Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

COVID-19. În doar câteva ore, Uniunea Europeană a strâns o donație globală de 7,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea unui vaccin

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a găzduit luni o campanie la nivel global, în care liderii lumii și-au luat angajamentul că vor dona 7,4 miliarde de euro pentru a sprijini eforturile de dezvoltare a unui vaccin împotriva Covid-19 și de diagnosticare și tratare a bolii.

„Am făcut-o. În doar câteva ore am strâns 7,4 miliarde de euro pentru vaccin, diagnosticare şi tratament. Asta va contribui la începerea unei cooperări globale fără precedent", a declarat Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană va aloca 1 miliard de euro pentru a finanța cercetarea în domeniul coronavirusului, în timp ce Germania a promis 525 de milioane de euro în acest scop, iar Franța 500 de milioane. 

Marea Britanie a promis că va dona 388 de milioane de lire sterline, Italia a promis 140 de milioane de euro, iar Spania - 125 de milioane de euro. Canada a anunţat o contribuţie de 850 de milioane de dolari, Arabia Saudită, 500 de milioane de dolari și Israel, 60 de milioane de dolari, relatează Agerpres

La maratonul de donații au promis sprijin financiar și alte țări europene precum Polonia, Cehia, Turcia, Bulgaria, Croația, Slovenia, Letonia, Estonia, Austria, Danemarca sau Suedia. România a anunțat, prin intervenția ministrului sănătății Nelu Tătaru, o donație de 200.000 de euro, scrie Calea Europeană. Australia, Kuweit, Japonia, Coreea de Sud sau Iordania s-au alăturat apelului.

Ținta propusă a evenimentului de strângere de fonduri era 7,5 miliarde de euro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gr Mihai Gr Mihai check icon
  "liderii lumii și-au luat angajamentul că vor dona 7,4 miliarde de euro "
  "Am făcut-o. În doar câteva ore am strâns 7,4 miliarde de euro "

  Observ o diferenta importanta :)
  • Like 0
 • Asa se fac banii. Creezi necesitatea si apoi apari cu solutia!
  • Like 1
 • 200.000 de euro ???? SERIOS? Mai bine nu dona nimic. Te faci de ras .
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult
sound-bars icon