Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Facultățile de Drept din trei mari centre universitare se solidarizează cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți de la Drept „care au fraudat mai multe examene”

student - absolvent

Foto: Leung Cho Pan / Panthermedia / Profimedia

Facultățile de Drept din trei mari centre universitare s-au solidarizat cu decizia Universității din București de a exmatricula 45 de studenți de la Drept „care au fraudat mai multe examene”. Facultățile de profil din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu au anunțat că își exprimă „solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă”, scrie Edupedu.ro.

„A arăta intransigență față de astfel de comportamente repetate reprezintă nu doar un standard moral necesar, dar și o formă de respect față de marea majoritate a studenților care respectă standardele academice”, se arată într-un comunicat de la Universitatea Babeș-Bolyai.

„Corectitudinea examinării, indiferent de forma acesteia, este o valoare intangibilă; această valoare este fundamentul formării unor generații integre de profesioniști ai dreptului și constituie obiectivul central al activității universitare. Pentru aceste considerente, suntem pe deplin angajați în protejarea corectitudinii formelor de evaluare și asumarea consecințelor încălcării acesteia. Exprimăm deplina solidaritate cu demersurile menite să protejeze valorile ante-menționate”, au punctat oficialii de la Universitatea Al.I. Cuza din Iași.

„Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu, membră a Hexagonului Facultăților de Drept, își exprimă solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă. Sistemul educațional, învățământul juridic în particular, trebuie să promoveze în primul rând valori fundamentale – integritate, onestitate, corectitudine, bună-credință”, menționează un comunicat de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca ,este vorba , de Facultate din Bucuresti ,, NU ,ne mai poate mira nimic,
    -- Acesti tineri pacat ptr ei ,sigur sunt ,rodul educatiei psd-iste ,care au avut dela cine ,invata,-- smecheria -hotia etc,
    --- Foarte bine ca s-a procedat asa, caci altfel ar fi rezultat ,,avocati ca celebrul Rosu ,din dosarul baneasa ,, sau judecatori care, judeca ,gresit, stramb ,etc,
    • Like 0
    • @ Dan Capitan
      Felicitări ”stimabile” pentru că ai un viitor strălucit : comparând cu antecedentele (în cazul de față chiar cu actualitatea) vă văd pășind pe urmele obsedatului (de PSD) de la Cotroceni, absolut permanent, indiferent că e sau nu e cazul ! Să ne trăiți viitorule președinte !
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult