Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ce minuni mai fac mamele. 235.000 de euro, donați de comunitatea La Primul Bebe pentru aparatură și echipamente medicale destinate luptei împotriva coronavirusului

De două ori pe an, în mai și decembrie, mamele din comunitatea La primul bebe strâng bani pentru sprijinirea unor cauze importante. Din cauza pandemiei de coronavirus comunitatea s-a mobilizat de această dată mai repede. În doar câteva zile, 

La Primul Bebe a reușit să strângă 235.000 de euro, bani care au fost donați pentru aparatură și echipamente medicale destinate luptei împotriva Covid.


„Primele care au cerut acest lucru au fost chiar mamele. Unele dintre ele lucrau chiar în prima linie și au cerut sprijin pentru spitalele lor. Astfel că în aprilie am derulat o campanie de strângere de fonduri de 5 zile, de obicei campaniile noastre durau 6 zile. Au participat peste 11.000 de părinți, au fost licitate peste 9.000 de produse și de servicii și s-au strâns 235.000 de euro”, spune Atena Boca, fondatoarea comunității online La Primul Bebe, care a rămas surprinsă de numărul mare de oameni care au simțit nevoia să contribuie la cauze sociale în această perioadă.

Banii s-au dus înspre două asociații cu experiență în proiectele derulate în beneficiul pacienților români. „Am făcut un parteneriat cu Dăruiește Viață și, împreună cu ei, am adus un transport mare de materiale care a ajuns în aproape toate județele țării și în 144 de spitale. Poate părea lucru puțin ca o parte a societății civile să ofere câteva tone de materiale de unică folosință medicilor. Dar când tu ești acela trimis la război cu mâinile goale, când dușmanul tău are muniție mortală, în timp ce pe tine te așteaptă copiii acasă, cu siguranță nu este lucru puțin. O altă parte din bani s-au dus înspre cumpărarea de 10 monitoare de funcții vitale și 2 ventilatoare pentru Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă. 

Am simțit nevoia ca, dincolo de materialele care îi protejează pe cei din linia întâi, dar și pe noi, să rămână ceva mai multă vreme în urma campaniei”, spune Atena Boca.

Ce a învățat din mobilizarea din această perioadă? „Cred că am învățat să am mai multă încredere în oameni și în ceea ce am construit. Mamele noastre au rămas acolo și în această perioadă dificilă și ne-au dat încă un vot de încredere”, spune ea. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult