Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dăncilă se enervează și cere ministrului Sănătății demiteri pe care ea trebuie să le facă potrivit legii

Viorica Dancilă - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătăţii demiterea din funcţie a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, după ce acesta din urmă a afirmat într-un interviu că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu.

UPDATE: Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a declarat joi, că nu a luat în calcul demisia, adăugând că nu se consideră vinovat de nefuncţionarea platformei informatice.

UPDATE: Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu este în subordinea Ministerului Sănătății, ci în subordinea Guvernului. Primul-ministru este cel care, potrivit legislației, îl numește și demite pe președintele CNAS, la propunerea ministrului Sănătății.

STIREA INITIALA:

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea, solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie, să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a spus Viorica Dăncilă, scrie News.ro.

În ceea ce priveşte blocajul sistemului cadrului de sănătate, premierul a afirmat că a cerut o analiză pentru a vedea care sunt cauzele şi va „căuta ca acest lucru să nu se repete”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat, miercuri, la RFI, referitor la faptul că sistemul cardului de sănătate nu funcţionează de peste două săptămâni, că acesta ar putea fi repornit joi, după ce se vor face noi teste. „Nu vreau să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic", a spus purtătorul de cuvânt al CNAS.

Osmanovici a susținut, joi, la B1TV, că declarația sa a fost interpretată greșit.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Probabil ca pentru "orice om e greu sa citeasca o fisa a postului" darmite sa o mai si inteleaga. Si cand te gandesti ca are deja vechime,dar pentru ca la inceput primea indicatii ce sa spuna si cum sa actioneze nu a considerat necesar sa citeasca ce trebuie sa faca ca PM.
    • Like 1
  • Trebuie să-i spună cineva proastei că ocupă, nemeritat, locul de prim ministru. Ea nu știe ce-i cu ea. Și mai trebuie să i se spună ce atribuții are.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult