Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Fricoși, lași, lipsiți de autoritate și credibilitate publică, guvernând cu ochii la sondajele de opinie ca să nu-și supere clientela politică, conduc cu voioșie o țară direct în zid

Klaus Iohannis - Marcel Ciolacu - Nicolae Ciucă - PNL

Foto: Inquam Photos / George Călin

Vă dați seama că de luni de zile vorbim de niște schimbări fiscale fundamentale „pe surse”?

Nimeni nu a venit până acum să spună: asta e situația, ăsta e planul, astea sunt măsurile.

Culmea habarnismului s-a înregistrat azi la PNL, care a votat să fie de acord ca premierul Ciolacu de la PSD să-și asume răspunderea pe legile austerității, fără ca nimeni să le fi spus liberalilor ce conțin legile respective. Votăm să ne asumăm răspunderea, dar nu știm pe ce!

Vă dați seama că, în orice țară civilizată, astfel de legi care afectează veniturile populației și ale companiilor private ar fi fost dezbătute și discutate public.

La noi nimeni nu are curajul să-și asume nimic. Fricoși, lași, lipsiți de autoritate și credibilitate publică, guvernând cu ochii la sondajele de opinie ca să nu-și supere clientela politică, conduc cu voioșie o țară direct în zid.

O guvernare la secret, netransparentă, discreționară, habarnistă, după chipul și asemănarea celui care i-a delegat să conducă țara pentru ca el să se pensioneze anticipat pe caz de lene.

Intervenția mea de azi la Digi24:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • In urma rotatiei am schimbat un psd mai mic, adica pnl cu monstrul vampir, escroc, talhar, marele psd avand in cap jupanul lotrilor de drumul mare, un analfabet, un neica nimeni, un ursar covrigar de buzau, un fost lacheu al lui dragnea, pe marcel ciolacu. In sfarsit, tiganiada rdivivus.
  • Like 1
 • nicu check icon
  Guverne de cioflingari, 33 de ani de mizerie și hoție fără margini. O țară coruptă până în măduva oaselor.
  • Like 2
 • D check icon
  Cât negativism! Nu este habarnism, este lăutărie, guvernare după ureche. Ne adaptăm din mers, așa a funcționat poporul ăsta mereu. Când, vreodată, am funcționat după principii sau seturi de valori? Singura constantă în istoria noastră este adaptabilitatea.
  • Like 4


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult