Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Omul acesta ne-a învățat că viața este despre „just do it”

Phill Knight

Foto Guliver/Getty Images

Omul acesta ne-a învățat că trebuie să fim pasionați de ce facem. Este antreprenorul meu favorit. El este opusul antreprenorului alfa ( Elon Musk, Jeff Bezos).

A fost contabil, introvertit, considerat prea tocilar pentru a juca fotbal în echipa liceului. Totuși, a construit un imperiu în industria sportivă. A creat acest imperiu bazându-se mereu pe deciziile oamenilor din echipa lui.

La 24 de ani a înființat firma care urma să facă istorie.

Ziua mergea la job și înregistra facturi în contabilitate, iar seara lipea tălpile pantofilor cu un sandwich maker.

Deși a fost cel care a revoluționat pantofii sport, nu a reușit să vândă nicio pereche. 

Și-a dat seama că nu știe să vândă, așa că le-a dat mână liberă celor din departamentul vânzări. Și a făcut foarte bine.

Logo-ul companiei a costat 35 de dolari și a fost desenat de o studentă. Firma de marketing a spus că este o prostie. Totuși, el a fost convins că acest logo va face istorie. Și așa a fost.

Numele brandului a fost ales de un coleg care lucra în depozit. Firma de branding propusese alte nume. Dar a crezut mai mult în acel coleg decât în firma de branding. Și a a avut dreptate

Numele tipului este Phil Knight și este fondatorul Nike.

Dacă vrei să știi povestea lui Phil Knight poți să citești cartea „Shoe Dog”.

Eu cred că este cea mai bună carte pentru cei care vor să înceapă ceva. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult