Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

De ce trădează femeile în dragoste?

Infidelitate

Foto: Guliver Getty Images

"-M-am îndrăgostit și nu înțeleg de ce. Vreau să fiu cu el, dar nu vreau să îmi pierd familia.....

-De cine v-ați îndrăgostit?

-De un bărbat care este sub nivelul soțului meu, dar care mă face să mă simt femeie.... Nu știu ce să fac!"

Cam așa începe o conversație, când o femeie cere sprijin pentru a înțelege ce se întâmplă cu ea, de ce a trădat și în cele mai multe cazuri dorindu-și să facă orice e necesar pentru a-și salva relația sau ce a mai rămas din ea.

Sex, atenţie, plictiseală?....Există multe motive pentru care femeile îşi înşală partenerii. Chiar dacă fiecare aventură e diferită, există câteva motive comune pentru care femeile ajung să comită adulter emoțional și/sau sexual.

Conexiunea emoţională

Dacă partenerul nu o ascultă sau nu mai e compatibil emoţional cu ea, o femeie va fi tentată să caute aceste lucruri la altcineva.

Există câteva diferenţe subtile între motivele pentru care trădează în dragoste bărbaţii şi femeile. Bărbaţii au probleme cu stima de sine în general şi caută oglinzi exterioare care să îi valideze. Simt nevoia să fie validați și admirați, pe când femeile ajung să înșele pentru că partenerul le-a ignorat încercările de a avea o conexiune emoţională cu el.

Sex

Uneori, bărbaţii consideră sexul că fiind un act de intimitate, pe când femeile regăsesc intimitatea în comunicare şi uniune emoţională. 

Bărbaţii înşală pentru sex, iar femeile pentru conexiunea emoţională, sau cel puţin aşa cred unii.

Totuşi, lucrurile se mai schimbă, iar sexul a ajuns un motiv la fel de important pentru o aventură şi în rândul femeilor.

Faţă de acum 30 de ani, când femeile îşi doreau o aventură din motive emoţionale, ele sunt acum capabile să separe sexul de sentimente şi să aibă o escapadă doar de dragul distracţiei.

Femeile sunt din ce în ce mai conştiente de sexualitatea lor şi ştiu ce îşi doresc în dormitor. Este mult mai probabil acum să caute o aventură pentru că sunt nesatisfăcute sexual în cuplu, decât erau cu ani în urmă.

Oportunitate

În ultimele decenii, numărul de femei care au un job este aproape egal cu cel al bărbaților. Mai mult, sunt din ce în ce mai multe femei în poziții de conducere, care au foarte mulți bărbați în jur și pentru care oportunitățile sunt multiple.

A trecut de mult vremea în care femeile erau casnice şi se agitau toată ziua pentru ca întoarcerea soţului de la birou să fie perfectă. 

În zilele noastre sunt destul de mulți bărbaţi care au preluat acest rol, în timp ce partenerele lor se duc la muncă sau situația cea mai des întâlnită, în care în cea mai mare parte a timpului, ambii parteneri muncesc şi împart responsabilităţile părinteşti.

Pentru că stau cât mai mult timp departe de casă, femeile au mai multe şanse de a avea o aventură față de cum era în trecut.

Când pleacă la muncă, se îmbracă elegant şi se machiază, ceea ce le face să pară mai atrăgătoare şi mai interesante în ochii celorlalţi crescându-le în același timp senzația de încredere în sine.

Plictiseală şi curiozitate

Plictiseala intervine în viaţa femeii atunci când are prea mult timp liber, de multe ori asta se întâmplă când copiii nu mai au atâta nevoie de ea. Astfel de momente, în care femeile caută o aventură, apar fie când cel mai mic dintre copii ajunge la vârstă de 5 sau 6 ani, fie când experimentează sindromul cuibului gol sau când copiii devin adolescenţi.

S-a observat ca femeile au aventuri când încearcă să se adapteze la un nou rol în viață, mai ales după perioada de maternitate, pentru că trec printr-un proces de redescoperire de sine, în care caută să se simtă iar femei şi nu doar mame. Ar putea fi cazul celor care s-au căsătorit de tinere şi care acum vor să încerce şi altceva.

Stimularea ego-ului

Când eşti femeie, ego-ul tău are de câştigat atunci când cineva te găseşte atrăgătoare şi flirtează cu tine. La o anumită vârstă, femeile vor căuta o aventură pentru a se simţi tinere din nou şi pentru a avea parte iar de adrenalina şi dorinţa de la începutul unei relaţii.

Abandonarea relaţiei

Când o căsnicie nu mai funcţionează, o femeie va căuta să aibă o aventură ca să nu treacă singură prin procesul despărţirii. Noul partener va fi înlocuitorul soţului şi va fi folosit pe post de scuză pentru despărţire, ca ea să poată spune „m-am îndrăgostit de altcineva”.

Strigăt de ajutor

Unele femei caută să aibă o relaţie extraconjugală, chiar dacă nu doresc să-şi părăsească soţul, pentru că relaţia pe care o au deja nu mai funcţionează.

Își doresc într-un fel ca aventura să iasă la iveală în speranța că vor putea trage un semnal de alarmă și căsnicia lor poate fi reparată dacă apelează la sprijinul şi consilierea unui psihoterapeut.

Dacă tentaţia de a avea o aventură vă face cu ochiul, este bine să mergeţi la consiliere de cuplu şi să încercaţi să vă rezolvaţi problemele ascunse ale căsniciei înainte să va înşelaţi partenerul!

Aventura „nevinovată" virtuală

Pe de-o parte, este uşor să ai o aventură în această eră a tehnologiei, unde telefonul şi mesajele facilitează atât de mult comunicarea. Site-urile de socializare te ajută să îţi redescoperi pasiuni din trecut și nu numai, iar cele de întâlniri promit chiar şi aventuri de-o noapte, fără obligaţii.

Pe de altă parte, să nu uităm că la fel de uşor îi este şi partenerului să le descopere relaţia extraconjugală.

Distracţia poate părea nevinovată dacă nu eşti prinsă. Dar, dacă adevărul iese la iveală, tu şi familia ta veţi suferi cu siguranţă.

Am observat că din ce în ce mai multe femei au aventuri virtuale, având senzația ca nu își înșală partenerul dacă stau pe chat cu un alt bărbat, dacă sunt complimentate constant si primesc „like-uri" la postări personale pe canalele de social media ajungând uneori cu ușurință să facă sexting, găsindu-l nevinovat fiind doar o interacțiune cu ecranul telefonului.

Încep prin conversații banale, schimb de melodii și ajung la discuții despre viața lor de familie și de cât de nefericite sunt în relația pe care o au. Sunt convinse că acel bărbat cu siguranță le va înțelege, le va valida și vor primi apreciere și respect.

Este și firsec să fie așa... Multe femei sunt atât de „înfometate" printr-o lipsă cronică de dragoste, respect, afecțiune și admirație, încât sunt în stare să se arunce în brațele primului bărbat care le oferă promisuni și vorbe frumoase chiar și doar în spațiul virtual.

Iluzia primei iubiri

O parte din ele evadează în trecut și se întorc la prima dragoste, pentru că undeva acolo în sufletul lor de adolescente au rămas cu senzația că erau iubite așa cum meritau. Dar, sunt de cele mai multe ori dezamăgite, pentru că proiecția primei iubiri din mintea lor, nu are nicio legătură cu bărbatul de astăzi.

Dorința de „nou"

Sunt destul de puține cele care cauta „noul" efectiv și vor să cunoască cât mai mulți bărbați sau se orientează doar pe partea sexuală.

În concluzie, fără să își dea seama, femeia care trădează își caută un partener care să îi fie prieten și care să o iubească, să o înțeleagă, să o respecte și să o admire pentru ceea ce este.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aha, care va sa zica:"sunt din ce în ce mai multe femei în poziții de conducere, care au foarte mulți bărbați în jur și pentru care oportunitățile sunt multiple.... ele sunt acum capabile să separe sexul de sentimente şi să aibă o escapadă doar de dragul distracţiei (aka,sex only). ".....Este și firsec să fie așa... Multe femei sunt atât de „înfometate" printr-o lipsă cronică de dragoste, respect, afecțiune și admirație, încât sunt în stare să se arunce în brațele primului bărbat care le oferă promisuni și vorbe frumoase chiar și doar în spațiul virtual".Toate astea sunt valabile atat pentru femei cat si pentru barbati si este si firesc sa fie asa in cazul ambilor, nu doar pentru femei. A cauta ceva nou, pentru ca lipseste ceva....Bineinteles ca lipseste ceva, poate pasiunea de inceput, calculele gresite, promisiuni nerespectate. Relatia se reinventeaza si supravietuieste pe parcursul anilor prin concursul ambilor parteneri, apar copii, alte responsabilitati, cariere......Multe lucruri pot dezamagi pe lumea asta, de la stiinta la relatii umane. Din pacate nici simplistul, take what you can get nu mai defineste majoritatea relatiilor. Ca o regula, unul trage ca boul pentru a mentine relatia in functiune, in timp ce partenerul vaneaza inerentele greseli pentru a-i face "dosar". Unde nu gaseste probleme reale, inventeaza. Dupa care are toate scuzele din lume sa caute o alta optiune. Women included.
  • Like 1
 • check icon
  Ce texte metafizice: conexiune emoțională, redescoperirea femeii, lipsă cronică de afecțiune...
  Și eu, care credeam că femeile sunt și ele oameni, care se plictisesc de aceeași companie și vor să încerce ceva nou...
  • Like 1
 • Sunt solutii pentru reimprospatarea unei relatii. Cei doi parteneri pot gasi activitati comune. Calatorii, teatru, film, exercitii fizice si de ce nu, sport extrem.
  Iti iubesti sotia/sotul? Incearcati impreuna zipline, parasutism, parapanta, bungee jumping. Priveste-ti partenerul imediat dupa terminarea activitatii, vei descoperi o alta persoana de care merita sa te reindragostesti.
  Nu-ti mai place partenetul? Lasa-l/las-o sa sara singur/singura :-)
  https://www.youtube.com/watch?v=UgXdvRWsuUs
  • Like 2
 • Explicația este mult mai simplã si brutalã : omul este animal poligam. Punct. Monogamia ține de o convenție socialã,nicidecum de instincte.Iarãși,punct. Sunt persoane,care,din varii motive pot sã-și controleze instinctele,altele-nu ! C'est la vie,toujours parșiv !
  • Like 4
  • @
   Pãi,nu știu ce sã vă urez : continuarea seriei sau stop-serie?! Vã descurcați dvs., pt. cã sunteți adult si ....vaccinat. :)
   • Like 1
  • @ Stefan Stefania
   Mi-as fi dorit ca toata lumea sa gandeasca ca dvs cand aveam 20 de ani si puteam lupta pentru a ma pozitiona in varful ierarhiei.
   Cand Tarzan devine donkey optiunea monogamiei este preferabila :- )
   Mai pe scurt monogamia este revansa celor inteligenti impotriva celor cu muschi si chiar impotriva naturii. Nimic nou, omul s-a razvratit mereu impotriva naturii.
   • Like 0
  • @ Gar Gaune
   Asa este! De la un moment încolo,ne luãm tabletele pentru reumã,stãm cuminți si...monogami.
   • Like 0
 • Tudor check icon
  Daca e sa te iei dupa articolul asta femeile inseala constant si la fiecare ocazie. Adevarul e undeva la mijloc. Toate astea se aplica si la barbati in egala masura. Nu e de mirare ca rata de divort e asa mare.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult