Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nu mă interesează nicio dezbatere

Klaus Iohannis - Viorica Dancila - presidency.ro

Foto presidency.ro

Există undeva pe la țară un obicei ca, după nuntă, nașii să fie urcați pe măgari sau într-o căruță și să fie batjocoriți. Adică după ce ei sunt recunoscuți ca fiind cele mai importante persoane de la petrecere, într-un mod bizar devin victimele bătăii de joc a nuntașilor. Nu am înțeles morala obiceiului. E nevoia de a trânti în noroi conducătorii, pentru a demonstra că sunt și ei vulnerabili, că sunt și ei neputincioși, capabili de a fi ridiculizați.

În momentul în care comuniștii s-au hotărât să elimine fizic intelectualitatea poporului român s-au confruntat cu o problemă de motivare a călăilor. Aceștia erau sub impresia imaginii sărmanelor victime. Politrucii veniți de la Moscova au selectat cei mai josnici oameni, scursurile societății, brutele labile psihic. Chiar și în aceste condiții, activiștii au fost nevoiți să-i prelucreze intens, explicându-le că acei profesori universitari, înalți prelați, oameni de știință, doctori, somități de nivel european sunt de fapt niște filfizoni cu școală la Paris (din mărturiile torționarului Țandără). I-au învățat să-i tragă după ei în noroi, să-i suprime ca ființe educate, să-i trateze cu mintea unor animale.

Deontologii democrați de astăzi reclamă o dezbatere între finaliștii la alegerile prezidențiale. Discursul complet este că dacă nu se face această dezbatere e suprimată chiar democrația. Pe bune? Adică dacă nu va avea loc această dezbatere o să vină o dictatură ? După cum îi știu pe concetățenii noștri, unora nici nu le-ar displăcea atât de mult, l-ar vrea reînviat pe Ceaușescu, să-i pună pe toți la punct. Tocmai ăștia țipă acum despre democrație. 

Lipsa democrației este acolo unde două milioane de votanți s-ar prezenta la urne și ar susține chiar și o glugă de coceni. Lipsa democrației este când poate candida oricine, un smintit, un nebun, un psihopat și primește fără rezerve două milioane de voturi.

Pe jurnaliștii de la televiziuni îi înțeleg, o dezbatere face rating, aduce publicitate și în final aduce bani. Faptul că susțin dezbaterea asta din toți bojocii ține strict de interesele profesionale. Nu în ultimul rând, jurnalismul de televiziune e din ce în ce mai afectat de fenomenul de pe internet și în felul acesta și-ar mai apropia un pic publicul pierdut. Oricum e o frecție la un picior, pentru că pe termen lung partida e definitiv pierdută tocmai din cauza acestui tip de comportament.

Nu-i înțeleg însă pe cetățenii liberi, nepartizani, care se isterizează că nu se face o dezbatere. Ce anume să aflăm din această dezbatere? Ce au făcut cei doi candidați? Păi știm ce au făcut, că doar nu am trăit în Papua Noua Guinee. Mie nu trebuie să-mi vină cineva să-mi spună ce s-a întâmplat, l-am văzut pe Klaus și am văzut-o și pe Vasilica, sunt de ani buni în prim-plan, nu am nevoie nici de explicații, nici de rezumate. 

O altă întrebare măreață e: Ce o să facă? Păi vă răspund eu, o să facă exact ce au făcut. Exact așa cum îi știți. Klaus o să fie relaxat, între două deplasări la Sibiu o să meargă și peste ocean la Casă Albă, să facă poze cu Trump, dacă are chef merge la prietena lui, Merkel, poate să bea un ceai la curtea împăratului Japoniei, mai merge la schi, apoi se întâlnește cu Macron sau Juncker, cum crede el. Vasilica va face exact ce a făcut până acum, va bate cu tocul pantofului în masa europenilor, că ea e femeie și nu acceptă să fie jignită sau trasă la răspundere, se va întâlni cu primarul din New Jersey să anunțe deschiderea unei fabrici de mezeluri la Mizil, va muta ambasada de la Ierusalim la Tel Aviv și invers.  

Se spune că, în dezbaterile din trecut, candidații care au dat niște replici extraordinare au câștigat. Nu e adevărat absolut deloc. Nimeni nu a măsurat lucrul ăsta. Cei mai mulți specialiști spun că cetățenii își formează opțiunea de vot cu mult înainte de perioada de campanie și își schimbă foarte greu opțiunea. 

M-am uitat la o dezbatere înainte de turul unu între Barna și Paleologu. După dezbatere, pe internet, partizanii lui Paleologu au zis că a fost cel mai bun, iar cei ai lui Barna că el a fost câștigătorul. La vot s-a demonstrat că dezbaterea respectivă nu a modificat absolut nimic, Paleologu a luat puțin sub procentul partidului, iar Barna a pierdut voturile în favoarea lui Iohannis din cu totul și cu totul alte motive.

Pe de altă parte, nu ar fi corect ca viitorul președinte al republicii să fie stabilit după o dezbatere, adică dacă unul e mai dibaci la vorbă, mai provocator, mai inspirat, să câștige doar pentru că a avut o zi mai bună. Să ne amintim de celebra replică a lui Băsescu în dezbaterea cu Geoană despre aducerea lui Nicolae Popa. În momentul respectiv, foarte puțini știau cine e Popa. Nimeni nu știa ce relevanță are faptul ăsta pentru dezbatere. S-a lăsat impresia că e foarte important momentul. Acum putem să judecam la rece, aducerea lui Nicolae Popa nu a avut nicio relevanță în discuția respectivă, Geoană nu avea nicio implicare, totul a fost o perdea de fum. Mai știe cineva ceva de Nicolae Popa?

Îți recomandăm

Dezbaterile la noi au ajuns la un nivel extrem de scăzut, grosier, primitiv. Țipetele, urletele, gesturile teatrale de dramolete ieftine au transformat viața noastră politică într-o continuă telenovelă. Televiziuni de casă, moderatori partizani, analiști ieftini, circ de proastă calitate, asta nu e atmosferă pentru o dezbatere civilizată.

Nu vreau să văd o dezbatere pentru că cei doi candidați nu au posibilitatea să comunice pe aceeași frecvență, ar fi discuția dintre un perete și o meduză. Acuzații, mahalagism, jigniri, pusul poalelor în cap, pentru doi candidați la funcția de președinte ar fi deplorabile nu doar pentru ei, ci și pentru noi. Ar fi oribil să asistăm la așa ceva. Penibil. Apoi să mergem să votăm.

Atunci când vreau să fac o lucrare în casă, să pun faianță, gresie, orice, mă interesează să angajez un meseriaș bun. Nu mă interesează să fie guraliv, lingău, șmecher. Vreau să știu ce a făcut înainte, vreau să am recomandări despre el și mă interesează să știe bine ce face. Nu mă interesează dacă e mic sau înalt, gras sau slab, frumos sau urât, femeie sau bărbat (să-i fac pe plac doamnei Dăncilă ). Mă interesează să facă o treaba bună. Noi avem acum deschisă poziția de președinte al republicii, facem angajări. Au mai rămas doi candidați. Nu o să-i punem să se bată ca doi cocoși să ne hotărâm. Că nu ăsta va fi jobul lor.

Nu mă interesează nicio dezbatere. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • #Votez check icon
  Pana la urma ce atata "zbatere" pentru o simpla "dezbatere" ?
  Plutoanele de postaci #progresisti au primit ordin de zi pe unitate sa sustina contra naturii ca "intelectualistul" lor (adica analfabet ca ei, pentru ca nu exista "intelectualist" ci INTELECTUAL- oricum nu e cazul PokemonuluiSuprem) e "prea egal intre egali planetei" ca sa sustina o dezbatere cu o alta persoana, prezumata "mai proasta".
  Pai cine a mai vazut pe planeta asta ca un intelectual sa nu poata face fata intr-o discutie libera cu "un/o proasta" ? Eu n-am intalnit si nici nu am auzit de asa ceva, de cand lumea si pamantul.
  De fapt, FRICA lor (a #progresistilor) este ca "intelectualistul" lor sa NU demonstreze ca este LA FEL DE PROST ca "proasta" sau si mai rau, MAI PROST CA PROASTA !... ceea ce a demonstrat deja, in nenumarate randuri.
  Cine nu crede, sa vizioneze Dezbaterile electorale din 2014 !!!
  • Like 0
  • @ #Votez
   Si tu, asta cu nume ascuns, cat de inteligent te crezi? Daca nu vezi caté prostii scoate Veorica la orice iesire, daca nu vezi ça ne e rusine ça suntem romani de caté ori reprezentanti idioti de teapa Olgutei sau a "proastei oficiale" trimisi de PSD iau cuvantul prin lume in numele "nostru" ? Eu lucrez intre arabi si va confirm ça am ajuns de rasul lumii!
   • Like 0
  • @ Adrian Vladut
   #Votez check icon
   Sigur ca vad ce face Viorica, dar si cu #Muiannis mi-e rusine. Spre deosebire de tine, eu traiesc printre romani si mi-e rusine ca sunt reprezentat de 5 ani !!! de un HOT CINSTIT, aflat in vizita prin Romania, umbla "cucu-ltura'n gura" si "citeste pana'ntelege" Constitutia Romaniei... Din pacate n-a inteles nimic in cei 5 ani, cu toate ca l-a ajutat CCR !
   A respins ministri interimaro pe banda rulanta, dat a aprobat "spontan la ordin" 3 ministri liberali care au picat la audieri in parlament !... asta asa, ca sa-ti dau cateva subiecte de gandire...
   "Oglinda, oglinjoara, cine-i mai analfabet in tara ?"
   • Like 0
  • @ #Votez
   CCR e expresia murdara a pesedeului in législative, nu are nimic de-a face cu constitutia. INSA de ras de noi, pe seama asociatiei de raufzcatori analfabeti se rade in afara, nu pe seama neamtului
   • Like 0
 • Cu permisiunea Dvs., voi relua aici postarea de la articolul cu previziunile lui Dancu: o prezenta mai mica la vot si Johannis 70%:

  "Hopa, a aparut si Dancu! Nu-i vorba, stie meserie, amintiti-va faza cu "Mihaela, dragostea mea!" si felicitari, numai Dancu statea posac intr-un colt: pentru el era clar ca Mircica A PIERDUT!
  Acum incearca sa ne "vrajeasca" cu un scor fantastic al lui Johannis si cu "prezenta mai scazuta la vot".
  Dragi prieteni, VA ROG nu-l ascultati si mergeti toti la vot! Nu va bazati ca Dancila nu are cum sa iasa, pentru ca este o capcana, ca si "dezbaterea", pentru ca electoratul PSD va fi mobilizat in totalitate si putem avea o fatala surpriza. De asemenea nu va bazati pe exit poll-urile din timpul zilei, pentru ca pot fi trucate, Nu va bazati pe NIMIC, numai pe stampila cu care veti vota!
  Va multumesc si ne vedem la vot!
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Pericolul vine din două părți: 1. alegătorii Alianței USR-PLUS, care și-au văzut candidatul pe locul 3 si care, supărați pe lume și pe viață, nu vor să mai voteze. 2. cei care votează în mod obișnuit cu Iohannis dar sunt indignați că acesta refuză confruntarea cu dna Dăncilă, din diverse motive: că o astfel de confruntare ține de democrație, că dl Iohannis ar fi fricos, etc.
  Orice motive ar avea cineva, e bine să nu se uite cine pierde. Pierdem toți. Și încă, cine-și freacă mâinile de bucurie și stă încă la butoane: psd și dna Dăncilă. Psd, care încă mai speră să revină la putere. Stă la butoane, că încă reușește să manipuleze, să lanseze acuzații și provocări, să se dea loviți, nedreptățiți. Iar țelul e clar: câți mai mulți să voteze psd (votanții tradiționali plus, speră ei, încă niște) și cât mai mulți din ceilalți să nu voteze. Așa se face majoritatea. Elementar. E incredibil cum oameni instruiți, inteligenți cad în capcană!
  • Like 6
  • @ Delia MC
   Asta e santaj! Cu asta s-a mers data trecuta, e prea mult 10 ani pentru aceeasi poveste! Oricum el castiga, ailalti nu pot mai mult, dar numarul mare de voturi nule le va aminti ca exista nu doar cei dezinteresati, care nu voteaza, ci si cei interesati, care nu sunt de acord cu ei!
   • Like 0
  • @ Cristian Dogar
   check icon
   ”Oricum el castiga, ailalti nu pot mai mult”
   Stați dvs (și cei ca dvs) acasă și o să vedeți că se poate!
   De fapt, exact aceasta este ideea pe care încearcă PSD să inducă românilor!! Bănuiesc că nu v-ar plăcea ca cineva să vă spună că sunteți manipulat. Dar, dacă stați acasă, exact asta sunteți.
   Nu fac o pledoarie pt Iohannis (eu însumi îl voi vota doar ca vot împotriva Dăncilă), dar o spun răspicat: apreciez mai degrabă pe cineva care va vota Dăncilă decît pe cineva care se abține de la vot!!
   • Like 4
  • @
   Polarizarea asta nu e OK. De prea mult timp votam raul cel mai mic, in fata noastra ajung unul asa si asa si unul rau, demonizat. Vadim Prezentat ca extremist care ne scoate de pe harta), Nastase (prezentat ca mama si tata coruptilor), Geoana (etichetat dur de Iliescu, dar si recunoscut ca mare iubitor de jacuzzi in casa lui Vantu - si totusi acum secretar general adjunct al NATO!), Ponta (reprezentantul ciumei rosii). Oamenii au votat intr-una raul cel mai mic. Cred ca schema asta de vot ar trebui sa inceteze. Nu agreez argumentul simplist de genul hai la vot ca sa nu iasa alalalt. Sunt adeptul lui hai la vot ca al nostru e mai bun! Adica vreau sa fiu convins ca e mai bun, iar pentru asta politicianul trebuie sa accepte si circul, face parte din politica. De fapt nu e circ, e o infruntare directa intre cei care vor sa ne conduca in urmatorii ani. Si cred ca suntem multi care gandim la fel. Ce sa fac daca suntem o natie latina si ne plac astea...
   V-am inteles punctul de vedere si vi-l respect, dar inainte de a fi atat de transanta incercati sa faceti un exercitiu de memorie, amintiti-va de replica lui Basescu din 2004 despre ghinionul tarii asteia care la multi ani dupa 89 tre sa aleaga tot intre doi comunisti... Fara confruntarea din 2004 nu aveam acest mare adevar rostit!
   • Like 0
  • @ Cristian Dogar
   Delia MC Delia MC check icon
   Replica lui Băsescu a fost strict în folosul lui. El nu era comunist dar celălalt da...Cine a auzit de vreun Adrian? Eu sunt TRAIAN! Adriene, ești mic, tot mai mic...Unul care se pricepe un pic la tehnici de psihologie și de influențare gen NLP le detectează imediat. L-a "făcut" bine pe Năstase și atunci așa a trebuit.
   Cum nimeni nu-i perfect, la orice candidat se pot distinge calități și defecte. Deci totdeauna e vorba de răul cel mai mic. Avem obsesia perfecțiunii și asta face pe mulți să renunțe, scârbiți.
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Perfecta postare! Ar trebui sa repetam asta, iar si iar si iar, pina in 24! Poate ca gazdele noastre ne vor ierta perseverenta, dar e grav, grav de tot. Zilele trecute, un individ, nu stiu daca din rautate sau prostie, spunea ca presedintele unei tari nu trebuie sa stie limbi straine, fiindca discursurile oficiale trebuie tinute in limba tarii respective; da asa este, dar discursurile acelea sint un bla-bla agreat dinainte pentru presa si public, iar aranjamentele importante se fac la plimbare, printr-o gradina, sub ochii vigilenti ai pazei, dar care sta departe si nu aude nimic. V-o inchipuiti pe Dancila vorbind cu Trump, Merkel sau Putin in aceste conditii?
   Treziti-va, va rog treziti-va si mergeti la vot!
   Va multumesc!
   P.S. "Barnistii" sau "paleologii" nu au de ce sa nu mearga sa voteze, fiindca daca Doamne fereste iese Dancila, s-a terminat cu candidaturile alesilor lor pentru totdeauna in viitor.
   P.P.S. Deja in PSD se discuta despre o motiune de cenzura la adresa guvernului, prin februarie, cind nimeni nu va mai sti de dezbatere sau de locurile celorlalti candidati.
   • Like 2
  • @ Cristian Dogar
   Daca vi se pare ca Dancila este mai buna, va rog s-o votati!
   • Like 0
  • @ Augustin Man
   #Votez check icon
   Nu stiu de ce postacii #progresisti simt nevoia sa "se perieze" intre ei; o fi din rautate sau din prostie ?
   "Vai, domnule/doamna, era sa aveti o scama... pe creier"...
   Cum naiba poti sa debitezi asemenea tampenii ?
   Adica oficialii statelor de pe planeta asta spun "bla-bla"-uri si prin dos, ti-o trag de nu te vezi... Halal gandire democrata ... Am crezut ca #Hastagul zgarie creierasul, dar vad ca omoara si neuronii
   • Like 0
 • Laura check icon
  A nu participa la o dezbatere este o decizie a fiecăruia din noi când am ales să nu ne implicăm, să plecăm din România, să nu ne certăm cu primarul care e corupt și fură de la buget, să nu îi zic nimic vecinului care pune muzica tare și e grosolan, cu profesorul care dă note mari numai copiilor care vi la meditații. Iohannis are dreptate, e președintele nostru, al celor care am renunțat și are ne facem treaba in tăcere sau nu facem nimic dar nici scandal nu facem. Și suntem majoritari,asadar Iohannis va fi ales președinte. Este de al nostru, este a noi, dar nu e mai bun decât noi. Este la fel ca nou, un om cu bun simț, în banca lui, o să îl votez... Îmi aduce aminte de mine, sunt la fel dar nu mai sunt în România. Oare sa îl invit și pe Iohannis aici în străinătate sa fie mai aproape de noi cei ca el? Și să rămână în România numai 2 milioane de alți romani care sunt și visează ca Viorica. E o buna separare, divite et impera !
  • Like 3
  • @ Laura
   check icon
   Am reținut-o pe asta: Iohannis e ca noi. Dar s-ar cuveni să fie mai bun ca noi (că și de-asta nu candidăm cu toții la președinție!).
   Pe partea cealaltă, știm deja că Dăncilă e mai nepregătită decît mulți dintre noi...
   • Like 2
 • Laura check icon
  Decizia de a nu organiza o de barete este o oglindă frumoasă a celor care s-au să
  • Like 0
 • #Votez check icon
  Eu i-as da lui Iohannis lista de la AEP cu rezultatul votului si o punga de "popcorn" ca sa "citeasca pana intelege"... s-ar putea sa-i trebuiasca 5 ani de lectura... eventual mai scrie si o carte, ca sa reduca pedeapsa pentru HOTIE !
  • Like 0
  • @ #Votez
   check icon
   Nu mai interează pe nimeni demult ce-ați face dvs. Sau ce credeți dvs....
   Vorbiți cu ”centrala”, ar trebui să vă aprobe abandonarea acestui nickname (devenit deja contra-productiv).
   • Like 4
  • @
   #Votez check icon
   Esti cumva "comandant de pluton de postaci" sau "nimeni" ? Eu am un punct de vedere si-l exprim pe aici, in "fieful" iubitorilor de #Hastag.
   Incerc sa va arat ca si Iohannis e la fel de analfabet ca Viorica si "vorbeste vorbe goale" adica minte la fel de placut si in germana si in engleza (pentru romana ar trebui sa mai treaca pe la scoala ca sa-si scoata "cucu-ltura din gura").
   Tu esti "decat" un comunist sadea re-educat cu "#Hastagul" care detine "adevarul absolut" pentru ca ai punctul de vedere al "maselor populare", adica vorbesti in numele "oamenilor de bine: noi, nimeni, etc".
   • Like 1
 • Eugen check icon
  La o "dezbatere" se pot turna minciuni cu gramada si credulii le vor lua de bune, avand in vedere ca la noi exista o mentalitate paternalista. Cine ar putea impiedica un candidat (inafara de constiinta proprie) sa promita marea cu sarea si toti naivii sa il creada?
  Pana la urma functia de presedinte (mai ales dupa ce a fost golita de continut de CCR in slujba PSD) este o functie reprezentativa, presedintele avand puteri foarte limitate, deci ce sa dezbati ? Cum nu are dreptul sa refuze mai mult de o data propunerea de prim ministru, sau pe cine numeste conducator la fortele de securitate, dar si acolo mi se pare ca trebuie confirmarea parlamentului) ? Aaa, da! mi-am dat seama. Poate convoca referendumuri cu ale caror rezultate guvernul si parlamentul le vor folosi ca hartie igienica
  Pana la urma pe cine dorim sa ne reprezinte? Pe Iohanis care, daca nu ma inseala memoria, chiar a dat niste lovituri de imagine pe la inceputul mandatului, sau pe Viorica care face numai gafe de protocol si exprimare
  P.S. Dezbaterile au sens intr-o democratie cu reprezentare PREZIDENTIALA, unde presedintele chiar poate sa faca si sa dreaga (sistemul american), dar la noi inafara de mediere si reprezentare ce ar putea sa faca altceva decat promisiuni fara acoperire?
  • Like 2
  • @ Eugen
   check icon
   Sau cum, deși ministrul justiției doar PROPUNE (cf Constituției), președintele e obligat să accepte această PROPUNERE? Dar cine DECIDE, a uitat infam CCR să clarifice...
   Cea mai mare greșeală a lui Iohannis acolo a fost: el trebuia să aibă curajul de a se lupta chiar și cu CCR în numele Constituției (al cărei garant se presupune că este) și al logicii: NIMENI (nici măcar CCR!) nu poate obliga pe cineva să-și pună semnătura pe un act! Prin urmare, nici măcar CCR nu poate obliga președintele (sau pe oricine altcineva) la acest lucru! El trebuia să aibă curajul de-a spune ”ce vreți voi e împotriva literei și spiritului Constituției! N-aveți decît să mă suspendați și poporul o să judece dacă am, sau n-am, dreptate!”.
   Căci da, mai presus de judecata CCR (inatacabilă și supermană) se află judecata poporului!
   De asta eu tot zic (și-o s-o tot zic pînă mi s-o usca gura):
   Toate regulile ce privesc ORICE formă de vot popular trebuie cuprinse în textul Constituției. Altminteri, puterea suverană a poporului, exprimată prin vot, consfințită de Constituție e vorbă-n vînt: vin unii și zic că e ok un tur de alegeri, vin alții și zic că e ok 30% în loc de 50% prezență la vot etc.
   Eu nu mă leg de aceste date (pot fi oricum), zic doar că ele trebuie stabilite (acceptate) de popor iar, dacă se dorește schimbarea lor, atunci poporul trebuie să-și dea NEMIJLOCIT acordul!
   Nu putem avea democrație reală cîtă vreme regulile scrutinurilor nu sunt încluse în Constituție!
   • Like 1
  • @
   #Votez check icon
   Q.E.D.
   Prin modul de gandire demonstrezi ca est un comunist veritabil, dar "democrat" si #progresist"...
   Un stat modern si de drept are la baza o CONSTITUTIE si o institutie care, in cazul unor disensiuni intre puterile statului referitoare la "litera" Constitutiei, decide daca aceasta a fost incalcata sau nu, iar decizia este OBLIGATORIE !!!
   Decat sa sustii asemenea INEPTII, mai bine "ti s-ar usca gura".... creierul este deja uscat si otravit de "propaganda buna: aia securista"...
   • Like 0
 • Vrea de la mine inca cinci ani de mandat. E acel moment in care se intoarce cu fata catre mine si imi cere ce am eu si nu are el. Votul. Ei pentru asta eu cred ca trebuie sa-mi demonstreze cate ceva. De exemplu ca e suficient de abil ca sa ma reprezinte pe unde merge. Ca are spirit, ca intelege ce e cu mine si ca daca vrea functia aia trebuie sa ma vrea in viata lui, chiar daca sunt un naiv de Baragan! Si ca se angajeaza public sa faca ceva pentru tara asta si implicit pentru mine in perioada urmatoare. Chestia cu ciuma rosie e rasuflata, cu asta a luat votul acum cinci ani. Daca si acu tot cu asta vine, imi pare rau.... oricum va castiga, sunt convins de asta, dar fara votul meu!. Ah si inca ceva, ciuma e in cel contaminat, indiferent de culoarea pe care o afiseaza!
  • Like 2
  • @ Cristian Dogar
   check icon
   Newsflash! Am ajuns la turul al II-lea...
   Ce ziceți dvs, ziceți bine, însă opțiunile ne sunt dramatic reduse acum!
   Însă, dacă vreți s-o votați pe Dăncilă, s-ar cuveni să veniți cu argumente pro.
   Altminteri sună ca ”bă, nu te-ai ridicat la nivelul așteptărilor, deci hai să susțin un handicapat mintal (exagerez, ca să fie mai clar!) că poate va fi mai bine!”
   • Like 1
 • Cel care merge la vot și spune din convingere că nu-l interesează ce are de spus despre îndeplinirea funcției pentru care candidează cei care îi vor votul, înseamnă că nu dă doi bani pe dreptul său la vot. Probabil că acești oameni s-au resemnat cu gândul la faptul că nici unul dintre candidați nu-i reprezintă cu adevărat interesele și s-au auto convins că unul dintre ei este mai apropiat de dorințele sale și dacă tot se va alege unul atunci măcar să fie cel ales de el. Eu m-am convins ( auto ! ) că nici unul dintre cei doi nu au ce căuta în funcția de președinte așa că voi aplica ștampila pe fiecare dintre ei ( încă nu am ales ordinea ) să fiu sigur că nu va vota altcineva în locul meu. Ce rost are acest lucru ? Păi rostul este acela de a nu permite celui care „se va alege” să apeleze la legitimitatea numărului mare de votanți care i-au acordat votul, să le fie puțin rușine că prea mulți și-au anulat votul în mod voluntar.
  • Like 2
  • @ Voicu Nicolae
   Eugen check icon
   Fiti sigur ca votantii PSD nu-si vor anula votul si daca vrem sa fim reprezentati de Dăăă ...ncila vom avea ce am votat (ma rog sau n-am votat). Cinci ani vom fi de rasul curcilor, dar macar nu vom mai avea nevoie de bancuri cu Bula, vom avea bancuri cu Dancila
   • Like 4
 • Nu ești prea inteligent.
  • Like 1
  • @ Deliu Gabriel
   Dimpotrivă, consider articolul foarte inteligent și argumentat, spre deosebire de comentariul dvs., care nu e decât jignitor.
   • Like 6
  • @ Deliu Gabriel
   Dan check icon
   Asta ai zis matale dupa ce te-ai uitat in oglinda...
   • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult