Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Japonia pregătește pentru turiștii străini o ofertă de nerefuzat începând cu luna iulie: guvernul ar putea plăti jumătate din cheltuielile de călătorie

japonia - Foto: Charly Triballeau/ AFP / Profimedia

Foto: Charly Triballeau/ AFP / Profimedia

Turiștii ar putea fi plătiți ca să viziteze Japonia. Șeful Agenției de Turism din Japonia a anunțat săptămâna aceasta că guvernul a pus la punct un plan de atragere în țară a turiștilor străini, prin subvenționarea a jumătate din cheltuielile de călătorie, potrivit Forbes. Planul, care inițial a fost creat pentru turismul intern, s-ar putea extinde și asupra turiștilor străini, scrie sursa citată.

Programul guvernamental, cu o valoare echivalentă a 12,5 miliarde de dolari, ar putea fi lansat în iulie, dacă numărul de  infecții cu coronavirus se va reduce în curând, a declarat miercuri Hiroshi Tabata, șeful agenției.

Deocamdată nu există detalii despre modul în care programul va funcționa sau dacă vor exista limite de cheltuieli.

Japonia a fost considerată o poveste de succes în lupta cu noul coronavirus, la o populație de 126 de milioane de locuitori, a avut doar 16.433 de infecții și 784 de decese. Experții atribuie numărul scăzut al infecțiilor luării din timp a unor măsuri, dar și datorită asistenței medicale universale, unei rate scăzute de obezitate, expertizei în tratarea pneumoniei și unei culturi cunoscute pentru curățenie și igienă și abilități de distanțare socială.

Turismul este un motor economic important pentru Japonia. Conform statisticilor, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, doar 2.900 de turiști au vizitat țara în aprilie. Anterior, cel mai mic număr de vizitatori străini înregistrați într-o lună în Japonia a fost de 17.543, în februarie 1964. În 2019, Japonia a înregistrat un record de turiști - peste 32,5 milioane de vizitatori.

Nu este prima dată când Japonia a încercat să atragă mai mulți turiști, scrie Forbes. Înainte de declanșarea epidemiei, în decembrie anul trecut, Japan Airlines și Nomura Research Institute (un think tank economic) au anunțat o promoție pentru 100.000 de locuri pe zboruri interne, în scopul de a-i determina pe turiștii internaționali să exploreze țara și dincolo de Tokyo și Kyoto.

Luna trecută, autoritățile din insula italiană Sicilia au anunțat că vor plăti o parte din costurile călătoriei post-coronavirus, acoperind jumătate din valoarea biletelor de avion, plus una din fiecare trei nopți de cazare la hotel.

Cititi si:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult