(Foto: Inquam Photos)
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au amânat din nou vineri decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Noul termen pentru anunțarea unui verdict este 21 iunie.
Amintim că DNA ceruse condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, procurorii ceruseră anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul Referendumul, potrivit News.ro.
În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu. Liviu Dragnea şi-a susţinut „cu tărie” nevinovăţia, spunând că nu a comis niciuna dintre presupusele fapte pe care „DNA le-a aruncat în rechizitoriu”.
În profunzime:
- Ca să înțelegeți care e marea „problemă” dincolo de acest dosar, citiți explicațiile Mirelei Oprea: Angajarea de neprofesioniști în sistemul de protecția copilului distruge vieți. Cel de-al doilea dosar al lui Liviu Dragnea
Magistraţii instanţei supreme au amânat până acum de două ori pronunţarea sentinţei în acest dosar, ultima dată în 29 mai.
Sentinţa în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual era așteptat să fie dată cu o zi înaintea mitingului PSD pentru „apărarea democraţiei şi a statului de drept", la care Liviu Dragnea spunea că sunt aşteptate câteva sute de mii de persoane.
Context:
- „Eu nu sunt incoruptibil. Am nevasta la primărie. Nu zic că nu mă simt cumva forțat să vin la miting”. Fără entuziasm, pesediștii mici din Teleorman vin la București să-și „susțină” Conducătorul
- Senatorul Niculae Bădălău (PSD) despre miting: Sunt niște instituții independente și noi nu putem acționa acolo și ele trebuie reformate
Ultimul cuvânt al inculpatului: „Nici la dușmani nu dorești o astfel de experiență de viață”
În 15 mai, când au avut loc pledoariile finale la Înalta Curte, întrebat ce părere are despre pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare solicitată de procurori, dl. Dragnea a spus: „DNA-ul pentru mine vrea pe viaţă”. „Pentru noi, cei care suntem târâţi în aceast proces, este o experienţă de viaţă pe care nu şi-o doreşte nimeni şi pe care nu o doreşti nici la duşmani. Sunt oameni care au fost acolo în sală şi care au vieţile distruse, au psihicul distrus”, a spus Liviu Dragnea.
Liderul PSD a fost audiat la instanţa supremă, în 21 martie, timp de aproximativ două ore şi a susţinut că fostul director executiv al Direcţiei Floarea Alesu, dar nici altcineva, nu l-a informat vreodată că cele două angajate nu ar merge la serviciu şi că ar încasa salariul fără să muncească. El a negat, de asemenea, că ar fi discutat cu Floarea Alesu despre organigrama DGASPC, spunând că organigrama şi rectificările bugetare ale instituţiei aveau proceduri riguroase, iar competenţa era a Consiliului Director.
Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. „În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă", a susţinut DNA.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
La sala de masaj, acolo, vine aia mică, pe jumătate goală...uleiuri parfumate...știți Dumneavoastră.
Cei mai mulți dintre teleormănenii pe care-i târâți în cavalcada asta nu au bani nici de masa de masaj respectivă.
Nu cred că e cazul să vă plângeți de depresie.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22497356-fostul-senator-doina-tudor-fostul-vicepre-edinte-asf-daniel-tudor-fost-achita-magistra.htm
Concluzia: intr-adevar sunt abuzuri in justitie si tb sa iesim impotriva acestor abuzuri. Justitia ne abuzeaza prin faptul ca nu ii ia pe astia mai repede!!!! Ne abuzeaza ca reusesc sa ii gaseasca marelui corupt dragnea un amarat de prejudiciu de 100.000 lei...