Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ce îi puteţi spune preotului în duminica din 7 octombrie

femeie - preoti

(Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe)

În 7 octombrie, vă veţi îmbrăca în hainele voastre de sărbătoare şi veţi merge la biserică, aşa cum o faceţi în fiecare duminică. Vă veţi întâlni numai cu o parte din cei dragi, prieteni, vecini, rude, căci ceilalţi sunt plecaţi departe, la muncă în străinătate. Iar la sfârşitul Liturghiei, părintele, în predica lui, vă va spune să mergeţi să votaţi ca să vă îndepliniţi o obligaţie, ca să treceţi examenul ca buni creştini ce sunteţi, ca să fie bine pentru voi şi pentru urmaşii voştri. O să vă mai spună, aşa cum o face mitropolitul Ardealului, că în ţările mari libertatea e exagerată şi asta nu e bine; iar dacă nu votaţi, o să suportaţi consecinţele. Sau, mai grav, aşa cum sunt deja unele afişe prin oraşele ţării, că dacă nu votaţi, homosexualii o să vă ia copiii.

După ce veţi auzi astfel de cuvinte din gura preotului, vă rog să vă uitaţi în jurul vostru, în biserică, apoi în sat, în bloc, în cartier. Să vă uitaţi bine şi să număraţi câţi homosexuali vedeţi. Iar dintre cei pe care îi cunoaşteţi, să vă gândiţi câţi dintre ei sunt sau vi se par a fi o ameninţare pentru voi. De câte ori v-au pus viaţa, familia şi copiii în pericol, de câte ori chiar aţi văzut doi bărbaţi sau două femei împreună şi de câte ori aţi auzit că cei doi sau cele două au intenţia să se căsătorească. Şi după aceea, de câte ori au vrut ei să înfieze copii sau, mai grav, să pară atât de periculoşi încât ar fi în stare să vă ia copiii voştri şi să-i crească în locul vostru.

Sigur, oameni umili şi cu frica lui Dumnezeu cum sunteţi, aţi urmat întotdeauna poveţele preotului şi aţi fost atenţi la pildele lui din predica de la sfârşitul slujbei. Şi aţi purtat cu voi, în felul în care vă purtaţi, învăţăturile predicilor din fiecare duminică. Prin urmare, nu s-ar cădea nici acum să ieşiţi din cuvântul preotului.

Dar înainte să vă porniţi spre şcoală, unde e organizată secţia de votare, mai uitaţi-vă un pic în jurul vostru, în biserică, în faţa bisericii, în sat sau în cartier. Nu vi se pare că aţi rămas cam puţini, şi numai cei mai bătrâni, în fiecare duminică? Unde sunt tinerii din sat sau din cartier? Cine şi ce anume i-a alungat de la casele lor? Unde s-au dus cu toţii, bărbaţi şi femei în toată puterea? Cine v-a luat de fapt copiii?

Şi apoi mai gândiţi-vă încă puţin: dintre toţi fraţii care sunteţi, dintre toţi copiii pe care-i aveţi, unchi, mătuşi, veri şi verişoare, nepoţi, vecini, prieteni – câţi aţi mai rămas în ţară? De ce au ales aşa de mulţi calea pribegiei, calea trudei grele printre străini, cu speranţa că într-o bună zi se vor putea întoarce alături de voi să-şi refacă vieţile obosite şi bolnave din cauza muncii epuizante, a drumurilor lungi, a mâncării puţine, a străinătăţii celei mai grele?

Şi atunci gândiţi-vă aşa o clipă: de fapt, care e pericolul cel mai mare care vă ameninţă şi ne ameninţă pe toţi? De ce jumătate din neamul vostru e plecat din ţară? Din cauza homosexualilor din sat sau din oraş? Sau mai degrabă din cauza sărăciei şi a bătăii de joc pe care vi le oferă cu vârf şi îndesat aceia care astăzi vă fac să înghiţiţi această minciună mare cât România care este referendumul pentru familie? Cine desparte familiile şi îi face pe copii să sufere de dor după părinţii lor plecaţi? Nu cumva chiar acei politicieni corupţi, mincinoşi şi lipsiţi de scrupule care arată cu degetul câţiva oameni diferiţi de noi? Unul din cinci români e plecat din ţară. Cine a alungat milioanele de bărbaţi şi femei?

De fapt, care sunt adevăratele probleme ale României şi ale românilor? Vă aduceţi aminte să vă fi întrebat vreodată politicienii despre asta? Vă amintiţi când s-a făcut un referendum despre tăierea pădurilor, despre şcoli şi spitale bune, despre construcţia de drumuri şi de căi ferate? Aveţi dreptate, nu s-a făcut niciodată.

Credeţi că după ce veţi merge să votaţi în 7 octombrie, toţi cei plecaţi, sau măcar o parte dintre ei, se vor întoarce la o viaţă mai bună acasă, alături de voi, unde le e locul? Credeţi că vor lăsa ţările mari în care este multă libertate ca să vină în sfârşit în ţară, pentru că de acum homosexualii nu mai au dreptul să se căsătorească? Între noi fie vorba, nici până acum nu au avut acest drept şi oricum nu-l pot avea după Codul civil în vigoare, dar ce mai contează o minciună printre atâtea altele?

Acest referendum nu va schimba absolut nimic în bine în vieţile voastre şi ale tuturor românilor. El nu oferă nicio libertate mai mare, nici drepturi mai multe, nici linişte sau bunăstare pentru unii sau alţii. Singura lui justificare e că partidele la putere trebuie să facă o repetiţie pe banii noştri ca să ştie cum să se pregătească pentru alegerile ce vin. Ele trebuie să verifice cât de uşor de prostit sunteţi şi suntem cu toţii, pentru că urmează încă patru reprize de alegeri (europarlamentare, prezidenţiale, locale, parlamentare) în care urmează să fim prostiţi, alegeri mult mai importante, iar partidele trebuie să ştie exact ce au de făcut ca să iasă aşa cum vor ele.

Nicio clipă ele nu au avut intenţia să ne consulte, să ştie cu adevărat care sunt problemele şi grijile noastre reale (de la porcul din curte, trecând prin şcolile dărăpănate şi spitalele murdare, până la copilul care vrea să plece definitiv din ţară), nicio clipă acestor partide nu le-a păsat cu adevărat despre ce ne doare sau despre ce ne interesează pentru viitorul copiilor noştri. Iar acum ne-au întins o capcană: ne-au învrăjbit încercând să ne facă să-i urâm pe câţiva dintre noi ca să-i păcălească pe toţi ceilalţi. Ne-au asmuţit unii împotriva altora pentru ca ei să se ocupe în linişte de protocoale, amnistii, graţieri, contracte şi comisioane. După acest referendum, cei săraci vor rămâne la fel de săraci, cei bogaţi vor fi mai bogaţi.

Şi nici măcar nu este vorba că mergând la vot, de data asta, vă îndepliniţi o datorie cetăţenească: în cazul acestui referendum mincinos, a nu vota este un gest politic şi responsabil. Pur şi simplu nu vrem să fim minţiţi încă o dată.

Dar da, vom merge să votăm la alegeri, însă atunci când vom avea de ales fie oameni cinstiţi fie hoţi care să ne conducă. Dar acum nu pentru asta ne trimite preotul la vot. Acum, chiar şi el uită de chemarea pe care o are de a sluji cinstea şi adevărul şi ia partea unor oameni puternici, dar pe care v-ar fi şi frică să-i primiţi în casă, ca nu cumva la plecare să constataţi că vă lipseşte un bibelou sau o bijuterie.

De aceea, cu vorbă bună şi cu un dram de înţelepciune, îi puteţi spune preotului că în duminica din 7 octombrie nu aveţi de ce să mergeţi la şcoală să votaţi, pentru că nu e nimic de votat. Şi pe urmă, după ce vom fi refuzat să fim manipulaţi, vom merge într-adevăr cu toţii să votăm, dar abia mai la primăvară, când vom alege cine să ne reprezinte cu cinste în Europa, acolo unde muncesc neamurile noastre, prietenii şi cunoştinţele noastre.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Te îndepărtezi prea mult de la subiect prietene și cred că asta încerci și cu noi..am fost deseori afară din țară, am văzut mulți homosexuali și lesbiene în public și crede mă că modul lor de afișare este libidinos..de aceea voi vota DA ..iar ție îți doresc ai tăi copii să devină homosexuali sau lesbiene..și te așteptăm atunci cu un punct de vedere..
  • Like 0
 • I-as cere popii sa se duca-n pustii, ca sa ma pot ruga in liniste , fara el, cu fata la altar. Satanele in sutana, actualii lefegii, sunt niste impostori cu diplome de popi cumparate. Parinti, prea putini. Manageri, o droaie. BORul, cea mai jivreiasca afacere.. Iar referendumul, o ticalosie politica, perdea de fum pentru imbecili a PSD, ai carui agenti venali sunt aceiasi popi. Nu va e greata? Daca nu, popa cu voi , ca bunul Dumnezeu e in alta parte
  • Like 0
 • Paul check icon
  Si uite cum in loc sa vorbim de toate furtisagurile ciumatilor alde pesede, de regimul mafiot pe care tradiceanu si dragnea il instaureaza in Romania, pierdem timpul discutand definitia familiei... Daca aveti nevoie de subiect de discutii, hai sa vorbim despre ce ar putea face un stat bine administrat cu toti banii bagati in referendumul ăsta.
  • Like 1
 • de fapt, cheia pentru ceea ce se intampla este in ceea ce a spus mitropolitul ardealului: "in statele din vest este prea multa libertate". Sa nu uitam ca biserica este fata mieroasa a sistemului opresor. La noi, biserica transmite mesaje propagandistice impuse din afara tarii si anume de la kirill din rasarit. ... "este prea multa libertate in tarile vestice. Asta este problema tuturor dictatorilor care se folosesc cu nerusinare de fetele bisericesti arondate serviciilor. RASPANDACI
  • Like 0
 • De-aia stau in Germania ,pentru că nu avem familii homosexuale dar dacă o să avem şi noi eu mă intorc . Eu şi ceilalți 4 milioane de români . Asta stătea in calea dezvoltării României . Comic rău . Ce trageți pe nas ? Pe bune ?!?!? Asta e adordare ?
  Dacă aveați o abordare la fel de frenetică in ceea ce priveşte ,,despăgubirile " de zeci de miliarde de euro acordate ,,moştenitorilor " şi infințarea unui fond de dezvoltare după model polonez atunci DA, puteam vorbi de dezvoltarea României şi in timp de intoarcerea românilor acasă. Uite un exemplu bun : Polonia tocmai a trecut de la statutul de țară emergentă la statutul de țară dezvoltată şi nu au ,,familie homosexuală ". Credeți că dacă infințăm ,,familia " progresistă ii ajungem din urmă ,trecem şi noi la statutul de țară dezvoltată ? Numai tâmpeniile le luăm din vest ,nimic din ce au bun.
  • Like 2
  • @ Adrian Adrian
   Cei ce votam da la acest referendum, asta speram.. Nu se imbunatatesc lucrurile, dar cel putin nu se inrautatesc.
   • Like 1
  • @ Adrian Adrian
   Alien check icon
   Sunt convins ca dupa referendum te vei intoarce, ca ultima piedica a Romaniei pentru a deveni o tara dezvoltata era definitia prea laxa a familiei din constitutie.
   Si oricum, ai fost un curajos sa pleci in Germania, tara occidentala putreda. Daca iti fura statul copiii si-i da unui cuplu de ghei? Ca ei n-au Constitutie ca a noastra si nici pavaza ortodoxiei sa ii pazeasca, sunt la cheremul lobbyului lgtb.
   • Like 4
  • @ Adrian Adrian
   Am impresia ca vreti sa sugerati ideea ca daca nu ma duc la referendum e ca si cum as vota pentru familia homosexuala, Fals.
   Daca nevalidarea referendumului ar insemna renuntarea la actuala reglementare din Codul Civil care impiedica casatoriile intre persone de acelasi sex ar mai fi de discutat. Altfel ce faceti dvs. este o manipulare.
   Faptul ca nu ma duc la referendum sau ca m-as duce si as vota NU (ceea ce in conditiile inechitabile in care se desfasoara promovarea referendumului e ca si cum as vota DA) nu inseamna ca sunt de acord cu dreptul persoanelor de acelasi sex de a se casatori sau de "a ne infia copiii" cum va straduiti dvs si BOR sa ne convinga. Pur si simplu consider ca este o tema falsa pentru societate. Este doar un prilej pentru BOR sa arate actorilor polititci care este puterea ei de influentare a maselor de alegatori in perspectiva viitoarelor scrutinuri, iar pentru coalitia aflata la putere o oportunitate de a abate atentia publica de la subiectele care ii deranjeaza si o tentativa de a arata ca inca are adeziune populara.
   • Like 2
  • @ Kinga Toma
   Concret, ce anume s-ar inrautati daca nu trece referendumul?
   • Like 0
  • @ Florin Daniel Lazar
   UE ar putea veni cu directive cum sa fie definita casatoria.
   Natalitatea ar putea scadea si mai mult.
   • Like 2
  • @ Florin Daniel Lazar
   gogea check icon
   Perfect de acord cu opinia voastra.
   • Like 0
  • @ Florin Daniel Lazar
   Manifestările revoluției gender britanice.
   Regia de transport din Londra a interzis utilizarea cuvintelor "doamnelor și domnilor. Universitățile din întreaga țară nu mai folosesc aceste apelative.

   Credinciosii au fost asigurati ca libertatatea credintei lor este garantata.
   Patru ani mai târziu, oameni care au făcut „promisiuni sincere”, lucrează neobosit pentru a le submina. Ministrul Egalității a insistat că bisericile trebuie făcute să „Țină pasul cu trendurile moderne”.
   Președintele Camerei Comunelor: Cred că vom avea o căsătorie egală doar atunci când poți să te căsătorești într-o biserică, dacă vrei să o faci.

   Tim Farron a fost liderului celui de-al treilea partid politic din Anglia, Democrat-Liberal. Jurnaliștii au aflat că Faron este un creștin practicant. în fiecare interviu ulterior i-au pus întrebări legate de homosexualitate. La scurt timp după alegeri, Farron a demisionat. A declarat că acum este imposibil ca un creștin să dețină o poziție proeminentă în politica britanică.

   Libertatea de exprimare

   În perioada premergătoare votului parlamentar, Casa lui David Burrows, membru al parlamentului, un susținător manierat al Coaliției pentru Căsătorie, a fost împroșcată cu excremente. Copiii lui au primit amenințări cu moartea și adresa școlii lor a fost publicată online.


   Trustul Național, o instituție cu peste 4,2 milioane de membri, a decis să se alăture cruciadei LGBT. S-a decis ca fiecare dintre cei 62.000 de voluntari ai Trustului să fie obligați să poarte o insignă în culorile curcubeului. Celor care au spus că preferă să nu poarte așa ceva li s-a transmis că vor fi marginalizați.


   Copiii

   În UK, „educația sexuală” a fost transformată. Programele TV destinate copiilor de trei ani promovează „fluiditatea genului”.
   Miniștrii au negat dreptul părinților de a-și retrage copiii din clasele primare. În acest timp, „educatorii liberi” îi învață pe copii despre pozițiile sexuale, despre „satisfacția” consumului de pornografie și cum să se masturbeze. Preocupările privind infecțiile transmise sexual și promiscuitatea sunt ridiculizate ca „de modă veche”.

   Școlile religioase independente sunt supuse unei presiuni intense.
   Vishnitz – Școala de Fete Evreiască a fost promovata de OFSTED cu laude. Chiar a ținut să evidențieze dedicarea și atenția școlii pentru bunăstarea și dezvoltarea elevilor. Patru ani mai târziu, OFSTED a revenit. De data asta a respins promovarea școlii dintr-un singur motiv. Notând din nou că elevii erau „încrezători în gândirea proprie”, raportul OFSTED a subliniat promovarea inadecvată a homosexualității și a schimbării de gen, școala nu a reușit să asigure „o înțelegere deplină a valorilor britanice fundamentale”. Este una dintre cele șapte scoli religioase care se confruntă cu închiderea.
   https://www.activenews.ro/externe/Analiza-Ce-s-a-schimbat-in-Marea-Britanie-de-la-legalizarea-casatoriei-intre-persoane-de-acelasi-sex-145971


   • Like 3
  • @ Kinga Toma
   Alien check icon
   Fals. Natalitatea scade datorita consumului de sapun și a alfabetizarii, în toată lumea, nu datorita directivelor europene. Statistica o confirma. Abecedarul ar trebui declarat neconstituțional.
   • Like 3
  • @ Kinga Toma
   maripos check icon
   Ba da, se inrautatesc, gazul se scumpeste din octombrie!!!
   • Like 0
  • @ Kinga Toma
   maripos check icon
   UE poate veni cu directive cu sau fara referendum.
   Rezultatul referendumului poate fi ignorat (vezi referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari).
   Scaderea natalitatii are muuulte alte cauze!!!
   • Like 0
  • @ Kinga Toma
   Inrautatirea situatiei in tara nu are ca vinovati niste bieti nevinovati ( homosexuali si lesbiene) . Vi se pare ca ei sunt responsabili de datoriile externe din ce in ce mai mari care vor apasa greu pe umerii copiilor nostri sau de lipsa oricaror investitii in infrastructura sau de aplicarea discretionara a legilor . Daca ei sunt cauza acestor rautati mergeti si votati . Dupa referendum nu se va schimba nimic pentru oamenii de rand se va schimba numarul de zerouri in conturile firmelor care se ocupa de organizarea referendumului . Sa fie de bogdaproste!
   • Like 1
  • @ Kinga Toma
   În afară de activenews (un site de fake news), altă sursă credibilă (eventual externă, în engleză) aveți?
   • Like 2
 • Atâtea "argumente" şubrede, nici nu ştiu care merită demontat mai întâi. Ca să nu scriu un articol întreg, o să zic doar atât: codul civil, care specifică faptul că soții sunt bărbat şi femeie, poate fi modificat foarte uşor, aşa cum s-a încercat cu OUG 13, "noaptea ca hoții" şi fără consultare publică. Merită amintit cazul lui Florin Barbu căruia i s-au dat copii spre adopție unui cuplu gay în UK la "argumentul" că nu sunt cazuri de copii luați de homosexuali. Ce să mai zic de finalul cu îndemnul "democratic" de a nu merge la vot. Data viitoare poate îndemnați bătrânii, că înțeleg că ei sunt segmentul targetat în principal de articol, să dea şi un share :) .
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Preluată de la un român rezident în Canada:

  "Eu am urmarit evoluţia drepturilor la homosexualii din Canada, și treaba stă cam așa:
  La început au zis ca ei nu vor absolut nimic, doar să fie acceptaţi. Au fost acceptaţi.
  După aia au vrut sa fie consideraţi oameni normali (nu oameni cu probleme psihologice, așa cum erau declaraţi ei în urmă cu 20 de ani). Au fost.
  Dupa aia au vrut o zi dedicată lor, Gay Parade. Au primit-o și pe asta. Dar o zi nu a fost de ajuns. Anul asta au avut o lună întreagă dedicată lor. Luna iunie. Steagurile curcubeu au fluturat timp de o lună pe toate instituțiile publice. Să nu mai zic câtă atenție li s-a oferit în mass media.
  După aceea au vrut drepturi, să se căsătorească și să aibă copii. Li s-a dat și asta. După aia au vrut ca niște copii inocenţi să înveţe la școli toate mizeriile pe care le fac ei (sex anal, oral), să înveţe de identitatea de gen. S-a făcut și asta.
  Anul acesta o Universitate creștină de avocaţi din Canada a fost dată în judecată de homosexuali pe motive de discriminare. Universitatea a pierdut procesul.
  Tot anul ăsta statul a înființat un program prin care ajută studenții să își găsească un loc de muncă pe timpul verii. Problema e că tu, companie, nu poţi participa la acest program decât dacă semnezi o hârtie potrivit căreia ești de acord să angajezi homosexualii. Prin urmare, statul canadian a fost dat în judecată de companiile care au valori creștine.

  Deci homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți, și tot ei sunt victimele?
  Vă sugerez la cei care staţi în România, să nu faceţi nici un compromis. Nu cedaţi absolut deloc, nimic. Sunt și ei oameni, nu-i urâţi, nu-i bateţi, nu-i înjuraţi. Dar nu acceptaţi să vă calce în picioare valorile și principiile.
  E dreptul vostru să vă apărați valorile."
  • Like 5
  • @ Ionel
   Gravity check icon
   Ati venit si pe Republica cu mizeria asta... Toti imbecilii o "sharuiesc" pe net fara a avea habar daca ce este scris acolo este adevarat sau nu. Pe scurt, sunt lucruri scoase din context, jumatati de adevar si minciuni.

   un cetatean canadian
   • Like 3
  • @ Gravity
   Nu a existat luna dedicata lor?

   https://www.straight.com/life/472021/pride-festivals-across-canada-lgbt-celebrations-victoria-st-johns
   • Like 3
  • @ Ionel
   Bre, companiile nu pot avea valori crestine, caci companiile nu sunt oameni. Nu valori nici crestine nici necrestine. Comaniile sunt companii si atat.
   De aici pornind, pica toata constructia dumitale ilogica in stil propagandistic sovietic.
   • Like 1
  • @ Ionel
   Filbert check icon
   Hoax.
   • Like 1
 • Ionel check icon
  "Credeţi că după ce NU veţi merge să votaţi în 7 octombrie, toţi cei plecaţi, sau măcar o parte dintre ei, se vor întoarce la o viaţă mai bună acasă, alături de voi, unde le e locul?". Depinde din ce unghi privesti lucrurile !!!!
  • Like 2
 • Da, hai să contrapunem subiectul referendumului cu emigrația! În galeria de non-argumente, asta e o chestie originală, admit. Am și eu o propunere, în aceeași logică de fier: hai să contrapunem subiectul corupției cu explorarea Cosmosului. Ce are una cu alta?! De asta ar trebui eu să boicotez referendumul?! Ziceți că nu e nimic de votat? SERIOS? Articolul dvs. arată o totală lipsă de înțelegere a perspectivei celor 3 milioane care au semnat ptr inițiativa modificării Constituției.
  • Like 6
  • @ Mirela Mihalache
   gogea check icon
   Astia de ii tot dati zor cu referendumul va faceti ca nu intelegeti...ce legatura are cu emigratia?? Emigratia e un subiect dureros si REAL, in comparatie cu aceasta bataie de joc numita referendum pentru familie. Ideea pe care nu pareti sa o pricepeti este ca exista subiecte cu adevarat importante care ar merita discutate si pentru care ar trebui sa se faca referendumuri, dar aceste subiecte nu sunt de interes. In schimb, e bine sa se cheltuie 43mil euro din bani publici pt nimic...
   • Like 2
  • @ gogea
   Dacă 3 milioane au semnat, mie mi se pare un subiect important, cel puțin pentru ei. În legătură cu emigrația, veniți cu soluții. Vă oprește cineva? N-o să încep acum o discuție, dar m-am gândit ceva la acest subiect și mă tem că soluțiile REALE nu sunt deloc plăcute.
   • Like 2
  • @ Mirela Mihalache
   maripos check icon
   Sunteti convinsa ca cei 3 milioane chiar au semnat ei? S-au mai vazut voturi furate, chiar in Parlament. Sunt curioasa daca cei 3 milioane care au semnat se duc si la vot. Poate ca eu sunt printre ei, desi nu am semnat. Poate eu voi figura ca am fost la vot, chiar daca nu am intentia s-o fac. Oricum, pot verifica? Nu. Viitorul oricum e scris!!!
   • Like 0
  • @ Mirela Mihalache
   Fatuca, cele tri milioane au fost facute sa creada ca se va vota una, iar intrebarea, asa cum e formulata, e o ticalosie care er trebui sa-i opreasca sa iasa din casa. Asta daca au ceva creier in capatani. Tu ai ?
   • Like 1
 • Alien check icon
  Daca pica referendumul va fi dezastru demografic. Va exista un al doilea val de refugiati din Romania, catre est. Oamenii plecati datorita homosexualitatii, care a fost initial pedepsita cu moartea, apoi cu inchisoarea, apoi ilegala dar tolerata si ulterior poate chiar legala. Oamenii astia vor incerca sa emigreze inainte sa devina obligatorie!
  • Like 0
  • @ Alien
   Dezastru demografic in Romania este deja, pentru ca din nefericire, in anul 2018, există specimene ca tine care susțin un multiplu infractor, iar rezultatul este evident tragic pe toate planurile : economic, social, juridic...
   • Like 1
  • @ Mario Popesco
   Alien check icon
   Mai citeste o data, mai relaxeaza-te.... si nu te enerva asa usor. Poate dupa ce pleaca valul ala de refugiati la care m-am referit nu mai sunt alesi tot multiplii infractori...
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult