Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Oana Gheorghiu, „Noi facem un spital”, după explicațiile medicului Beuran despre pacienta arsă la Floreasca: Sper ca medicii din țara asta să aibă curajul și îndrăzneala de a aduce meseria asta acolo unde îi e locul. Acum e doar o castă de aliniați în spatele unui sistem feudal

spital Floreasca - Foto Inquam Photos / Mircea Manole

Foto Inquam Photos / Mircea Manole

Oana Gheorghiu, cofondatoare a Asociației Dăruiește Viață, care vrea să construiască o nouă clădire în care să fie mutate toate specialitățile de la „Marie Curie”, spune că își dorește ca medicii să aibă curajul și îndrăzneala de a aduce meseria asta acolo unde îi e locul, pentru că „acum e doar o castă de aliniați în spatele unui sistem feudal, în care gradul universitar, indiferent pe ce căi obținut și indiferent ce competențe are deținătorul său, contează.” 

Reacția Oanei Gheorghiu vine după declarațiile chirurgului Mircea Beuran care a reiterat la Digi24 că nu se afla în sala de operație atunci când o pacientă a luat foc, la Spitalul Floreasca, pe 22 decembrie.

„Îl ascult pe Prof Beuran la Digi 24. Totul este în regulă, nimic de reproșat. Domnia sa nu era în sală deși parafa domniei sale este pe documente. Deci nu e vinovat. Ba mai mult, ar trebui să apreciem că a operat o pacientă cu cancer, în stare foarte gravă, pe care nimeni nu o opera.

Pacienta are arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce un aparat a luat foc. Un aparat nou, precizează prof Beuran, evident deranjat de întrebările insistente și justificate ale reporterului, pe care s-a abținut cu greu să-l facă prost direct. I-a zis doar să-și clarifice gândirea...

Sper ca medicii din țara asta să aibă curajul și îndrăzneala de a aduce meseria asta acolo unde îi e locul. Acum e doar o castă de aliniați în spatele unui sistem feudal, în care gradul universitar, indiferent pe ce căi obținut și indiferent ce competențe are deținătorul său, contează”, a scris pe Facebook Oana Gheorghiu.

Chirurgul Mircea Beuran a declarat duminică la Digi24 că nu are ce să își reproșeze în legătură cu cazul femeii arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca pe 22 decembrie. Medicul a spus că trebuie așteptată finalizarea anchetei care va arăta cine este responsabil de evenimentul în urma căreia o pacientă de 66 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe 40% din corp. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Beuran, unul din vechea garda de medici, din aia care habar nu aveau de protocoale medicale si care isi arunca semnatura pe documente, ca pe buzdugan, dar "nu e prezent" in sala de operatie daca se intampla o boacana.... Un brontozaur care ar trebui tras pe linie moarta, Daca nu ma inseala memoria asta e cel care a vrut sa-l "oblojeasca" pe Bombonel (saracu'!) Nastase cand, alergat de autoritati sa i se puna catusele si sa mearga la puscarie s-a prefacut ca se sinucide tragandu-si un glont in gat....
    • Like 0
  • Nu sunt de specialitate, dar urmărind spusele dl. dr. profesor, chirurg de renume sunt mirat să constat ca foarte puține obligații îi incumbă în urma fisei postului. Doar să taie și atât! Oare! Știind că "sunt multe cazuri" asemănătoare mă întreb, la renumele său cum de s-a "lăsat pe mâna" echipei tehnice? Nu era recomandat ca să verifice, măcar dintr-o privire, starea prizelor, a cablului, a aparatului în general, chiar foarte nou fiind? O sa se spună ca nu este obligat să se priceapă în această privință. Așa este, dar poate fi o persoană specializată în acest domeniu pe care să o "roage" să facă o ultimă verificare înainte de a începe operația. Nu cred că ar fi fost refuzat, la prestigiul dumisale, care trebuie apărat și respectat. Zic și eu, nu dați în mine prea tare!
    • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult