Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

COVID-19. În doar câteva ore, Uniunea Europeană a strâns o donație globală de 7,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea unui vaccin

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a găzduit luni o campanie la nivel global, în care liderii lumii și-au luat angajamentul că vor dona 7,4 miliarde de euro pentru a sprijini eforturile de dezvoltare a unui vaccin împotriva Covid-19 și de diagnosticare și tratare a bolii.

„Am făcut-o. În doar câteva ore am strâns 7,4 miliarde de euro pentru vaccin, diagnosticare şi tratament. Asta va contribui la începerea unei cooperări globale fără precedent", a declarat Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană va aloca 1 miliard de euro pentru a finanța cercetarea în domeniul coronavirusului, în timp ce Germania a promis 525 de milioane de euro în acest scop, iar Franța 500 de milioane. 

Marea Britanie a promis că va dona 388 de milioane de lire sterline, Italia a promis 140 de milioane de euro, iar Spania - 125 de milioane de euro. Canada a anunţat o contribuţie de 850 de milioane de dolari, Arabia Saudită, 500 de milioane de dolari și Israel, 60 de milioane de dolari, relatează Agerpres

La maratonul de donații au promis sprijin financiar și alte țări europene precum Polonia, Cehia, Turcia, Bulgaria, Croația, Slovenia, Letonia, Estonia, Austria, Danemarca sau Suedia. România a anunțat, prin intervenția ministrului sănătății Nelu Tătaru, o donație de 200.000 de euro, scrie Calea Europeană. Australia, Kuweit, Japonia, Coreea de Sud sau Iordania s-au alăturat apelului.

Ținta propusă a evenimentului de strângere de fonduri era 7,5 miliarde de euro. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  "liderii lumii și-au luat angajamentul că vor dona 7,4 miliarde de euro "
  "Am făcut-o. În doar câteva ore am strâns 7,4 miliarde de euro "

  Observ o diferenta importanta :)
  • Like 0
 • Asa se fac banii. Creezi necesitatea si apoi apari cu solutia!
  • Like 1
 • 200.000 de euro ???? SERIOS? Mai bine nu dona nimic. Te faci de ras .
  • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult
sound-bars icon