Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

BREAKING NEWS. Expertiza antropologică: Oasele găsite la liziera pădurii NU sunt ale Alexandrei. Aparțin unei persoane cu vârsta de 15-19 ani

Gheorghe Dincă reconstituire

Fragmentele osoase găsite la liziera pădurii de lângă Caracal provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi nu sunt ale Alexandrei Măceşanu, arată raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică transmis procurorilor DIICOT, scrie News.ro.

„Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore.

Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Alexandra Măceșanu, 15 ani, a sunat de trei ori la numărul de urgență 112 ca să spună că a fost răpită, dar autoritățile au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze apelul. 

Gheorghe Dincă, arestat pentru 30 de zile, și-a recunoscut faptele după ce a negat totul mai bine de 24 de ore. El a spus anchetatorilor că a omorât-o și pe Luiza Melencu, 18 ani, dispărută în luna aprilie. În curtea lui Dincă au fost descoperite rămășițe umane arse, dinți și bijuterii. 

Cazul de la Caracal a dus la destituirea șefului Poliției Române, a trei șefi ai poliției locale și a prefectului județului Olt, toți acuzați de greșeli severe. Nicolae Moga, care fusese numit la conducerea MAI în urmă cu șase zile, și-a dat demisia în urma tragediei de la Caracal. 

Citiți și: 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani"

    Chiar nu i-a trecut nici unui ziarist prin cap sa-i intrebe pe ilustrii medici legisti care vin cu asemenea aberatii ce metode de lucru au folosit pentru a determina sexul si varsta persoanei de la care provin niste fragmente osoase?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult