Alegerile prezidențiale din Statele Unite au intrat în linie dreaptă. Noul președinte al Americii va fi decis marți, iar sondajele țin pe toată lumea cu sufletul la gură. Cu o singură excepție, nimeni n-a reușit să întoarcă o diferență de 6 procente constatată de sondaje cu 2 săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale americane. Redeschiderea anchetei FBI în privința emailurilor doamnei Clinton i-a suflat însă vânt în pânze lui Donald Trump care a recuperat spectaculos diferența.
ALEGERI SUA. În sondaje, Hillary Clinton și Donald Trump sunt la o diferență în marja de eroare
Candidata democrată Hillary Clinton la alegerile prezidențiale din SUA este creditată cu un avans de trei puncte procentuale în fața lui Donald Trump, respectiv echivalentul marjei de eroare, potrivit unui sondaj realizat pentru New York Times și CBS, citat de AFP.
O diferență mai mică apare la Institutul american Real Clear Politics: Hillary Clinton are un avans de 1,8% comparativ cu Donald Trump, conform unei medii a sondajelor efectuată de Real Clear Politics. Hillary Clinton este creditată cu 46,6% în privinţa intenţiilor de vot, în timp ce Donald Trump este la nivelul de 44,8%, conform mediei sondajelor elaborate sâmbătă de Real Clear Politics. Pentru calcularea acestei medii, Institutul Real Clear Politics a preluat sondaje efectuate în perioada 28 octombrie - 4 noiembrie.
Alegeri americane: CTP vorbește de „românizarea Americii”
Cursa prezidențială americană îi amintește lui Cristian Tudor Popescu alegerile prezidențiale din anul 2000 din România.
Hillary Clinton aduce cu „bunicuța” Ion Iliescu, iar Donald Trump este Corneliu Vadim Tudor, a comentat recent Cristian Tudor Popescu la Digi24.
„Ani de zile m-am gândit și am constatat americanizarea României. Acum asistăm la românizarea Americii. După ce avem această confruntare omomorfă cu confruntarea din 2000 dintre Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor – „bunicuța” Iliescu-bunicuța Hillary, aparatcici amândoi, reprezentanți ai „aparatului” și în partea cealaltă Trump–Vadim Tudor, adică dementul liber, care evoluează liber pe acolo prin peisaj și este plăcut de foarte multă lume - ce face FBI-ul, domnule, e incredibil! E incredibil, nu, am citit de două ori”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
Martin S. Martin a scris recent în Republica.ro că în cursa prezidențială din acest an, principalul aliat al candidatei democrate a fost protecția oferită de media, în timp ce factorul negativ pentru ea a fost lungul șir de scandaluri pe probleme legale, care i-au atras reputația de nesinceră și de politician care nu inspiră încredere.
În ce îl privește pe Donald Trump, suportul său a fost dat de programul de măsuri economice și politice pe care l-a propus țării, în timp ce vulnerabilitatea lui s-a definit de la început și a crescut pe parcurs, generată de personalitatea provocatoare și de afirmațiile controversate.
ALEGERI SUA. Mai jos, o galerie Guliver Getty Images cu tricouri purtate de fanii lui Hillary Clinton și Donald Trump în campania electorală 2016:
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Sa vada si altii cum e sa alegi raul cel mai mic iar dupa sa ajungi la concluzia ca ai fost un farier ca te-ai dus, pentru ca sunt toti o apa si un pamant!
Credeti ca Franta si Germania sunt mai breze? S-a dus vremea oamenilor de stat autentici!
Oricine este mai bun și mai cinstit decît femeia aia odioasă, pînă și Mickey Mouse :)