Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

27 decembrie, data limită pentru depunerea aplicațiilor la programul Executive MBA în Cluj-Napoca, acreditat de Universitatea Buckingham: „Pot spune că acest program a reprezentat fundația pentru dezvoltarea carierei mele”

Bursă MBA

Dezvoltarea carierei, oportunitățile internaționale, comunitatea de business din cadrul programului sunt doar câteva dintre avantajele de care au beneficiat cei care au studiat în cadrul unui program Executive MBA acreditat la nivel internațional.

Transilvania Executive Education, împreună cu Banca Transilvania și Evergent Investments, susțin educația executivă din România, prin organizarea unei competiții în cadrul căreia vor fi oferite 3 burse în valoare totală de 30.000 euro pentru programul TEE Executive MBA, acreditat de Universitatea Buckingham din Marea Britanie. Competiția se desfășoară pe platforma Republica.ro, partener media al acestei inițiative:

- Bursa BT Roberto Marzanati (15.000 euro) acoperă integral investiția în programul de studii;

- 2 burse a câte 7.500 euro oferite de Evergent Investments, acoperă jumătate din costul programului. 

TEE Executive MBA este organizat în 12 module predate față-în-față o dată la 6 săptămâni (joi - duminică, timp de 36 de ore) de experți internaționali și români cu experiență atât în mediul academic cât și în cel de business.

Noul program Executive MBA acreditat de Universitatea Buckingham va începe în februarie 2022. Detalii despre module și competiția de burse deschisă până în 27 decembrie se găsesc pe website-ul teecluj.ro.  

Dezvoltare profesională

Cei care au absolvit un program MBA la Cluj vorbesc despre oportunitățile în carieră pe care le-au avut după ce l-au urmat. ”Programul Executive MBA mi-a permis să-mi dezvolt cariera și să-mi extind rețeaua profesională. Varietatea exemplelor practice împărtășite atât de colegii cât și de profesorii mei au fost cu adevărat uimitoare”, spune Marius Moldovan, Director Campus Regina Maria. 

TEE oferă un program de General Management cu o curriculă aplicată și interactivă, orientată atât spre dezvoltarea rolului delider (cu module precum “Leadership and Organisational Change”, “Economics and Entrepreneurship”, “Systemic Management: Seeing the Big Picture”), cât și spre îmbunătățirea performanței afacerii sau a companiei pe administrate de cursanți (cu module despre “People and Performance. Talent Management in action”, “Strategy and Value Creation”, “Disruptive Innovation: Practices and Processes”, “Management Consulting: the Projects’ Driven Mindset”, “Governance and Business Ethics”, etc). 60% dintre absolvenții de Executive MBA din Cluj au avansat în carieră în mai puțin de un an de la absolvire, spun organizatorii.

Oportunități internaționale

“Programul Executive MBA a fost o oportunitate extraordinară de a înțelege mediul de business din mai multe perspective, diferite de înțelegerea tehnică pe care o aveam. În retrospectivă, pot spune că acest program a reprezentat fundația pentru dezvoltarea carierei mele”, povestește Radu Orghidan, VP Cognitive Computing Endava.

Programul facilitează accesul la oportunități internaționale și te ajută să îți formezi vocabularul de business necesar pentru înțelegerea dinamicilor economice actuale. Folosind un model de tip “Fly-in faculty”, TEE a creat o comunitate de profesori și experți internaționali care vor preda în Cluj-Napoca, aducând cu ei o viziune globală a mediului de afaceri. În cadrul programului, vor fi implicați peste 30 de experți internaționali din 8 țări (Europa, America de Nord și Asia). 

Comunitatea de business

"Am devenit parte a unei familii mai mari de absolvenți, unde pot conta pe sprijin și sfaturi atunci când am nevoie. Programul Executive MBA a fost o experiență de anvergură, o provocare și o bucurie în același timp”, arată Teodor Băbuț, Group COO @E-Infra.

Dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Buckingham și comunitatea de business din România, programul oferă acces la rețeaua de alumni și la oportunitățile antreprenoriale generate de această comunitate. În cei 7 ani de activitate, TEE a format în cadrul programelor educaționale pe care le-a facilitat o comunitate de peste 200 de absolvenți care ocupă poziții de top și middle management în peste 50 de companii din România si Europa.

Abilități de leadership

“Programul MBA a reprezentat o experiență complexă de dezvoltare atât profesională, cât și personală și un mijloc de formare excelentă în leadership”, este de părere Călin Codarcea, Director Sucursală, Lisam Systems România

Potrivit organizatorilor, programul îți îmbunătățește abilitățile de leadership pentru a lua decizii de business informate și pentru a gestiona cu responsabilitate provocările contextului actual de business. „Atât prin intermediul curriculei, cât și prin experiența profesorilor și a invitaților din mediul de business, aducem cât mai aproape de studenți exemple și conversații cu sens prin intermediul cărora îi provocăm să reflecteze la rolul unui lider într-o organizație și la mijloacele prin care chiar ei își pot îmbunătăți stilul de leadership”, spun acesștia.

GÂNDIRE STRATEGICĂ

“Programul Exec. MBA este o oportunitate excelentă de a-ți structura modul de gândire, iar mie, mi-a schimbat cu siguranță mentalitatea (abordarea problemelor, luarea deciziilor și implementarea schimbărilor)”, mărturisește Cristinela Velicu, Director Politici de vaccinare, Key Markets Europe & Canada, MSD România

Ceea ce face acest program special este accentul pus pe transferul de instrumente și aptitudini care să ajute cursanții să gestioneze luarea deciziilor într-o economie complexă, digitalizată și interconectată. Mai mult, programul dezvoltă gândirea sistemică - cum să vezi imaginea de ansamblu. Acest lucru este datorat modului de predare (folosind studii de caz, dezbateri, lucrul în echipă), dar și temelor de curs pe care fiecare modul le are, concepute pentru a dezvolta conexiuni între contextul actual de business, teorie și experiența personală, justificând deciziile de business ca rezultat al evaluării critice. Prin gândirea critică se promovează găsirea de idei/soluții noi și originale.

Perspectiva globală

“Viziunea mea despre lumea de business a devenit mai clară pe măsură ce expunerea mea la alte domenii a crescut. Acest lucru este datorat atât profesorilor care ne-au predat o mare varietate de module, precum și colegilor mei de clasă care proveneau din diferite industrii”, spune  Alin Băiescu, Broker Manager Aegon România.

Bazat atât pe experiența practică, cât și pe nivelul academic ridicat al profesorilor și experților implicați în predare, programul oferă instrumentele și infrastructura necesare pentru a fructifica oportunitățile oferite de economia globală și pentru a lucra în organizaţii şi contexte multiculturale. Cu fiecare generație de cursanți am adus în aceeași clasă persoane din top și middle management din departamente și companii din industrii diverse, tocmai pentru a avea posibilitatea de a vedea o afacere din mai multe unghiuri. 

Media de vârstă a celor care studiază un Executive MBA în Cluj este de 35 de ani, iar cea de experiență într-un rol de conducere de 10 ani.

Calendarul este următorul:

* 26 noiembrie – 27 decembrie a.c.: Înscriere în competiție

* 28 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: Evaluarea candidaților

* 10 ianuarie 2022: Anunțarea câştigătorului bursei pe site-ul și canalele social media ale Transilvania Executive Education

Programul Executive MBA – Management General va începe în Cluj-Napoca, în 9 februarie 2022 și include 12 module predate o dată la 6 săptămâni timp de 18 luni, cu o temă după fiecare modul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult