Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Japonia pregătește pentru turiștii străini o ofertă de nerefuzat începând cu luna iulie: guvernul ar putea plăti jumătate din cheltuielile de călătorie

japonia - Foto: Charly Triballeau/ AFP / Profimedia

Foto: Charly Triballeau/ AFP / Profimedia

Turiștii ar putea fi plătiți ca să viziteze Japonia. Șeful Agenției de Turism din Japonia a anunțat săptămâna aceasta că guvernul a pus la punct un plan de atragere în țară a turiștilor străini, prin subvenționarea a jumătate din cheltuielile de călătorie, potrivit Forbes. Planul, care inițial a fost creat pentru turismul intern, s-ar putea extinde și asupra turiștilor străini, scrie sursa citată.

Programul guvernamental, cu o valoare echivalentă a 12,5 miliarde de dolari, ar putea fi lansat în iulie, dacă numărul de  infecții cu coronavirus se va reduce în curând, a declarat miercuri Hiroshi Tabata, șeful agenției.

Deocamdată nu există detalii despre modul în care programul va funcționa sau dacă vor exista limite de cheltuieli.

Japonia a fost considerată o poveste de succes în lupta cu noul coronavirus, la o populație de 126 de milioane de locuitori, a avut doar 16.433 de infecții și 784 de decese. Experții atribuie numărul scăzut al infecțiilor luării din timp a unor măsuri, dar și datorită asistenței medicale universale, unei rate scăzute de obezitate, expertizei în tratarea pneumoniei și unei culturi cunoscute pentru curățenie și igienă și abilități de distanțare socială.

Turismul este un motor economic important pentru Japonia. Conform statisticilor, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, doar 2.900 de turiști au vizitat țara în aprilie. Anterior, cel mai mic număr de vizitatori străini înregistrați într-o lună în Japonia a fost de 17.543, în februarie 1964. În 2019, Japonia a înregistrat un record de turiști - peste 32,5 milioane de vizitatori.

Nu este prima dată când Japonia a încercat să atragă mai mulți turiști, scrie Forbes. Înainte de declanșarea epidemiei, în decembrie anul trecut, Japan Airlines și Nomura Research Institute (un think tank economic) au anunțat o promoție pentru 100.000 de locuri pe zboruri interne, în scopul de a-i determina pe turiștii internaționali să exploreze țara și dincolo de Tokyo și Kyoto.

Luna trecută, autoritățile din insula italiană Sicilia au anunțat că vor plăti o parte din costurile călătoriei post-coronavirus, acoperind jumătate din valoarea biletelor de avion, plus una din fiecare trei nopți de cazare la hotel.

Cititi si:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult