Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Fricoși, lași, lipsiți de autoritate și credibilitate publică, guvernând cu ochii la sondajele de opinie ca să nu-și supere clientela politică, conduc cu voioșie o țară direct în zid

Klaus Iohannis - Marcel Ciolacu - Nicolae Ciucă - PNL

Foto: Inquam Photos / George Călin

Vă dați seama că de luni de zile vorbim de niște schimbări fiscale fundamentale „pe surse”?

Nimeni nu a venit până acum să spună: asta e situația, ăsta e planul, astea sunt măsurile.

Culmea habarnismului s-a înregistrat azi la PNL, care a votat să fie de acord ca premierul Ciolacu de la PSD să-și asume răspunderea pe legile austerității, fără ca nimeni să le fi spus liberalilor ce conțin legile respective. Votăm să ne asumăm răspunderea, dar nu știm pe ce!

Vă dați seama că, în orice țară civilizată, astfel de legi care afectează veniturile populației și ale companiilor private ar fi fost dezbătute și discutate public.

La noi nimeni nu are curajul să-și asume nimic. Fricoși, lași, lipsiți de autoritate și credibilitate publică, guvernând cu ochii la sondajele de opinie ca să nu-și supere clientela politică, conduc cu voioșie o țară direct în zid.

O guvernare la secret, netransparentă, discreționară, habarnistă, după chipul și asemănarea celui care i-a delegat să conducă țara pentru ca el să se pensioneze anticipat pe caz de lene.

Intervenția mea de azi la Digi24:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In urma rotatiei am schimbat un psd mai mic, adica pnl cu monstrul vampir, escroc, talhar, marele psd avand in cap jupanul lotrilor de drumul mare, un analfabet, un neica nimeni, un ursar covrigar de buzau, un fost lacheu al lui dragnea, pe marcel ciolacu. In sfarsit, tiganiada rdivivus.
    • Like 1
  • nicu check icon
    Guverne de cioflingari, 33 de ani de mizerie și hoție fără margini. O țară coruptă până în măduva oaselor.
    • Like 2
  • D check icon
    Cât negativism! Nu este habarnism, este lăutărie, guvernare după ureche. Ne adaptăm din mers, așa a funcționat poporul ăsta mereu. Când, vreodată, am funcționat după principii sau seturi de valori? Singura constantă în istoria noastră este adaptabilitatea.
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult