Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Finlanda, pregătită să preia președinția Consiliului UE în locul României, dacă va fi nevoie. Reacția MAE

Juha Sipilä

(Foto: Guliver/Getty Images)

Premierul finlandez Juha Sipilä a declarat luni seara că guvernul de la Helsinki s-a pregătit pentru o eventuală solicitare din partea Bucureştiului de a face schimb în preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE, însă o astfel de solicitare nu a fost făcută. 

Oficialul finlandez a revenit marți și a spus că România nu are nicio intenție să se retragă de la preluarea președinției UE în ianuarie anul viitor, scrie yle.fi.

Finlanda urmează să preia președinția Consiliului Uniunii Europene din iulie 2019, conform calendarului stabilit.

Prim-ministrul Juha Sipilä a adăugat marți că tensiunile interne de pe scena politică din România nu influențează calendarul președinției finlandeze a UE.

Presa din Finlanda a amintit declarațiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia România nu este pregătită să preia președinția UE, cerând guvernului să demisioneze.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marţi seară, că România este pregătită pentru preluarea, la 1 ianuarie 2019, a mandatului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar pregătirile se desfăşoară conform calendarului. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca cei de pe...„taraba” politică să înțeleagă, ar trebui pusă problema la modul lor, în „limba” lor. Deci tu ăla care ești băgat în politică fără să fii politician, dacă în momentul când ești deasupra nevestei, amantei sau amantului și nu reușești să o faci, atunci (în cazul nostru) vine un finlandez și te dă la o parte și o face sau îl face el. Ce-i așa de neînțeles ? Simplu și cele două părți „ambele amândouă” sunt satis...făcute.
    • Like 0
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Finlanda e de 10 ori mai organizata si disciplinata decat Germania, dupa parerea mea. In tara aceasta indepartata, lucrurile merg ceas. Nu exista notiunea "de FURT", daca va imaginati asa ceva ! Eu cred ca intelept ar fi sa ii lasam pe finlandezi sa preia preşedinţia rotativa a Consiliului UE in Ianuarie 2019. In intervalul Ianuarie 201 - Iunie 2019, Romania ar face bine sa ia notite si sa se consulte cu Finlanda. Nu e o rusine sa recunosti ca mai ai de invatat. E o rusine sa pretinzi ca esti foarte bine pregatit, cand tu in realitate esti "la pamant" si sa faci lucrurile praf. Aici e vorba de Respekt. Nu potii sa te duci in fata Europei cu gura mare ca "vai ce tare sunt eu" cand lucrurile nu stau asa si acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni. Deja ne arata lumea cu degetul. Macar o urma de bun-smit sa mai lasam, pana nu e prea tarziu.
    • Like 0
    • @ Dan Dan
      Victor66 check icon
      De unde stii, esti finlandez?
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult