Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Fricoși, lași, lipsiți de autoritate și credibilitate publică, guvernând cu ochii la sondajele de opinie ca să nu-și supere clientela politică, conduc cu voioșie o țară direct în zid

Klaus Iohannis - Marcel Ciolacu - Nicolae Ciucă - PNL

Foto: Inquam Photos / George Călin

Vă dați seama că de luni de zile vorbim de niște schimbări fiscale fundamentale „pe surse”?

Nimeni nu a venit până acum să spună: asta e situația, ăsta e planul, astea sunt măsurile.

Culmea habarnismului s-a înregistrat azi la PNL, care a votat să fie de acord ca premierul Ciolacu de la PSD să-și asume răspunderea pe legile austerității, fără ca nimeni să le fi spus liberalilor ce conțin legile respective. Votăm să ne asumăm răspunderea, dar nu știm pe ce!

Vă dați seama că, în orice țară civilizată, astfel de legi care afectează veniturile populației și ale companiilor private ar fi fost dezbătute și discutate public.

La noi nimeni nu are curajul să-și asume nimic. Fricoși, lași, lipsiți de autoritate și credibilitate publică, guvernând cu ochii la sondajele de opinie ca să nu-și supere clientela politică, conduc cu voioșie o țară direct în zid.

O guvernare la secret, netransparentă, discreționară, habarnistă, după chipul și asemănarea celui care i-a delegat să conducă țara pentru ca el să se pensioneze anticipat pe caz de lene.

Intervenția mea de azi la Digi24:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • In urma rotatiei am schimbat un psd mai mic, adica pnl cu monstrul vampir, escroc, talhar, marele psd avand in cap jupanul lotrilor de drumul mare, un analfabet, un neica nimeni, un ursar covrigar de buzau, un fost lacheu al lui dragnea, pe marcel ciolacu. In sfarsit, tiganiada rdivivus.
  • Like 1
 • nicu check icon
  Guverne de cioflingari, 33 de ani de mizerie și hoție fără margini. O țară coruptă până în măduva oaselor.
  • Like 2
 • D check icon
  Cât negativism! Nu este habarnism, este lăutărie, guvernare după ureche. Ne adaptăm din mers, așa a funcționat poporul ăsta mereu. Când, vreodată, am funcționat după principii sau seturi de valori? Singura constantă în istoria noastră este adaptabilitatea.
  • Like 4


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult