de posibilă obținere a obiectivării, prin forțe proprii.
      Concret, nu vă puneți cenușă în cap, ba chiar ieșiți „basma curată”.
      Nu duce nicăieri acest „raționament”.
      • Like 0
    • @ aurora oncescu
      Oare de ce să-mi pun cenușă în cap? Aș fi gata să o fac dacă e cazul, fiindcă NU sunt arogant de felul meu, dar să fie pentru ceva palpabil. Deci pentru ce anume? Că nu gândesc ca Dvs? Ăsta NU e un motiv.
      Vă miră pluralul ”propagande”? Să nu-mi spuneți că sunteți convinsă că numai tabăra adversă face propagandă!!! Bineînțeles că fiecare tabără politică și în consecință fiecare post TV sau publicație (că toate sunt cumva partizane politic) face mai mult sau mai puțin, conștient sau inconștient, interesat sau dezinteresat, PROPAGANDĂ. De aceea spuneam că prin ascultarea tuturor, pot deveni mai obiectiv. E logic, ce vi se pare în neregulă?
      Raționamentul meu duce la faptul că eu am șanse mai mari să fiu mai obiectiv decât ”ultrașii” care ascultă doar vocea unei tabere, fiindcă cică cealaltă e jalnică, necalitativă etc, iar urechile lor fine nu suportă decât UNELE adevăruri.
      • Like 0
  • Bun, am stabilit că Iohannis nu e / nu a fost profesor vreodată? Ce am rezolvat?
    • Like 0
  • Cristian check icon
    Un alt bugetar care nu își face treabă pentru care este platit! Problema mare este că sunt mulți: in educație, în administrație, in ANAF, în instituții care au că obiectiv atragerea fondurilor europene, etc.. Răspunde vreunul când greșește sau nu își face treabă? Nu! Este platit și vrea și o mărire, spor, voucher...
    Deci, merită și domnul președinte cât merită și profesorii salarii mărite!
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult