Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul care stă la coadă, mesaj către Tăriceanu: „Unora le place șefia, simplul fapt că se ajunge greu la ei ca și când ar fi Dumnezei”

Violeta Alexandru, ministrul delegat pentru Consultare publică și dialog social, este de părere că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu are dreptate când spune că preocuparea celor cu funcții nu este statul la coadă, adăugând că „nu are pașaport de ministru” și stă la rând cănd este nevoie, iar din asemenea experiențe învață foarte multe lucruri.

„Se pierde ușor contactul cu realitatea, cu cât este mai înaltă funcția publică, dar, în final, ține de noi, de fiecare din noi, să ne oprim și să avem puterea să recunoaștem. Dacă vrem”, scrie ministrul Violeta Alexandru. 

„Nu, domnul Tăriceanu nu are dreptate când spune că preocuparea celor cu funcții nu este statul la coadă, justificând de ce nu a stat și dânsul la aceeași coadă, cu mulți alți oameni, pentru ridicarea permisului. Pentru mine nu este deloc așa cum spune.

În țara în care îmi cresc copilul, stau la coadă, indiferent de funcție. Nu am pașaport de ministru, am stat la coadă pentru a îmi înscrie fetița la școală, stau când este nevoie, la coadă pentru a rezolva mici încurcături administrative și, din aceste experiențe, eu una, învăț foarte multe lucruri când sunt alături de cei care așteaptă, civilizați, ca și mine.

Coada și, de fapt, contactul cu oamenii având probleme zilnice, mi-au fost cea mai bună lecție în ședințele echipei guvernamentale când s-au luat primele decizii de simplificare în administrație, încercând să reducem cât mai mult, etapă cu etapă, din lungimea cozii. Și acolo unde nu am putut, încă, așa cum ne-am dorit, când altă soluție chiar nu era, nu m-am lăsat până nu s-au pus câteva scaune în holul din fața ușii pentru oamenii care așteptau să își rezolve problemele. Și un bidon cu apă.

Sunt convinsă că sunt antipatică atunci când spun că unora a început să le placă șefia, funcția, faptul că li se deschide ușa să nu cumva să atingă clanța și, în final, simplul fapt că se ajunge greu la ei ca și când ar fi Dumnezei.

Se pierde ușor contactul cu realitatea cu cât este mai înaltă funcția publică dar, în final, ține de noi, de fiecare din noi, să ne oprim și să avem puterea să recunoaștem. Dacă vrem.

După aproape 10 luni de mandat într-o importantă demnitate publică, simt că România mea este România în care și eu sunt tot cetățean, alături de concetățenii mei. Așa îmi educ și fetița”, scrie în postare ministrul delegat Violeta Alexandru. 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți seara la Antena 3 că preocuparea persoanelor care ocupă funcții importante în stat ar trebui să fie problemele societății, nu statul la coadă.

Tăriceanu a mers săptămâna trecută să îşi reînnoiască permisul de conducere, dar nu a rămas la coada formată în faţa Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCÎV), unde erau aproximativ o mie de persoane, ci a intrat pe o uşă din curtea interioară, unde era aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • eu cred ca afost un atac la adresa romania si celor mai mari valori, la adresa presedintele senatului, mare domn de stat si durut in cur Tăriceanu. adica o gasca de neispraviti, tineretul strazii si fosti golani iliescieni, au produs o gramada de accidente, si-au rupt actele sau au asteptata sa expire pentru a putea forma o coada la momentul cand apara marele ganditor, stejarul parlamentului, stalpul senatului, omul de omenie, frate de hotie al lu' printu' pulea de rromania
  • Like 1
 • Pe mine m-au distrat nemaipomenit zisele Tăriceanului cu privire la înalta menire a timpului omului cu funcție la vârful statului.
  Suntem un stat în genunchi și falimentar de cât interes și-a dat omul cu funcție în vârful aceluiași stat.
  Mă rog,nu singur și-a dat interesul,ci cu minunata,lăudabila,exemplara complicitate a alegătorului român de pușcăriași,pușcăriabili și mincinoși patentați.
  • Like 2
 • sunt de acord cu un comentataor de aici ca oamenii i-ar fi dat locul sa ajunga mai repede la ghiseu...chiar si eu i-as fi dat locul ,chiar daca tariceanu imi face greata...in general oamenii sunt cumsecade chiar si cu jigodiile , daca aceste jigodii au si functii...problema este ca asta nu a stat la coada din alte motive...din acelasi motiv nu o sa vedeti nici o jigodie de p[olitician sa stea la coada ...iar motivul este ca ii ia lumea la intrebari, le e frica sa dea explicatii in direct la lumea normala de pe strada sau de pe la cozi...
  • Like 0
 • apai daca vrea ca demnitarii sa nu stea la coada, atunci sa fie si primii la DNA, primii la platit taxe etc.
  • Like 4
  • @ Claudia Olteanu
   corect ! eventula si primii la cimitire :) doar nu toti odata ... ca sa mai raman si pt ceilalti ceva :)
   • Like 1
 • Poate daca demnitarii nostri ar sta la coada, ar conduce masina personala (fara escorta) pana la munte sau la mare, sau pur si simplu la un dum de 2-3 judete, ar merge la spital incognito pentru ingrijiri medicale, etc., problemele tarii asteia ar fi rezolvate. Cam asta zice dna Alexandru. Si este fix genul de mentalitate civilizata si perfect normala a unui functionar de stat european. Nu este nimic iesit din comun, nu este populism, este normalitate, bun simt si educatie.
  • Like 6
 • Se poate un link către postarea doamnei ministru? Cu excepția dvs. n-am mai găsit știrea decât pe tv la Digi24, dar nici ei nu o au publicată pe site. Aș dori să distribui postarea respectivă, dar pe contul doamnei ministru (https://www.facebook.com/violeta.alexandru.77) nu apare. Are cumva dna Alexandru alt cont în care e și ministru delegat la Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic? Ați putea măcar încheia articolul cu o notă de subsol gen, "să mor io c-așa a zis” și e ok, mnu-mi mai trebuie link.
  • Like 0
  • @ Goise Muran
   Știu că nu e FB singura rețea de socializare, cu atât mai mult ar fi profesionist să dați link-ul postării respective.
   • Like 0
 • ca in sclavie: el e mai presus de regulile si problemele inventate de el.
  • Like 3
 • Marius P check icon
  Buna ziua!
  Sunt sigur ca daca in locul domnului Tariceanu ar fi fost domnul Ciolos sau oricare din ministrii din cabinet se aseza la una din cozi, si la deschderea ghiseelor era mult mai in fata intr-un mod firesc, astfel: la fiecare 5-7 persoane la rand sigur se gasea un om care sa spuna: "Ahh... Buna dimineata domnule ministru X! Ce vant va aduce in coada?... Poftiti locul meu, sunt sigur ca timpul dumnevoastra e mai pretios decat al nostru si aveti lucruri importante si grele de facut pentru tara, doar sunteti in slujba cetatenilor...".
  Oameni de omenie sunt pretutindeni trebuie doar respectacti si sa avem ochi sa-i vedem.
  • Like 5
 • Ciocoism! Nu știu ca cineva care stă la coadă să fie și principial. Fiecare coada își dă în petic. Sunt indivizi care ar face orice să treacă mai în față. Dacă vii cu principii de acasă, trebuie să le lași la intrare. Coada, care se supune legilor inconștientului colectiv (e totuși o mulțime psihologică), te corupe să gândești altfel. Când simți că ești de partea duhului cozii, dar ai intrat într-un conflict cu tine, e bine să mai reflectezi. Dacă n-ai intrat în niciun conflict, ești un om fericit. Nu ai principii.
  • Like 2


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult