Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

BREAKING NEWS. Expertiza antropologică: Oasele găsite la liziera pădurii NU sunt ale Alexandrei. Aparțin unei persoane cu vârsta de 15-19 ani

Gheorghe Dincă reconstituire

Fragmentele osoase găsite la liziera pădurii de lângă Caracal provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi nu sunt ale Alexandrei Măceşanu, arată raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică transmis procurorilor DIICOT, scrie News.ro.

„Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore.

Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Alexandra Măceșanu, 15 ani, a sunat de trei ori la numărul de urgență 112 ca să spună că a fost răpită, dar autoritățile au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze apelul. 

Gheorghe Dincă, arestat pentru 30 de zile, și-a recunoscut faptele după ce a negat totul mai bine de 24 de ore. El a spus anchetatorilor că a omorât-o și pe Luiza Melencu, 18 ani, dispărută în luna aprilie. În curtea lui Dincă au fost descoperite rămășițe umane arse, dinți și bijuterii. 

Cazul de la Caracal a dus la destituirea șefului Poliției Române, a trei șefi ai poliției locale și a prefectului județului Olt, toți acuzați de greșeli severe. Nicolae Moga, care fusese numit la conducerea MAI în urmă cu șase zile, și-a dat demisia în urma tragediei de la Caracal. 

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani"

    Chiar nu i-a trecut nici unui ziarist prin cap sa-i intrebe pe ilustrii medici legisti care vin cu asemenea aberatii ce metode de lucru au folosit pentru a determina sexul si varsta persoanei de la care provin niste fragmente osoase?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult