Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

De ce vrea Liviu Dragnea să candideze la președinție. C.T. Popescu: Nu îl interesează neapărat Cotroceniul

Liviu Dragnea, tot înainte

Foto: Inquam Photos

Când Liviu Dragnea a spus că în urmă cu un an nu își dorea să candideze la alegerile prezidențiale, a fost una dintre ocaziile extrem de rare în care a spus adevărul crede Cristian Tudor Popescu. 

„Până la sfârşitul lui 2018 nu l-a interesat candidatura la preşedinţie. Ţinta lui a fost mereu funcţia de premier, pe care spera să o obţină prin albirea dosarelor, începând cu cel al Referendumului din 2012. În momentul în care era achitat, putea deveni a doua zi premier sau să încerce asta.

Nu îl prea interesa funcţia prezidenţială, care, cu largul concurs al PSD are mai puţine prerogative decât cea de premier. Şi prim-ministru i se potrivea mult mai bine, pentru că funcţia de preşedinte presupune mai mult componentă externă, unde Dragnea e zero sau chiar minus.

Începând din iarnă, Dragnea, de când a constatat că are mari probleme cu dosarele, că nu reuşeşte să le rezolve prin Guvern, prin Parlament, cu Curtea de Apel a reuşit câte ceva, dar iată că a ajuns la situaţia de a se pronunţa sentinţa luni, 27 mai. Când a constatat că e groasă cu Justiţia şi că începe să aibă probleme tot mai mari cu controlul guvernului şi al doamnei Dăncilă, că şi-a făcut şi ea nişte socoteli, atunci i-a încolţit această idee să candideze la preşedinţie. De ce? Pentru a-şi întări controlul asupra partidului. Nu îl interesează neapărat Cotroceniul. <După alegeri, vom anunţa duminică seară> - aşa a spus. A doua zi, după ce a recepţionat nişte copite în gură de la Dăncilă şi super baronul Oprişan şi de la Tăriceanu, Dragnea iese din nou la tv aseară şi, întrebat fiind <păi, n-aţi zis că duminică seara?>, răspunde: <aaîîîîîbbbbbbnuu>. După care ştiţi ce a făcut? Uluitor, omul ăsta are şi niste tulburări, pentru că, în tot acel interviu de o oră, la aproape fiecare frază domnul Dragnea s-a hlizit continuu. Cine a văzut ştie că nu exagerez. Acolo se discuta despre alegeri, despre viitorul României, despre proiecte internaţionale pe care le arunca pe ecrane Dragnea, iar el hi-hi-hi-hi...”, a declarat jurnalistul la Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Administrația prezidențială desfășoară de ceva timp ( de la Băsescu încoace ) o campanie elaborată și susținută pentru crearea condițiilor de trecere a României la un regim de republică prezidențială. Poporul român este „ajutat” să intre într-o perioadă de amnezie selectivă, șă uite faptul că România a mai avut un astfel de regim în vremurile de tristă amintire.
    Oricum se pare că struțo-cămila actuală de guvernare, republica semi-prezidențială, este generatoare de dezbinare și de scandal politic perpetuu.
    Singurul avantaj al republicii prezidențiale îl reprezintă ușurința în identificarea și personalizarea a tot ceea ce va fi rău sau bine în viața social-economică. este mult mai ușor să înjuri o singură persoană acuzănd-o de tot ceea ce „nu-ți iese” sau să înalți osanale unei singure persoane pentru tot cee ce „ți-a ieșit”.
    Dragnea reprezintă acum vinovatul de serviciu, dar se pare că a observat tendința de evoluție a regimului politic românesc și vrea să acceadă la funcția prezidențială, poate, poate va fi și beneficiarul osanalelor de rigoare.
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Adicătelea, sintetizând toată polologhia asta: Dragnea președinte!
      Ei, nu, lasă, că nu e cazul.
      Mult mai bine #muiePSD #lamulțianicuexecutare
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult