Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

BREAKING NEWS. Expertiza antropologică: Oasele găsite la liziera pădurii NU sunt ale Alexandrei. Aparțin unei persoane cu vârsta de 15-19 ani

Gheorghe Dincă reconstituire

Fragmentele osoase găsite la liziera pădurii de lângă Caracal provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi nu sunt ale Alexandrei Măceşanu, arată raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică transmis procurorilor DIICOT, scrie News.ro.

„Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore.

Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Alexandra Măceșanu, 15 ani, a sunat de trei ori la numărul de urgență 112 ca să spună că a fost răpită, dar autoritățile au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze apelul. 

Gheorghe Dincă, arestat pentru 30 de zile, și-a recunoscut faptele după ce a negat totul mai bine de 24 de ore. El a spus anchetatorilor că a omorât-o și pe Luiza Melencu, 18 ani, dispărută în luna aprilie. În curtea lui Dincă au fost descoperite rămășițe umane arse, dinți și bijuterii. 

Cazul de la Caracal a dus la destituirea șefului Poliției Române, a trei șefi ai poliției locale și a prefectului județului Olt, toți acuzați de greșeli severe. Nicolae Moga, care fusese numit la conducerea MAI în urmă cu șase zile, și-a dat demisia în urma tragediei de la Caracal. 

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani"

    Chiar nu i-a trecut nici unui ziarist prin cap sa-i intrebe pe ilustrii medici legisti care vin cu asemenea aberatii ce metode de lucru au folosit pentru a determina sexul si varsta persoanei de la care provin niste fragmente osoase?
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult