Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ce minuni mai fac mamele. 235.000 de euro, donați de comunitatea La Primul Bebe pentru aparatură și echipamente medicale destinate luptei împotriva coronavirusului

De două ori pe an, în mai și decembrie, mamele din comunitatea La primul bebe strâng bani pentru sprijinirea unor cauze importante. Din cauza pandemiei de coronavirus comunitatea s-a mobilizat de această dată mai repede. În doar câteva zile, 

La Primul Bebe a reușit să strângă 235.000 de euro, bani care au fost donați pentru aparatură și echipamente medicale destinate luptei împotriva Covid.


„Primele care au cerut acest lucru au fost chiar mamele. Unele dintre ele lucrau chiar în prima linie și au cerut sprijin pentru spitalele lor. Astfel că în aprilie am derulat o campanie de strângere de fonduri de 5 zile, de obicei campaniile noastre durau 6 zile. Au participat peste 11.000 de părinți, au fost licitate peste 9.000 de produse și de servicii și s-au strâns 235.000 de euro”, spune Atena Boca, fondatoarea comunității online La Primul Bebe, care a rămas surprinsă de numărul mare de oameni care au simțit nevoia să contribuie la cauze sociale în această perioadă.

Banii s-au dus înspre două asociații cu experiență în proiectele derulate în beneficiul pacienților români. „Am făcut un parteneriat cu Dăruiește Viață și, împreună cu ei, am adus un transport mare de materiale care a ajuns în aproape toate județele țării și în 144 de spitale. Poate părea lucru puțin ca o parte a societății civile să ofere câteva tone de materiale de unică folosință medicilor. Dar când tu ești acela trimis la război cu mâinile goale, când dușmanul tău are muniție mortală, în timp ce pe tine te așteaptă copiii acasă, cu siguranță nu este lucru puțin. O altă parte din bani s-au dus înspre cumpărarea de 10 monitoare de funcții vitale și 2 ventilatoare pentru Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă. 

Am simțit nevoia ca, dincolo de materialele care îi protejează pe cei din linia întâi, dar și pe noi, să rămână ceva mai multă vreme în urma campaniei”, spune Atena Boca.

Ce a învățat din mobilizarea din această perioadă? „Cred că am învățat să am mai multă încredere în oameni și în ceea ce am construit. Mamele noastre au rămas acolo și în această perioadă dificilă și ne-au dat încă un vot de încredere”, spune ea. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult