Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O viață plină de culoare începe de acasă. 5 metode simple prin care poți folosi culorile pentru aduce un plus de vitalitate în aspectul locuinței

Dedeman - culorile casei

Casa noastră este locul care vorbește cel mai mult despre cine suntem și care ne împlinește cel mai bine nevoile, de la cele de bază la cele mai sofisticate. O viață plină de culoare începe de acasă - alegerile cromatice pe care le facem ne influențează starea de spirit, au impact asupra aspectului întregului spațiu și exprimă trăsăturile personalității noastre.

DedeSign îți prezintă câteva idei despre cum te poți folosi de culori pentru aduce un plus de vitalitate în aspectul locuinței. Ușor de pus în practică, ele sunt o cale simplă de a-ți crea o stare de bine atunci când stai acasă.

Culorile vii, saturate, pot adăuga energie unei încăperi, o pot face să pară plină de viață și primitoare și pot avea un impact pozitiv asupra stării de spirit și a productivității celor care petrec timp în ea. Mai mult decât atât, culorile vii pot avea rolul de a scoate în evidență o anumită zonă din cameră, punând-o astfel în centrul atenției.

DedeSign recomandă 5 metode de a folosi culorile în amenajarea locuinței, astfel încât să obții efectul dorit din punct de vedere vizual.

  • Pentru început, poți alege o gamă de culori care să se potrivească cu designul tău modern și o poți încorpora în amenajare prin intermediul draperiilor - al cearșafurilor de pat, al covoarelor, sau al accesoriilor. Extrem de la îndemână, această metodă aduce beneficii imediate aspectului general al casei și permite o gamă largă de alegeri.
  • Păstrează pereții și piesele principale de mobilier în culori neutre și adaugă pete saturate prin accesorii. Când adaugi culori saturate într-o încăpere, încearcă să o faci pe zone restrânse, în doze mici, pentru a păstra designul modern și pentru a evita supraaglomerarea vizuală a încăperii. De exemplu, este suficient să adaugi o pată de culoare într-o zonă de dining doar prin instalarea unei suspensii colorate.
  • Poți vopsi un perete sau îl poți acoperi cu tapet - sau fototapet - transformându-l astfel într-un perete de accent și poți scoate în evidență zona din dreptul peretelui. De exemplu, poți vopsi sau tapeta peretele ori o parte a peretelui din spatele unei zone de citit, cu fotoliu - și măsuță - pentru a o delimita și mai bine de restul încăperii. Într-un mod similar, poate fi evidențiat un spațiu de lucru, cu birou și scaun.
  • Poți adăuga un accent de culoare într-o încăpere doar cu ajutorul unei surse de iluminat decorative, cu lumină colorată, precum o bandă LED RGB.

În concluzie, nu-ți fie teamă să adaugi accente saturate de culoare în design-ul casei tale. Amenajează-ți căminul după placul tău și transformă-l într-un mediu dinamic și primitor prin pete de culori vii.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult