Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cine sunt tinerele ascunse sub contul #mândruțecălătoare

mandrute

Mulți dintre noi urmărim conturi de instagram sau de facebook ale unor călători de meserie, fie că sunt români, fie străini. Mie mi-au atras atenția două tinere care au reușit, în doar câteva luni, să construiască o adevărată comunitate. Cristina Roxana Ciobanu, o moldoveancă de 23 de ani (așa se descrie chiar ea) și Adela Larisa Ciocănaru, o olteancă de 22 de ani, cutreieră cele mai spectaculoase locuri din România și le promovează în cadrul contului de instagram mândruțecălătoare. Dar acum, pe contul lor nu veți găsi doar fotografii realizate de cele două fete, ci și imagini trimise de alte tinere românce. Și uite așa, proiectul fetelor a devenit un adevărat ambasador al României.

Cine sunt de fapt tinerele ascunse sub contul #mândruțecălătoare

Cristina- Roxana Ciobanu: „Am 23 ani, locuiesc în Iași, lucrez drept consultant în informatică la LexNavigator -soft legislativ, dar urmez și un master în managementul proiectelor. Îmi place mult să călătoresc, în special cu cortul în spate, o plăcere descoperită cu câțiva ani în urmă. Vreau să mă bucur de fiecare zi, cu ce îmi oferă și să dansez atunci când am ocazia”.

Adela-Larisa Ciocănaru: „Am 22 de ani, locuiesc în București, lucrez drept consultant financiar, dar în același timp urmez și un master tot în managementul proiectelor. Ca hobby-uri, cititul mă relaxează - este doza de liniște -, călătoritul și nu în ultimul rând dansurile populare”.

Datorită acestui proiect am descoperit locuri frumoase din țara noastră despre care nici nu știam ca există️

Le-am luat la întrebări pe Cristina și Larisa tocmai pentru a afla de ce au creat acest proiect.

Cum a pornit proiectul Mândruțe Călătoare și care este scopul acestuia?

„Mândruțe Călătoare” este un proiect de suflet care a pornit din dorința de a promova locurile pe care le vizităm noi, și a continuat prin a scoate la suprafața toate „explorările” țării noastre. Datorită acestui proiect am descoperit locuri frumoase din țara noastră despre care nici nu știam ca există️.

De ce ați ales numele de Mândruțe Călătoare?

După ce ne-am gândit la acest proiect, am vrut ca numele să nu fie unul simplu, ci să așeze un zâmbet pe fața celor care ne văd profilul. Credem ca acest nume îmbină frumos tradiționalul și călătoria.

Câte mândruțe sunt în comunitatea voastră?

Momentan, suntem două „mândruțe” în comunitate, cele care am început proiectul, dar ne gândim să ne mărim echipa pentru a păstra dinamismul profilului în continuare. Nu ne dorim ca din cauza job-ului și masterului să rămânem în urma cu ideile de călătorii, dar și cu premii ocazionale.

Cum poți deveni membru al comunității Mândruțe Călătoare?

Pentru a deveni membru al comunității noastre nu avem criterii de selecție complicate. Dacă cineva își dorește să ni se alăture, îl/o primim cu mare drag in grupul nostru. Noi ne bucurăm nespus că primim zilnic capturi minunate de la persoane care ne vizitează profilul, care doresc să le împărtășim experiențele.


Sunt promovate doar zone din țară sau este încurajată participarea și cu fotografii din străinătate?

Noi prin postările noastre dorim să le arătam celor ce ne vizitează profilul cât de multe locuri merită vizitate în țara noastră, despre care poate nu știau sau doar au auzit vag. Credeți-ne că odată cu acest proiect ne-am făcut o listă lungă de locuri ce trebuie văzute cât de curând. Dar prioritate au meleagurile noastre.

Articol preluat de pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult