Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dăncilă se enervează și cere ministrului Sănătății demiteri pe care ea trebuie să le facă potrivit legii

Viorica Dancilă - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătăţii demiterea din funcţie a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, după ce acesta din urmă a afirmat într-un interviu că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu.

UPDATE: Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a declarat joi, că nu a luat în calcul demisia, adăugând că nu se consideră vinovat de nefuncţionarea platformei informatice.

UPDATE: Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu este în subordinea Ministerului Sănătății, ci în subordinea Guvernului. Primul-ministru este cel care, potrivit legislației, îl numește și demite pe președintele CNAS, la propunerea ministrului Sănătății.

STIREA INITIALA:

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea, solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie, să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a spus Viorica Dăncilă, scrie News.ro.

În ceea ce priveşte blocajul sistemului cadrului de sănătate, premierul a afirmat că a cerut o analiză pentru a vedea care sunt cauzele şi va „căuta ca acest lucru să nu se repete”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat, miercuri, la RFI, referitor la faptul că sistemul cardului de sănătate nu funcţionează de peste două săptămâni, că acesta ar putea fi repornit joi, după ce se vor face noi teste. „Nu vreau să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic", a spus purtătorul de cuvânt al CNAS.

Osmanovici a susținut, joi, la B1TV, că declarația sa a fost interpretată greșit.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Probabil ca pentru "orice om e greu sa citeasca o fisa a postului" darmite sa o mai si inteleaga. Si cand te gandesti ca are deja vechime,dar pentru ca la inceput primea indicatii ce sa spuna si cum sa actioneze nu a considerat necesar sa citeasca ce trebuie sa faca ca PM.
    • Like 1
  • Trebuie să-i spună cineva proastei că ocupă, nemeritat, locul de prim ministru. Ea nu știe ce-i cu ea. Și mai trebuie să i se spună ce atribuții are.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult