Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Facultățile de Drept din trei mari centre universitare se solidarizează cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți de la Drept „care au fraudat mai multe examene”

student - absolvent

Foto: Leung Cho Pan / Panthermedia / Profimedia

Facultățile de Drept din trei mari centre universitare s-au solidarizat cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți de la Drept „care au fraudat mai multe examene”. Facultățile de profil din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu au anunțat că își exprimă „solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă”, scrie Edupedu.ro.

„A arăta intransigență față de astfel de comportamente repetate reprezintă nu doar un standard moral necesar, dar și o formă de respect față de marea majoritate a studenților care respectă standardele academice”, se arată într-un comunicat de la Universitatea Babeș-Bolyai.

„Corectitudinea examinării, indiferent de forma acesteia, este o valoare intangibilă; această valoare este fundamentul formării unor generații integre de profesioniști ai dreptului și constituie obiectivul central al activității universitare. Pentru aceste considerente, suntem pe deplin angajați în protejarea corectitudinii formelor de evaluare și asumarea consecințelor încălcării acesteia. Exprimăm deplina solidaritate cu demersurile menite să protejeze valorile ante-menționate”, au punctat oficialii de la Universitatea Al.I. Cuza din Iași.

„Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu, membră a Hexagonului Facultăților de Drept, își exprimă solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă. Sistemul educațional, învățământul juridic în particular, trebuie să promoveze în primul rând valori fundamentale – integritate, onestitate, corectitudine, bună-credință”, menționează un comunicat de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan check icon
  Daca ,este vorba , de Facultate din Bucuresti ,, NU ,ne mai poate mira nimic,
  -- Acesti tineri pacat ptr ei ,sigur sunt ,rodul educatiei psd-iste ,care au avut dela cine ,invata,-- smecheria -hotia etc,
  --- Foarte bine ca s-a procedat asa, caci altfel ar fi rezultat ,,avocati ca celebrul Rosu ,din dosarul baneasa ,, sau judecatori care, judeca ,gresit, stramb ,etc,
  • Like 0
  • @ Dan
   Felicitări ”stimabile” pentru că ai un viitor strălucit : comparând cu antecedentele (în cazul de față chiar cu actualitatea) vă văd pășind pe urmele obsedatului (de PSD) de la Cotroceni, absolut permanent, indiferent că e sau nu e cazul ! Să ne trăiți viitorule președinte !
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult