Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Primul caz de coronavirus în România

coronavirus - digi

Foto: captura digi24

În România a fost confirmat miercuri seara primul caz de coronavirus, potrivit unor surse citate de Digi24. Este vorba despre o persoană din Gorj, care a intrat în contact cu un italian în vârstă de 71 de ani, diagnosticat cu coronavirus după ce a ajuns înapoi acasă.

Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, secretari de stat în Ministerul Sănătății, au confirmat informația: „Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei.”

Italianul de 71 de ani a stat în România câteva zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din Oltenia, în perioada 18-22 februarie. El a avut mai multe întâlniri de afaceri și a mers la vânătoare. Toate persoanele cu care acesta a intrat în contact vor fi puse în carantină pentru 14 zile. Și partenerul său de călătorie, un bărbat italian în vârstă de 51 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus. Starea celor două persoane din peninsulă este una bună.

În unitățile sanitare din România sunt 92 de paturi unde pot ajunge persoanele care vor fi depistate cu coronavirus.

Citiți și:

Ministrul Sănătății: Nu este cazul să ne alarmăm

„În urma testării făcute persoanelor din Gorj avem primul caz confirmat cu coronavirus. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Gorj. Persoana va ajunge la București, la Matei Balș. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome. Și nu e cazul să ne alarmăm. Sunt în lucru încă 33 de teste”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, la conferința de presă de miercuri noaptea.

„Familia bărbatului - 7 membri - este carantinată (în locuință). Sunt izolați 14 zile. Poate poliția locală va fi acolo, dar nu sunt puși sub sechestru. Este și o protecție pentru ei”, a spus Raed Arafat. Cei 7 membri ai familiei bărbatului testat pozitiv vor primi sprijin pentru asigurarea hranei și apei. Toți 7 au fost testați negativ pentru Covid-19.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca ,,nici cel mai banal lucru ,masti de protectie ,,nu suntem in stare sa le confectionam ,. si trebuie sa asteptam , sa ni le faca chienzii si sa le trimita ,gata infestate,, !! Apoi ne meritam soarta,,!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult