Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cine sunt tinerele ascunse sub contul #mândruțecălătoare

mandrute

Mulți dintre noi urmărim conturi de instagram sau de facebook ale unor călători de meserie, fie că sunt români, fie străini. Mie mi-au atras atenția două tinere care au reușit, în doar câteva luni, să construiască o adevărată comunitate. Cristina Roxana Ciobanu, o moldoveancă de 23 de ani (așa se descrie chiar ea) și Adela Larisa Ciocănaru, o olteancă de 22 de ani, cutreieră cele mai spectaculoase locuri din România și le promovează în cadrul contului de instagram mândruțecălătoare. Dar acum, pe contul lor nu veți găsi doar fotografii realizate de cele două fete, ci și imagini trimise de alte tinere românce. Și uite așa, proiectul fetelor a devenit un adevărat ambasador al României.

Cine sunt de fapt tinerele ascunse sub contul #mândruțecălătoare

Cristina- Roxana Ciobanu: „Am 23 ani, locuiesc în Iași, lucrez drept consultant în informatică la LexNavigator -soft legislativ, dar urmez și un master în managementul proiectelor. Îmi place mult să călătoresc, în special cu cortul în spate, o plăcere descoperită cu câțiva ani în urmă. Vreau să mă bucur de fiecare zi, cu ce îmi oferă și să dansez atunci când am ocazia”.

Adela-Larisa Ciocănaru: „Am 22 de ani, locuiesc în București, lucrez drept consultant financiar, dar în același timp urmez și un master tot în managementul proiectelor. Ca hobby-uri, cititul mă relaxează - este doza de liniște -, călătoritul și nu în ultimul rând dansurile populare”.

Datorită acestui proiect am descoperit locuri frumoase din țara noastră despre care nici nu știam ca există️

Le-am luat la întrebări pe Cristina și Larisa tocmai pentru a afla de ce au creat acest proiect.

Cum a pornit proiectul Mândruțe Călătoare și care este scopul acestuia?

„Mândruțe Călătoare” este un proiect de suflet care a pornit din dorința de a promova locurile pe care le vizităm noi, și a continuat prin a scoate la suprafața toate „explorările” țării noastre. Datorită acestui proiect am descoperit locuri frumoase din țara noastră despre care nici nu știam ca există️.

De ce ați ales numele de Mândruțe Călătoare?

După ce ne-am gândit la acest proiect, am vrut ca numele să nu fie unul simplu, ci să așeze un zâmbet pe fața celor care ne văd profilul. Credem ca acest nume îmbină frumos tradiționalul și călătoria.

Câte mândruțe sunt în comunitatea voastră?

Momentan, suntem două „mândruțe” în comunitate, cele care am început proiectul, dar ne gândim să ne mărim echipa pentru a păstra dinamismul profilului în continuare. Nu ne dorim ca din cauza job-ului și masterului să rămânem în urma cu ideile de călătorii, dar și cu premii ocazionale.

Cum poți deveni membru al comunității Mândruțe Călătoare?

Pentru a deveni membru al comunității noastre nu avem criterii de selecție complicate. Dacă cineva își dorește să ni se alăture, îl/o primim cu mare drag in grupul nostru. Noi ne bucurăm nespus că primim zilnic capturi minunate de la persoane care ne vizitează profilul, care doresc să le împărtășim experiențele.


Sunt promovate doar zone din țară sau este încurajată participarea și cu fotografii din străinătate?

Noi prin postările noastre dorim să le arătam celor ce ne vizitează profilul cât de multe locuri merită vizitate în țara noastră, despre care poate nu știau sau doar au auzit vag. Credeți-ne că odată cu acest proiect ne-am făcut o listă lungă de locuri ce trebuie văzute cât de curând. Dar prioritate au meleagurile noastre.

Articol preluat de pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
sound-bars icon