Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Lista oficială a miniștrilor din Cabinetul Grindeanu

Componența noului Guvern a fost votată în ședintele separate ale PSD și ALDE.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost cel care a anunțat propunerile de miniștri

Premier - Sorin Grindeanu

1.Vicepremier, Ministerul Dezvoltării - Sevil Shhaideh (PSD) (link CV)

2.Vicepremier, Ministrul Mediului - Daniel Constantin (ALDE) (link CV)

3.Ministru delegat pentru Fonduri Europene - Mihaela Virginia Toader 

4.Ministerul Economiei - Alexandru Petrescu (link CV)

5.Ministerul de Finanţe - Viorel Ștefan

6.Ministerul pentru Afaceri Europene - Ana Birchall (link CV)

7.Ministerul Apărării - Gabriel Leș

8.Ministerul de Interne - Carmen Daniela Dan

9.Ministerul de Justiţie - Florin Iordache. Ministrul propus pentru portofoliul Justiției se află la al cincilea mandat de deputat. Numele său a apărut în scandalul „Marțea Neagră“, în decembrie 2013, când deputații au modificat mai multe acte normative în favoarea politicienilor cu probleme penale. (Link CV)

10.Ministerul Agriculturii - Petre Daea (link CV)

11.Ministerul pentru Tineret şi Sport - Marius Dunca (linkCV)

12.Ministerul Transporturilor - Răzvan Cuc

13.Ministerul Sănătăţii - Florian Bodog

14.Ministerul Muncii - Lia Olguța Vasilescu (link CV)

15.Ministerul Energiei - Toma Petcu (ALDE)

16.Ministerul Educaţiei - Pavel Năstase

17.Ministerul Cercetării - Șerban Valeca (link CV)

18.Ministerul IMM-urilor si antreprenorilor - Florin Jianu

19.Ministrul Turismului - Titus Dobre

20.Ministerul apelor şi pădurilor - Adriana Petcu

21.Ministerul Culturii - Ionuț Vulpescu

22.Ministrul pentru Românii de Pretutindeni - Andreea Păstârnac (vezi CV)

23.Ministerul Comunicaţiilor - Augustin Jianu 

24.Ministerul Afacerilor Externe - Teodor Meleșcanu (ALDE)

25.Ministerul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul - Grațiela Gavrilescu (ALDE)

26. Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social - Gabriel Petrea


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce de ministere noi! Printre altele,'Ministerul Romanilor de Pretutindeni'? Din cv-ul d-nei Andreea Pastarnac reiese ca ea ar trebui sa lucreze ca agent al Mossad sub acoperirea de ambasador al Israelului in Romania.
  • Like 0
 • CEAUSESCU AVEA IN MINISTERE OAMENI FOARTE BINE PREGATITI. CEEA CE AVEM CA MINISTRI ACUM SUNT SI CU GRADINITA FACUTE LA FUTU-I MASA. O TARA DE HANDIAPATI DACA ASTIA NE REPREZINTA!
  • Like 0
 • Se pare ca suntem in fata unei mari TAPE. Curg minciunile din toate partile. Ba chiar mai mult. Exact cum a fost estimat anterior PSD creeaza premizele DICTATURII. De-a lungul vremii am fost injurat si contrazis dar din pacate, chiar as fi vrut sa nu am dreptate.Insa totul, DAR ABSOLUT TOTUL S-A ADEVERIT. Iertati-mi lipsa de modestie. Acum din nou vin cu un avertisment: atentie la manipularea lui Dragnea. Ne va scoate total in afara democratiei. Individul, penal clar cand e vorba de furat voturi, vrea sa manipuleze si sa stapaneasa pe de-antregul opinia publica. OAMENI BUNI NU VA LASATI MANIPULATI. E DIN CE IN CE MAI PUTIN DE FURAT CA AU VANDUT SI PIRDUT TOT IAR CEEA CE A RAMAS E CONTRIBUTIA VOASTRA. NU VA LASATI PROSTITI. TOT CE INSEAMNA PALATUL VICTORIEI, CASA POPORULUI, ETC AR TREBUI CU CEI INPLICATI IN INTERIOR ARSE DIN TEMELII. SUNTEM MARTORII UNEI ALTE CACIALMALE. SUNTEM MARTORII UNGHIILOR DIN ANATOMIA PUIULUI PENTRU CA ATAT A RAMAS NEVANDUT. De aceea sunt atat de disperati! Imi doresc din tot sufletul sa nu am dreptate! SUNTEM MARTORII SI IN ACELASI TIMP VICTIMELE EXCROCILOR!
  • Like 0
 • vad in fata numai "MTO" :) dar populatia va plati nota :(
  • Like 0
 • otheh check icon
  E bine ca la agricultura au pus un om care a prins razboiul taranesc al lui Gheorghe Doja - putina experienta nu strica. In rest, numai oameni noi, tineri si capabili. Cred ca 1/2 dintre ministere, dupa titulatura vaga, ar trebui mai degraba desfiintate, decat umplute cu oameni. In plus, vad ca dna SS nu a fost chiar asa de afectata, incat sa se retraga din lume, cu toate ca a fost suspecata de o fragilitate emotionala crescuta.
  • Like 0
 • Numai fete de comunisti. Cu alte cuvinte: we are fucked!
  • Like 0
 • Dl Bodog, de la ministerul sanatatii e cu plagiate.
  Dl Les, aparare, e un tip ok.
  Dupa toata bajocura cu diaspora si votul din 2014, cum se poate cineva gandi la dl Melescanu ca ministru de externe???
  • Like 0
 • check icon
  Meleșcanu? cu mustață a la Bebe Mihăescu, sau fără? (sexologul de serviciu)
  Lia Olguța? OMG (Cineva se mira de ubicuitatea primăriței-deputat, acum și ministru... Păi, Mazăre cum a putut să conducă Constanța dansând din buric, făcând-o pe zmeul în timp ce se dădea cu parapantele, sau jucând rol de salvamar, prin Brazilia, Madagascar și aiurea?)
  • Like 2
 • Romanii au votat, romanii au primit. Si eu care ma gandeam sa ma intorc in tara.
  • Like 5
  • @ Marius Stefan
   Marius,
   Chiar am scris pe aici pe acolo cum ar avea România de câștigat. Hăineală ne gândim asa, Canada, 600 mii romani, in principiu ingineri, Franța + Uk + DE, încă cam pe atât. Aici vorbesc de doctori, ingineri, chimiști etc. După ce au stat 20-30 de ani Im tari dezvoltare revin la pensie, in ro, dar nu la 70, ci cu 5 ani înainte de pensie. Își vând ce au agonisit acolo, si vin cu bani, pe care ii bagă in economia din ro, si lucrează ca asociați / seniori etc in ro, câțiva ani pentru a învață preda mai departe ceea ce au învățat in occident.
   Toată asta, ar împinge România mult înainte. Din păcate, încă o alegere Dinasta PSD sau oricare amestecătură de incapabili care nu sunt in stare sa ridice țara aia un pic de tot, si pentru noi se pierde trenul.
   Cu alte cuvinte, drain-ul de persoane cu creier dintre 1990 si 2016 se vor întorce si nici copii lor.
   Ex pentru pensie:
   Brașov, casa decenta, 2-3 camere la periferie:60k euro, spain coasta de sud casa cu piscina 45k. Mâncarea si facturile radical mai mici in Spania, sistem de sănătate mult peste media europeană.
   No brainer...
   • Like 0
 • Oarba dupa ei...
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult